De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Langs Route 66 staat de grootste ketchupfles ter wereld. De 50 meter hoge watertoren in de vorm van een ketchupfles dateert uit 1949.

Voorpret

Kom alvast in de stemming en bekijk beelden van de Route 66, terwijl je geniet van de bekende song Get your kicks on Route 66!

Route 66

Route 66

Wie kent het fenomeen Route 66 niet? De legendarische Highway to Heaven spreekt tot ieders verbeelding. Route 66 neemt je mee op een boeiende reis door nostalgisch Amerika.

De wereldberoemde weg voert je van Chicago naar Los Angeles door acht Amerikaanse staten en drie tijdzones. Je rijdt langs bruisende steden afgewisseld met verlaten landwegen. Lees hier alles over reizen over de avontuurlijke Route 66.

Reizen Route 66

De in 1926 aangelegde Route 66 in Amerika is een historische autoweg van Chicago naar Los Angeles. De weg, in 1985 definitief opgeheven en vervangen door de Interstate Highways, herleeft nog steeds in boeken en liedjes als de Highway to Heaven. Ga jij de route 66 rijden tijdens je vakantie in Amerika? 

Hoewel de legendarische route op veel plaatsen onderbroken is, wordt het traject door veel toeristen nog steeds gevolgd. De oude motels langs de weg zijn opgeknapt en overal zijn 'historic Route 66' borden geplaatst.

Reizen Route 66 
Bij de Jong Intra kan je complete Route 66 reizen en fly drives boeken, dan zijn de hotels, route en auto geregeld (die je dan niet hoeft terug te brengen maar mag inleveren aan het begin in Chicago of einde in Los Angeles). Ook bij TUI reizen tref je aantrekkelijke Route 66 rondreizen waarbij je in een huurauto dwars door Amerika trekt. 

Route 66, Amerika in vogelvlucht

Het startpunt van de Route 66 is aan de Jackson Boulevard in Chicago en eindigt na bijna 4000 km aan de pier in Santa Monica bij Los Angeles. Het traject neemt je mee door de acht Amerikaanse deelstaten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californie.

De indrukwekkende tocht biedt veel afwisseling: de Mojave woestijn, besneeuwde bergen, prachtige vergezichten en een schitterende natuur. Je rijdt door vele oude plaatsjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Maar je komt ook langs bruisende steden, zoals Chicago, Los Angels, Oklahoma City, Albuquerque en St.Lious. Bovendien maak je tijdens je trip kennis met de fascinerende indianen - en cowboycultuur en waan je je zo nu en dan in een westernfilm.

Route 66 tochten

Je kunt de tocht op veel verschillende manieren maken. Zo kun je alleen de hoogtepunten gaan bekijken of je kunt de hele Route 66 reizen met de auto of camper. En als je de tijd hebt, kun je de trip zelfs fietsend of wandelend afleggen. 

Maar het meest tot de verbeelding spreekt uiteraard de Route 66 op een Harley Davidson!! Je kunt kiezen voor een fly en bike arrangement, waarbij je je eigen route uitstippelt. Of je kunt voor een georganiseerde reis gaan, waarbij je met een aantal andere motorrijders de hoogtepunten van de rit aandoet.

Houd er wel rekening mee dat het om een zware tocht gaat. Je kunt onderweg te maken krijgen met kou, extreme hitte, windvlagen en hevige regenbuien. Een trip voor echte doorzetters, maar ook een onvergetelijke belevenis!

De highlights langs de Route 66

Bruisende steden
Cultureel Chicago gelegen aan Lake Michigan en St.Louis aan de Mississippi. Of wat dacht je van het gezellige Oklahoma City en niet te vergeten Los Angeles met de filmindustrie van Hollywood.

Meramec Caverns
De grootste op zichzelf staande formatie druipsteengrotten ter wereld is de bekendste attractie langs de Route 66.

Het Midpoint
Maak een tussenstop precies op de helft van Route 66 bij het Midpoint Cafe. Vergeet niet het gastenboek te tekenen!

Livestock Auction in Amarillo
Een bezoek aan de belangrijkste veemarkt van Texas biedt een leuke afwisseling tijdens je trip.

Natuurwonder Grand Canyon
In de Grand Canyon State Arizona kun je genieten van een overweldigend landschap van enorme rotswanden en diepe kloven. Aanrader:een helikoptervlucht over de Grand Canyon!

Petrified Forest National Park
In dit Nationale park in een droog woestijnachtigachtig gebied vind je versteende bomen van een prehistorisch bos.

Gok en showbizzstad Las Vegas
Wijk iets af van de route en breng een bezoek aan de stad die nooit slaapt. In Las Vegas kijk je je ogen uit!

Meer Amerika tips en info

Geen tijd voor de Route 66? Lees dan op onze Amerika-pagina wat er nog meer te beleven valt in dit indrukwekkende land. Of bekijk onze tips en info over Las Vegas voor een onvergetelijke tussenstop tijdens je trip.

En lees ook onze tips om een betaalbaar ticket naar Amerika op de kop tikken.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews