De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Mexico City werd al in 1325 door de Azteken gesticht.

Voorpret

Lees alles over de historische binnenstad van Mexico-City die op de werelderfgoed lijst van Unesco staat.

Mexico City

Mexico City is, met 28 miljoen inwoners, een van de grootste steden ter wereld. Hoewel zeker niet de grootste toeristische trekpleister van Mexico, is een bezoek aan Mexico City, voor de meer ervaren en avontuurlijke reiziger wel degelijk een aanrader tijdens een vakantie in Mexico.

Mexico City een overweldigende stad

De smog in Mexico City kan verschrikkelijk zijn en je moet je portemonnee goed in de gaten houden. Toch zijn er enkele bezienswaardigheden in Mexico City die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. En wist je dat de hele binnenstad op de Unesco werelderfgoedlijst staat?

Plan op z’n minst drie dagen voor een bezoek aan Mexico City tijdens je rondreis door Mexico. Deze stad is zo gigantisch groot, dat je alleen al een dag bezig bent om te wennen aan de 24 uur per dag aanwezige geluiden en geuren.

Mexico City is enerzijds nog duidelijk een stad van een ontwikkelingsland en heeft anderzijds alle faciliteiten die je in een stad van deze omvang verwacht. De verschillen in rijkdom zijn hier duidelijk nog enorm groot en de contrasten daarmee gigantisch.

Actuele ticket aanbiedingen voor Mexico City

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Mexico City > must sees

Op het Zocalo, het op twee na grootste plein ter wereld tref je de Azteekse templo mayor, de Spaanse kathedraal en het Nationaal Paleis van Mexico. Voor een blik in het dagelijks leven van de bevolking is een bezoek aan de kleurrijke, grote markt In Mexico City een aanrader.

Struin een middag door het Museao Nacionale de Antropologia van Mexico City. Dit museum bevat één van de mooiste collecties ter wereld! Het is gevestigd in een prachtig gebouw dat ooit het paleis van de Spaanse vicekoningen was, gelegen in een mooi park.

Goedkope vliegtickets en reizen naar Mexico?

Kijk zeker eens bij de aanbiedingen op deze pagina voor mooie rondreizen en vakanties naar Mexico-City. Er gaan verschillende vluchten van Nederland naar Mexico. Vaak vind je voordelige vluchten en zonvakanties naar het schiereiland Yucatan, maar ook naar Mexico-City zijn aanbiedingen te vinden. Kijk bij de actuele vliegticket aanbiedingen of bovenaan deze pagina... Lees alle tips voor het vinden van goedkope tickets naar Mexico.

Het Plein van de drie culturen

In het noorden van Mexico City is Tlatelolco met het indrukwekkende Plein van de Drie Culturen. Aan het plein bevinden zich de kathedraal van Santiago en een Azteekse tempel. Het staat ook iets minder positief bekend omdat tijdens een demonstratie in 1968 hier 300 mensen het leven verloren. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen Basiliek van Guadalupe die jarrlijks miljoenen pelgrims trekt.

Actuele ticket aanbiedingen voor Mexico City

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews