De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je als natuurliefhebber in Nieuw- Zeeland bij veel interessante projecten als vrijwilliger terecht kunt!

Voorpret

Bekijk de filmtrilogie The Lord of the Rings. De prachtige landschappen die je in deze film ziet zijn opgenomen in Nieuw- Zeeland.

Vrijwilligerswerk NZ

Vrijwilligerswerk NZ

Op zoek naar vrijwilligerswerk in Nieuw Zeeland? Op deze pagina vind je handige informatie, projecten en tips over vrijwilligerswerk Nieuw Zeeland!

Wil je jouw vakantie met vrijwilligerswerk combineren? In Nieuw Zeeland is vanalles mogelijk. Vooral voor natuurliefhebbers zijn er een aantal leuke projecten. Zo kun je als vrijwilliger o.a. aan de slag op een Organic Farm of helpen bij werkzaamheden in de natuur!

Vrijwilligerswerk Nieuw- Zeeland

Nieuw Zeeland ligt op het continent Oceanië en is ongeveer acht keer zo groot als Nederland. Natuurliefhebbers kijken hun ogen uit in dit land. Het landschap bestaat namelijk uit gletsjers, bergen, ruige rotskusten, meren, vulkanen, wilde rivieren, tropische regenwouden en witte palmkusten waar je walvissen en dolfijnen kunt bewonderen.

Voor het behoud van deze beeldschone natuur zijn vrijwilligers hard nodig. Daarom zijn er in Nieuw- Zeeland ook veel projecten waar je kunt helpen bij het onderhouden van de natuur en ook op een organic farm zijn altijd mensen nodig!

Vrijwilligersprojecten in Nieuw Zeeland: Natuur

Wil je helpen bij de bescherming van de natuur in Nieuw Zeeland? Ga dan aan de slag bij CVNZ (Conservation Volunteers New Zealand). Bij deze organisatie helpen vrijwilligers bij het behoud van de prachtige natuur rondom Auckland.

Werkzaamheden
Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het planten van bomen, onkruid wieden, helpen bij een dierenonderzoek en wandelpaden herstellen. Eens in de twee weken zul je van project wisselen. Hierdoor krijg je te maken met verschillende mensen en omgevingen. Er zijn zowel lokale als internationale vrijwilligers aan het werk bij dit project en allen worden zij begeleidt door een ervaren teamleider.

Bij de reisorganisatie Travel Active lees je meer over werkvakanties in Nieuw-Zeeland. Ook kun je hier je vliegtickets boeken met meerdere stops en een startpakket Fiji!

Werken als vrijwilliger bij WWOOF Nieuw Zeeland

De organisatie WWOOF, ‘World Wide Opportuninies on Organic Farms', biedt mensen de mogelijkheid om mee te draaien op een organic farm. Je werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit het telen van planten, het oogsten van groenten en fruit en het verkopen van waterlelies. Ruim 300 boerderijen in Nieuw Zeeland zijn aangesloten bij WWOOF en je kunt dan ook op veel plekken terecht voor vrijwilligerswerk.

Gemiddeld werk je vier uur op een dag en in ruil hiervoor mag je gratis overnachten, eten en drinken op de boerderij. Wil jij vrijwilligerswerk doen op een organic farm en ervaren hoe het leven er daar aan toe gaat? Dan kun je voor meer informatie kijken op de site van WWOOF of bij het aanbod van Travel Active. Zij zijn gespecialiseerd in vrijwilligerswerk & werkvakanties!

Milieuprojecten & vrijwilligerswerk

Wil jij vrijwilligerswerk doen in de natuur? Dan zit je in Nieuw Zeeland helemaal goed. Je kunt zowel in kleinschalige milieuprojecten als in grotere projecten met een groep mensen aan de slag. In de projecten zul je helpen met het onderhouden van de natuur. Zo ga je bomen planten, kijken of de looppaden nog goed zijn en nieuwe paden aanmaken en andere onderhoud werkzaamheden die nodig zijn.

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en beschikbaar zijn voor tenminste een week. Ook moet je verkeren in een goede gezondheid en een echte teamspeler zijn. Voor meer informatie over dit project kun je kijken op de site van Cultural Embrace.

Reisinformatie Nieuw Zeeland

De vliegduur van Nederland naar Nieuw Zeeland duurt ongeveer 24 uur, het ligt eraan wat je eindbestemming is. Je hebt een paspoort nodig dat tot 3 maanden na vertrek uit Nieuw Zeeland geldig is en een visum is alleen nodig als je langer dan drie maanden in het land blijft. Voor meer informatie of voor het online regelen van je visum kun je terecht bij de Ambassade van Nieuw Zeeland.

Tip: de paradijselijke Fiji eilanden zijn zeker een stop waard als je voor een tijdje naar Nieuw-Zeeland gaat!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews