De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het Grauman's Chinese Theatre werd meer dan 70 jaar geleden de eerste film in L.A vertoond. Het ging om de 'stomme' film King of Kings.

Voorpret

Bekijk welke beroemdheden er allemaal een ster hebben op de Walk of Fame.

Hollywood

Hollywood
Hollywood, het centrum van de filmindustrie, is een voorstad van Los Angeles vol glitter en glamour. Er valt veel te zien en te beleven in het bruisende Hollywood. Bezoek een historisch theater, loop over de beroemde Walk of Fame of bewonder de witte Holywood letters. Op deze pagina tref je tips en info over de leukste bezienswaardigheden van Hollywood.

Hollywood Boulevard

Deze lange weg, die begint bij Sunset Boulevard, kent diverse trekpleisters. Zo mag je een wandeling over de Hollywood Walk of Fame zeker niet overslaan. In dit trottoir staan de namen van beroemdheden vereeuwigd op een roze steen in de vorm van een ster.

Een andere trekpleister is het winkel - en entertainment complex het Hollywood & Highland Center. Er bevinden zich langs de boulevard tevens een aantal schitterende theaters, maar ook veel clubs, bars en restaurants.

Een andere leuke attractie is het Ripley's Believe it or Not!-museum. Hier zie je de meest vreemde voorwerpen van striptekenaar Robert Ripley, die de wereld over reisde op zoek naar bizarre gebeurtenissen en voorwerpen.

Tip: boek je excursies naar Hollywood online. Je hebt de keuze uit meer dan 80 excursies in de buurt van Los Angeles.

Hollywood theaters

Kodak Theatre
In dit enorme theatercomplex aan de Hollywood Boulevard vindt sinds 2002 de uitreiking van de Oscars plaats.

Grauman's Chinese Theatre
Op de stoep voor dit opvallende theater aan de Hollywood Boulevard vind je hand -en voetafdrukken inclusief persoonlijke boodschappen van beroemde sterren.

Grauman's Egyptian Theatre
In 1922 opende dit theater zijn deuren. De film Robin Hood ging er in première;dit was de eerste Hollywood-première ooit.

Hollywood Bowl
Dit is het grootste natuurlijk gevormde amfitheater ter wereld; het muziektheater ligt namelijk in een dal. Het eerste optreden in het amfitheater werd verzorgd door de Beatles.

De beroemde, witte Hollywood-letters

Deze gigantische witte letters van maar liefst 15 m hoog vormen hét herkenningsteken van Hollywood. Een mooi uitzicht op het Hollywood Sign heb je vanaf het balkon van Griffith Observatory. Je kunt er niet alleen prachtige foto's maken van de witte letters, maar je kan ook genieten van het uitzicht op de skyline van Los Angeles en Beverly Hills.

Universal Studios Hollywood

Ook een bezoek aan de Universal Studios, de grootste filmstudio ter wereld, mag je zeker niet overslaan. Er worden diverse tours aangeboden, die je door het park leiden langs spectaculaire filmsets. Bekijk de decors van o.a. Terminator, E.T en Jurrasic Park, kom KingKong en Jaws tegen of beleef een ‘aardbeving' in de metro van San Francisco.

Het hippe Beverly Hills

Luxe, rijkdom en beroemdheden; dat vind je in trendy Beverly Hills. Hier hebben veel filmsterren dan ook hun ‘optrekje'. De enorme luxe villa's worden echter goed bewaakt, dus je staat als toerist niet zomaar in de tuin van Cher of Nicole Kidman.

Wel worden er speciale sightseeingtours langs de villa's georganiseerd. En vanaf de bekende Mulholland Drive heb je een prachtig uitzicht over de villawijk. Loop ook eens over Rodeo Drive; een van de duurste winkelgebieden ter wereld.

Ook leuk in Hollywood

Westwood Memorial Park
Op dit kerkhof liggen veel voormalig Hollywoodsterren begraven. Zo werd het in 1962 de laatste rustplaats van Marilyn Monroe.

Echo park
Dit prachtige park vormde voor de Eerste Wereldoorlog het centrum van de filmindustrie. Hier zijn bijvoorbeeld films opgenomen van Laurel & Hardy en Charlie Chaplin.

Ontdek Amerika

Naast Hollywood, valt er nog veel meer te beleven in L.A. Lees daarom alles over de leukste bezienswaardigheden in Los Angeles.

Wil je nog meer zien van het land met de onbegrensde mogelijkheden? Kijk dan eens op onze Amerika-pagina voor leuke tips.

En lees ook onze tips voor het vinden van een betaalbaar vliegticket Los Angeles.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews