De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wanneer de dollar gunstig staat, stijgt het aantal camperreizen naar Amerika met wel 50%

Voorpret

Pak de camper en rij de bekende Route 66!

Per camper door Amerika

Per camper door Amerika

Met de camper door Amerika? Een camperreis door Amerika is met zijn prachtige natuurparken een ervaring die je nooit meer vergeet! Hier lees je handige tips en praktische informatie voor jouw USA campervakantie.

Camperreis: in Amerika je camper huren?

Campers zijn er in Amerika in alle soorten en maten. Reken met 150,- per dag voor camperhuur in het hoogseizoen. In voorjaar of herfst lukt het vaak al om v.a 45,- per dag een camper te huren.

Toch liever een auto huren in Amerika? Dat kan! Kijk dan eens bij de autoverhuurder Alamo. Hier vind je het voordeligste aanbod en veel keuze! 

Camperverhuur organisaties in Amerika Voor een camper rondreis door Amerika heeft Travelnauts veel opties. Deze reisorganisatie heeft speciale aandacht voor camperreizen met kids. Ze werken o.a samen met Amerikaanse camperhuur aanbieders als Cruise America en je kunt je camperreis in bijna heel Amerika beginnen. 

Online de prijzen van camperhuur aanbieders vergelijken? Dat doe je eenvoudig bij Travelhome. De online camperspecialist vergelijkt het aanbod van heel veel Amerikaanse camperverhuurders.

Camperreizen naar Amerika inclusief vlucht

'Camper & Flight' reizen hebben als voordeel dat je direct ziet waar je aan toe bent. Hier tref je complete camperreizen van World Ticket Center incl. vliegticket en camperhuur. Bij deze reizen is het ook mogelijk om gebruik te maken van binnenlandse vluchten.

Zelf goedkope vluchten naar Amerika vinden? Hier tref je informatie over de airlines, vluchten naar Amerika en tips om goedkope tickets te vinden.

Tip: Heb je bijzondere wensen, een route op maat of wil je bijvoorbeeld een rondreis per camper combineren met een paar dagen New York of Los Angeles? Bij Travelnauts stellen ze jouw reis op maat samen!

Camperhuur Amerika vergelijken: handige tips

Hieronder een ckecklist om mee te nemen bij het vergelijken van aanbiedingen voor camper vakanties door Amerika.

One way camperreis door Amerika let erop of one way camperhuur mogelijk is (bijvoorbeeld je camper ophalen in San Francisco en inleveren in Los Angeles). Sommige camperhuur organisaties brengen hier extra kosten voor in rekening.

Fietsen huren bij je camper Dit is geweldig handig voor als je ook steden wilt bezoeken. Dan parkeer je je camper namelijk gewoon aan de rand. Vaak kost het slechts enkele tientjes voor de huur van een mountainbike gedurende je hele camperhuur periode. 

Hoeveel km mag je gratis rijden met je camper Het aantal km dat inbegrepen is kan per camperhuur aanbieder in Amerika verschillen. Gangbaar is 60 mijl per dag.

Verzekering bij je camperhuur soms lopen juist kleine dingen in de papieren.  Let op de kosten van de verzekering en wat daar al dan niet bij inbegrepen is.

Schroom niet om een uitgebreide offerte op te vragen camperreizen zijn geen standaard reizen en camperhuur aanbieders vinden het heel gewoon dat je eerst online offerte vraagt. Dat verplicht je tot niets en is verstandig want alleen zo kan je alle kosten vergelijken.

Camping / RV park tips

Met een camper kun je op de mooiste plekjes van Amerika overnachten in speciale campings oftewel een RV park. In de schoolvakanties is het wel verstandig om deze campings in nationale parken vooraf te reserveren, want de mooiste campings zitten dan heel snel vol.  

Op een RV park tref je in de regel een electra, water en zelfs rioolaansluiting voor je camper. Soms kan je er zelfs kabel tv en internet ontvangen! Er zijn ook campers waar je gratis met je camping mag staan en je kunt gratis verblijven op de Wall Mart parkeerterreinen alleen heb je hier bijna geen faciliteiten (en het is ook niet zo mooi...). De regels voor wild kamperen verschillen in Amerika per staat, maar de campings in de natuurparken zijn niet duur (reken met $ 20,- a $ 25,-).  Geen zin om dat allemaal zelf uit te zoeken? Een organisatie als Travelnauts reserveert voor een kleine vergoeding ook campings voor je als je er je camper huurt. 

Praktische weetjes

Rijden met een camper in de USA Het land is ontzettend ingesteld op rijden met een camper. Kies een campers met rem-en stuurbekrachtiging (dat hebben bijna alle campers - maar let er wel op). Je mag je camper met een gewoon rijbewijs besturen.

Niet meteen wegrijden Na je vlucht naar Amerika mag je niet meteen in je camper stappen. Een nachtje uitslapen in een hotel is verplicht. 

Creditcard vereist Je hebt een creditcard nodig als borg voor de camperhuur organisatie. 

Per camper vanuit Amerika naar Canada of Alaska bij de meeste camperhuur organisaties mag je met je camper ook de grens over naar Canada. Wel moet je dit vooraf melden i.v.m. verzekeringen. Voor een bezoek aan Alaska betaal je een toeslag voor je camper die minimaal 150,- zal bedragen. Vraag hier vooraf naar!

Hoeveel km kan ik dagelijks reizen met de camper Als je tijdens je camperreis ook iets wilt zien van Amerika plan dan niet te veel reisuren. Reken voor een afstand van 250 km. / 150 met circa 3 tot 4 uur reistijd in een camper en zorg dat je thuis al de routes hebt bekeken. 

Afgelegen gebieden in Amerika ontdekken? Trekken  jullie door afgelegen gebied in Amerika? Neem een camper met een grote koelkast, soms kom je in dagen geen supermarkt tegen. Zorg er ook voor dat je tank altijd vol is begin van de dag!

Bijzondere campervakantie Amerika? Route 66!

De legendarische route 66 door Amerika kan je ook prima per camper bereizen. Hier lees je alles over de route 66, de highlights en tref je tips voor een onvergetelijke reis!

Voordelig Amerika zien? Budget travel tips!

Levensmiddelen zijn aan de prijzige kant in de toeristische winkels in de nationale parken. Haal je boodschappen onderweg bij een grote Amerikaanse supermarkt. In de regel ligt doe je daar zelfs goedkoper boodschappen dan in Nederland.

Bespaar op benzine In Amerika is benzine voor onze begrippen goedkoop maar tijdens camperreizen kan brandstof toch een behoorlijke kostenpost zijn als je niet weet waar je op moet letten. Tank nooit in de nationale parken, daar is benzine veel duurder dan bij de supermarkt of langs de snelweg. Blijf je meerdere weken in Amerika? Vraag een K-mart kortingspas aan dat scheelt snel een dubbeltje per liter!

Meer tips voor vakantie in Amerika met een klein budget

Meer tips

In plaats van met de camper kan je ook per trein geweldige reizen door Amerika maken! Of lees de tips voor een vakantie in zonnig Florida of stedentrips naar bruisend New York!

Misschien toch een andere bestemming voor reizen per camper? Kijk ook eens bij camper reizen Canada, Zuid-Afrika, Nieuw-ZeelandAustralie!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares