De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

20% van al het schone water in de wereld passeert de Niagara Falls!

Voorpret

Bekijk de prachtige film Niagara, een Amerikaanse film noir met Marlyn Monroe uit 1953 en in dat jaar één van de grootste box office films! Deze film gaat over een jong echtpaar op huwlijksreis en sindsdien zijn de Niagara Falls ook een populaire honeymoon bestemming!

Niagara falls

Niagara falls

De Niagara Falls in Ontario Canada op de grens met de VS behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. Ze zijn beroemd als honeymoon bestemming en jaarlijks komen maar liefst 14 miljoen mensen dit wereldwonder bekijken!

Het water van de Niagara Falls komt van vier van de Grote Meren en valt 20 verdiepingen naar beneden met een hoeveelheid van 159.000 m3 per minuut!

Niagara Falls > Drie verschillende watervallen

De drie watervallen die samen de Niagara Falls vormen hebben samen een breedte van bijna 1,6 kilometer! Het meest indrukwekkende is de Horseshoe Falls met zijn 793 meter hoogte. Maar ook de 332 meter hoge American Falls en de Bridal Veil Falls zijn zeer imposant.

De Horseshoe Falls worden gevormd door de rivier Niagara die zich over een hoefijzervormige klif omlaag stort. Op deze wijze overbrugt de Niagara Falls het hoogteverschil tussen lake Ontario en Lake Erie.

Als je de kracht van de Niagara Falls wilt beleven, maak dan een tocht met de boten van Maid of Mist. De boten varen tot bijna onder de waterval! Je kunt ook iets verderop de Niagara met een kabelbaan de rivier oversteken.

De Niagara Falls liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Vanaf de mooie Rainbow bridge die over de kloof tussen Canada en de VS loopt, heb je een prachtig uitzicht op de Niagara Falls.

Tip: de Niagara Falls bezoek je gemakkelijk vanuit de stad Toronto. Boek rondreizen in Oost-Canada incl. Niagara Falls bij De Jong Intra!

Niagara on the Lake > de wijnregio Niagara

Als je de Niagara Falls bezoekt, rij dan daarna door via de Niagara Parkway net ten noorden van de watervallen. Dan kom je uit bij Niagara on the Lake, één van de leukste stadjes van Canada en het middelpunt van de wijnregio Niagara.

Hier tref je charmante kleine hotels en vrijwel alle wijnhuizen zijn open voor publiek. Aanraders zijn Chateau des Charmes en de Vineland Estates Winery dat in een voormalige hofstede is gevestigd.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews