De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De West Edmonton Mall was tot voor kort het grootste winkelcentrum ter wereld! Op de eerste plaats staat nu de Golden Resources Shopping Mall in Beijing.

Voorpret

De reisgids National Geographic Canada heeft handige informatie en leuke tips voor vakantie in Edmonton en Alberta.

Edmonton

Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de provincie Alberta in Canada en met name beroemd om het grootste overdekte winkelcentrum van Noord Amerika, de West Edmonton Mall!

Er is in Edmonton en omgeving echter veel meer te beleven dan winkelen. De talloze meren in de omgeving trekken veel vissers en op de ranches in de omgeving van Edmonton kan je heerlijk paardrijden!

De West Edmonton Mall

De voornaamste attractie van Edmonton is de West Edmonton Mall, het grootste shoppingcentrum van heel Noord Amerika!

De West Edmonton Mall opende in 1981 en gebruikt als payoff 'The Greatest Indoor Show on Earth'. In totaal omvat de Mall 350.000 vierkante meter winkelruimte, en met meer dan achthonderd winkels en restaurants.

Overigens omvat de West Edmonton Mall veel méér dan alleen winkels. In Canada is ijshockey erg populair en dus ligt er een complete ijsbaan in de mall. Daarnaast is er een speelpaleis, een kinderboerderij waar je jouw kinderen onder begeleiding kunt laten spelen, de grootste binnen achtbaan ter wereld, alsmede een suptropisch zwemparadijs van maar liefst 20.000 m2!

Fort Edmonton Park

Het Fort Edmonton Park is het grootste museumpark van Canada. Dit park geeft een blik in de geschiedenis en ontwikkeling van Edmonton. Dit geheel door vrijwilligers gerunde park is zeer de moeite waard! Het laat o.a. zien hoe Edmonton in 1795 is ontstaan als nederzetting van pelshandelaren en de vrijwilligers vertellen graag over "hun Edmonton".

Fort Edmonton park is jaarlijks te bezoeken van juni t/m augustus. 

Combineer Edmonton met Calgary

Veel mensen vliegen naar Edmonton als vertrekpunt voor het ontdekken van de mooie natuurparken in de Rocky Mountains. Meer informatie over deze natuurparken zoals Banff en Jasper kan je vinden op de Rocky Mountains reistips pagina.

Als je de natuurparken in de Rockies wilt bezoeken kan het interessant zijn om vliegtickets te boeken waarbij je op de heenreis naar Edmonton kunt vliegen en retour vanaf Calgary. Zo kan je een mooie rondreis maken waarbij je zowel de twee grote steden van Alberta, Edmonton en Calgary, als de prachtige parken Banff en Jasper bezoekt.

Let er, als je een rondreis wilt maken, bij het huren van een auto of camper op dat je deze zonder extra kosten op een andere luchthaven mag inleveren. Vaak is het goedkoper om het huren van een auto vanuit Nederland te regelen.

Vanaf Schiphol vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar Edmonton, waaronder KLM, Kijk zeker ook even bij een vliegtickets specialist als Tix.nl. Deze hebben vaak gunstige tickets aanbiedingen voor verre reizen en je kunt ook combinatie vliegtickets boeken met stops in verschillende steden in Canada.

Edmonton Facts

• Aantal inwoners Edmonton: 700.000. In de stadsomgeving of de zogenaamde Edmonton Metropolitan Area wonen 1.016.000 mensen.

• Oppervlakte Edmonton: 684 vierkante kilometer. Edmonton is groter in oppervlakte dan bijvoorbeeld Chicago of Toronto!

• Klimaat Edmonton: Een noordelijk landklimaat met koude winters en hete zomers.

• Taal Edmonton: Engels, beperkt Frans

• Tijdsverschil Edmonton met Nederland: 8 uur vroeger

• Kraanwater Edmonton: Meestal prima

• Munteenheid Edmonton: Canadese dollar

• Visum Edmonton: Geen visum vereist voor Edmonton

• Inentingen voor Edmonton: Voor reizen naar Edmonton zijn geen inentingen vereist

Al zin om naar Edmonton te reizen?

Kijk even bij de actuele aanbiedingen op deze pagina als je van plan bent naar Edmonton te reizen. Je vindt er regelmatig nieuwe aanbiedingen voor vliegtickets, een hotel of voor het huren van een auto of camper in Edmonton.

Ook als je op zoek bent naar een goedkope lastminute reizen of voordelige vliegtickets naar Edmonton is de kans groot dat je hier jouw aanbieding bij staat. Wij wensen je alvast een fantastische reis!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews