De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De IJsbeer is één van de gevaarlijkste roofdieren ter wereld en de mannetjes kunnen wel 700 kilo wegen!

Voorpret

Bekijk deze korte video van een ijsberen expeditie in Churchill, Manitoba.

Manitoba

Manitoba

De prairies van de provincie Manitoba in Canada worden niet door veel Nederlanders bezocht. Toch is Manitoba bijzonder interessant. Je treft er eindeloze ranches, prachtige naaldwouden, de stad Winnipeg en Churchill de ijsberen hoofdstad van Canada.

Natuurliefhebbers, cowboy wannabe's, maar ook vissers komen hier volledig aan hun trekken! In totaal is namelijk  maar liefst 14,5% van Manitoba bedekt met water in de vorm van grote en kleine meren.

Winnipeg Manitoba

De hoofdstad van Manitoba Winnipeg telt circa 700.000 inwoners en is daarmee de achtste stad van Canada.

Winnipeg staat ook wel bekend als Gateway to the West of Toegangspoort tot de prairies en is één van de koudste steden ter wereld. In het de winter is het ´s nachts gemiddeld -18 °C. Tussen mei en september kan het overigens juist warm worden in deze stad, met uitschieters naar meer dan 35 °C.

De meeste bezoekers komen in Winnipeg met als doel Manitoba te verkennen of door te reizen naar Churchill. Toch heeft de stad een erg aardig historisch centrum, met een overdekte markt, veel leuke winkels, cafe's en restaurants. En Winnipeg bezit een schitterend museum, het Manitoba Museum of Man en Nature dat een must is om te bezoeken!

Het Manitoba Museum of Man en Nature heeft als doel de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving in Manitoba toe te lichten. Dat doen ze o.a via prachtige diorama's waarvan de meest indrukwekkende de Red River Buffalo Hunt is. Hierin zie je hoe de de Métis, een belangrijke bevolkingsgroep in Manitoba geboren uit een Indiaanse - Europese verbintenis, te paard de bizons opjagen.

In augustus vindt in Winnipeg het Folklorama Festival plaats. Dan treden er door de hele stad tientallen opera- en toneelgezelschappen alsmede het symfonieorkest en Royal Ballet van Winnipeg op.

Tip: ga in Winnipeg naar een wedstrijd van de Manitoba Moose. Dit razend populaire ijshockeyteam speelt regelmatig wedstrijden in het MTS centre in Winnipeg. Tickets voor een internationale wedstrijd kosten ongeveer CAD $ 30 a 45 (v.a 20 euro).

De ijsberen van Churchill Canada

Met 983 inwoners is Churchill de belangrijkste plaats in het dunbevolkte noorden van Manitoba. Churchill is gelegen aan de Hudson baai en heeft een lange geschiedenis als handelspost.

De primaire reden om Churchill te bezoeken zijn de ruim 200 verschillende vogels, zeehonden, walvissen en de ijsberen die je hier kunt zien. Dat laatste kan overigens alleen onder begeleiding, want ze zijn levensgevaarlijk. Wist je dat ijsberen tot de grootste roofdieren ter wereld behoren en wel 700 kilo kunnen wegen?

De beste reistijd voor een bezoek aan Churchill is tussen september en november. Dan komen de ijsberen samen in de baai bij Churchill om daar op jacht te gaan naar zeehonden. Churchill is o.a per trein bereikbaar vanuit Winnipeg.

Highlights van Manitoba

Naast Winnipeg en Churchill heeft Manitoba een reiziger nog veel meer te bieden. Erg interessant is de Lower Fort Garry National Historic site op 32 km. ten noorden van Winnipeg. Hier kan je zien hoe het ruwe frontierleven er halverwege 1800 heeft uitgezien.

Net ten noorden van de stad Steinbach ligt een prairiedorp dat de geschiedenis van de mennonieten verteld. De mennonieten zijn de oudste nog bestaande doperse kerk en zijn vernoemd naar de Friese priester Menno Simons uit 1540. Leuk om te weten is dat de architectuur van de huizen in dit dorp zijn oorsprong heeft in middeleeuws Friesland!

Tot slot is het Riding Mountain National Park een geliefde vakantiebestemming. Hier tref je loofbossen, rotspartijen en veel wilde dieren. Er leven elanden, beren, bizons, bevers, maar ook lynxen en wolven in dit National Park. Tip: in de zomer is het heerlijk zonnen en zwemmen bij het strand van Clear Lake, in de winter kan je hier fantastisch langlaufen en eventueel ook skieën!

Tips: vliegen en voordelige tickets Winnipeg

Vliegen naar Manitoba Winnipeg Airport duurt ongeveer 8 uur. Let bij het boeken van je tickets wel op onlogische stops. Incl. overstap kan de vlucht veel langer duren.

Vanuit Nederland kan je tickets naar Winnipeg boeken bij o.a KLM. Als je de actuele vliegtarieven voor tickets van de verschillende luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken Kijk dan ook even bij vliegtickets specialist Tix.nl. Deze hebben vaak gunstige vliegtickets aanbiedingen voor verre reizen en je kan ook combinatie vliegtickets boeken met stops in verschillende steden in Canada.

Enkele tips om goedkope tickets Winnipeg te bemachtigen:

* Vaak zijn tickets met doordeweeks vertrek goedkoper dan vliegtickets Winnipeg met vertrek in het weekend. Speel met je vertrekdata!

* Boek je tickets online voor telefonisch boeken van vliegtickets betaal je vaak toeslagen.

*Last minute tickets zijn niet altijd goedkoop! Wil in de schoolvakanties vliegen? Goedkope vliegtickets moet je dan vroeg boeken!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews