De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

er in Australie ongeveer 7,5 x zoveel schapen leven dan mensen? In totaal zijn er circa 150 miljoen schapen in Australie...

Voorpret

Huur vast de film Australia met Nicole Kidman & Hugh Jackman om te genieten van de schoonheid van de Australische landschappen.

Vrijwilligerswerk Australie

Vrijwilligerswerk Australie
Met beperkt budget toch op reis naar Australie? Ga, in ruil voor kost en inwoning, als vrijwilliger aan de slag bij boerderijen, fruittelers of hotels! Of zet (een deel van) je vakantie in het teken van het behoud van natuur en wildlife! Ondertussen geniet je natuurlijk gewoon van de mooie natuur en omgeving!

Vrijwilligerswerk Australie

Australie bestaat uit unieke landschappen met dieren die nergens anders te zien zijn. Voor de bescherming daarvan zijn vrijwilligers hard nodig! Jij kunt er één worden. Door als vrijwilliger aan de slag te gaan leer je nog beter het land en de cultuur kennen, omdat je niet alleen met Australiers samenwerkt, maar ook letterlijk tussen ze woont! Voor een korte of lange periode of tijdens je rondreis zijn er mogelijkheden genoeg. 

Op deze pagina vind je informatie over verschillende vrijwilligerswerkprojecten in Australië en hoe je je reis zou kunnen regelen.

Backpacken & vrijwilligerswerk in Australie

Ga je backpacken door Australië en heb je een klein budget of wil je gewoon het echte Australische leven beleven? Een geschikte vrijwilligersbaan is dan een uitkomst. Het Backpackerscentrum Sydney helpt je graag op weg!

Backpackerscentrum: In dit centrum, gelegen in Sydney, kun je terecht voor het zoeken van werk, huisvesting en overige zaken zoals het aanvragen van een bankrekening en belastingnummer. Uiteraard word je hierbij goed geholpen. Overigens hebben ze ook veel leuke vrijwilligersprojecten!

Tip: Wil je al backpackend door Australie hier en daar wat werken? Ontdek dan de mogelijkheden van Travel Active. Zij bieden geweldige groepsreizen met veel vrijheid waarbij je naast backpacken ook werkt.

Vrijwilliger in Australie werk in de natuur

Wil jij meehelpen aan het behoud van de prachtige natuur en cultuur van Australie? Wakker worden tussen de kangoeroes, omringd door Aboriginals of met uitzicht over de uitgestrekte stranden. Steek je handen uit de mouwen en meld je aan bij Conservation Volunteers Australia (CVA).

CVA zet zich in voor de bescherming van flora en fauna in Australie. Ze hebben verschillende projecten lopen, die wekelijks starten. Ze zijn verspreid over heel Australie. Je kunt zelf aangeven waar je graag vrijwilligerswerk zou willen doen en om de 1 á 2 weken kun je van project wisselen. Alle projecten staan in het teken van bescherming van het natuurgebied en van de landschappen. Denk hierbij aan bomen planten, research, veel onderhoud en reparaties verrichten.

De reis brengt wel kosten met zich mee. Voor een tweeweekse reis betaal je ongeveer circa 400,-. Daartegenover staan de maaltijden, onderdak, transport van en naar projecten, T-shirt, lidmaatschap en een certificaat.

Wie is er geschikt?
Voor iedereen tussen de 18 en 70 jaar, met interesse in de natuur en een goede gezondheid. Nog een laatste tip: je moet zelf een slaapzak, matje en werkkleding meenemen.

Van Outback tot stad

International Student Volunteerung zet zich in voor de bescherming van landschappen en het "wildlife". Je moet minimaal 18 jaar zijn en ze hebben een grote variëteit aan projecten.

Welk project past het best bij jou?
1. Wildlife reservaat: dierenliefhebbers zijn hier goed op hun plaats. Werken in een reservaat betekent de dieren een leefomgeving geven, die hen de vrijheid biedt, die ze horen te krijgen. Taken bestaan grotendeels uit de verzorging van de dieren en het verzorgen van het leefgebied (planten bomen, hekken bouwen etc.)
2. Landscapes: niet bang om je handen vies te maken? Voor het behoud van de landschappen kunnen ze jouw als vrijwilliger goed gebruiken.
3. Research: meer een onderzoeker? Verzamelen van data staat hier centraal. Dit kan data zijn over wat voor soort en hoeveel dieren er leven of welke plantsoorten er in het gebied bestaan.
4. Onderwijs: help mee aan het ontwikkelen en bouwen van onderwijsfaciliteiten, die nodig zijn om andere mensen te laten leren over duurzaamheid.

Voor de projecten van ISV moet je een absolute "natuurliefhebber" zijn. Verder zijn er, naast motivatie, geen eisen verbonden. Je moet minimaal twee weken beschikbaar zijn. Daarnaast kun je er ook een tweeweekse reistour langs de oostkust van Australie aan vast plakken. Hou er rekening mee, dat je moet betalen om vrijwilliger te worden. Daartegenover krijg je wel de accommodatie en drie maaltijden per dag.

WWOOF Australie: werk met dieren en op het land

World Wide Opportunities on Organic Farms
Als vrijwilliger aan de slag op één van de WWOOF projecten wordt ervaren als een culturele uitwisseling.

Hoe werkt het?
WWOOF is een bemiddelaar tussen werkgevers en vrijwilligers. WWOOF publiceert een lijst met allemaal organische boerderijen, tuiniersbedrijven en fruittelers. De vrijwilligers kunnen, aan de hand van waar hun interesses liggen, een gastgezin zoeken en contact met hen opzoeken.
Je gaat werken in ruil voor een accommodatie, eten en een geweldige ervaring in Australie. Het werk kan bestaat uit een enorme variëteit van taken. Zo kun je tuinieren en oogsten, maar ook met dieren samen werken als paarden, schapen en koeien. Ze moeten verzorgd worden, gevoed en gemolken. Op veel boerderijen wordt ook zelf wijn, kaas en brood gemaakt!

Voordeel: Bij WWOOF hoef je alleen een klein bedrag te betalen om lid te worden. Je ontvangt dan een boek met alle instructies. Transport en excursies komen voor eigen rekening, maar verder zijn er geen kosten. Zo kun je, je vakantie in Australië zo goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt.

International Volunteering for Peace

Wil je vrijwilligerswerk proeven of wil je er helemaal in verzeild raken?

Beide is mogelijk bij International Volunteering Peace. Je kunt een werkkamp volgen van 2 tot 4 weken of een vrijwilligersprogramma van 3 tot 6 maanden of zelfs tot 12 maanden. Let wel op dat voor de langere periode ervaring met het werkkamp vereist is.

Een werkkamp is een kort project waar verschillende nationaliteiten en leeftijden bij elkaar komen om met elkaar samen te werken. Ben je nog geen 18 en wil je toch vrijwilligerswerk doen, dan kan dat via IVP.

Voor de langere periodes staan er elke keer weer nieuwe projecten klaar, die zeer varierend kunnen zijn. Voorbeelden zijn: Engels les geven, in een jeugdhuis werken of natuurparken onderhouden. Op de website van IVP vind je het gehele aanbod van projecten.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews