De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vrijwilligerswerk in Marokko nog altijd nodig is.

Voorpret

Lees meer over de 4 eeuwenoude koningssteden in Marokko: Rabat, Marrakech, Fès en Meknès.

Vrijwilliger in Marokko

Vrijwilliger in Marokko
Tijdens een sabbatical werken als vrijwilliger in Marokko? In Marokko kan je een nuttige bijgrage leveren aan verschillende projecten: meewerken aan het natuurbehoud, Engelse en Franse les geven of creatieve projecten ondersteunen. Lees alles over de leukste vrijwilligersjobs en de vrijwilligerswerk Marokko tips!

Vrijwilligerswerk Marokko

Van oorsprong is Marokko een centrale plek voor handelaren, reizigers en migranten uit Europa, Afrika en het Midden Oosten. Deze culturele invloeden zijn nog goed terug te zien in de bouwwerken, kunst en de gerechten die ze in Marokko serveren. Vrijwilligerswerk in Marokko bied je sowieso de mogelijkheid om meer te leren over de Islamitische en Arabische gewoontes die je tegenwoordig in Nederland ook volop terugziet.

Marokko is een perfecte bestemming om vrijwilligerswerk te combineren met het leren van de Arabische of Franse taal. Je kunt het geleerde dan direct in praktijk brengen bij het gastgezin waar je verblijft.

Travel Active biedt ontzettend leuke taalreizen aan waarbij je Arabisch in Marokko leert.  Naast de taal krijg je ook iets van de cultuur en religie mee.

Vrijwilligerswerk in Marokko

Bij Association for workcamps and volunteer work in Marocco (ADTVS) kan je voor 4 weken als vrijwilliger aan de slag. In het zuidoosten van Marokko worden vooral in de zomermaanden projecten georganiseerd. Je kunt een bijdrage leveren aan het schilderen van schoolgebouwen, het organiseren van activiteiten voor kinderen of het geven van Engelse les.

Vrijwilligersprojecten in Marokko

SIW Internationale vrijwilligersprojecten werkt samen met de Marokkaanse organisaties Chantiers Jeunesse Maroc en Chantiers Sociaux Maroc. Zij bieden vrijwilligerswerk aan voor korte en lange perioden. Ben je voor 2 tot 4 weken of 2 tot 12 maanden beschikbaar? Werk dan mee aan de volgende projecten.

In verschillende steden in Marokko kun je Engelse of Franse onderwijzen. Je geeft les aan leerlingen tussen de 15 en 18 jaar. Tussen 8.00 en 12.00 uur breng je hen taal- en culturele vaardigheden bij.

Je kunt ook met een groep kleine publieke parken aanleggen en woestijnvorming tegengaan. Het groepsgevoel is bij deze projecten erg groot.

Reisinformatie Marokko

Voor je verblijf in Marokko is geen visum nodig. Wel dient je paspoort na terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig te zijn.

Handig! Neem een aantal extra pasfoto's mee voor het geval dat je je paspoort verliest. Stel ook een lijst met belangrijke informatie samen waarin je paspoortgegevens, contactpersonen, rijbewijsnummer e.d. opneemt. Bewaar deze gegevens altijd apart van je reisdocumenten.

Voor meer informatie over Marokko en voor het vinden van goedkope vliegtickets Marokko kan je ook onze info en tips raadplegen.

Vrijwilligerswerk in andere landen in Afrika

Ben je van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen? In Afrika zijn talloze mogelijkheden om je steentje bij te dragen aan verschillende vrijwilligersprojecten. Lees hier alles over andere landen met projecten & info m.b.t. vrijwilligerswerk in Afrika.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews