De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Ottawa ontvangt ieder voorjaar honderdduizenden tulpen van onze koninklijke familie voor het tulpen festival. Dit is als dank voor de gastvrijheid van Ottawa tijdens de Tweede Wereld Oorlog.

Het mooie Rideau Canal van Ottawa is recent door de Unesco tot werelderfgoed benoemd!

Voorpret

Lees 'Canada Drive, een reis door 100 culturen' van Jan Lamers. Rode draad: hoe is het mogelijk dat in Canada zoveel verschillende culturen, godsdiensten en levensstijlen samengaan?

Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada, is schitterend gelegen aan de oevers van de rivieren de Ottawa en Rideau in de provincie Ontario.

In de omgeving van Ottawa kan je prachtige wandelingen maken in de vele nationale parken van Ontario. Ottawa zelf is een bijzonder interessante stad met veel bezienswaardigheden. Voor natuur en cultuurliefhebbers of voor een actieve vakantie in Canada is Ottawa het perfecte vertrekpunt!

Ottawa een brug tussen twee culturen

Omdat Ottawa op de grens van de provincies Ontario en Quebec ligt, vormt de hoofdstad van Canada ook letterlijk de brug tussen de Franstalige en Engelstalige cultuur.

De mooie neogotische parlementsgebouwen van Ottawa staan op een rotspunt dat uitkijkt over de Ottawa River. In juli en augustus kan je hier dagelijks het wisselen van de wacht meemaken! Het wisselen van de wacht duurt een half uur en net als in Londen is het een hele show, maar erg leuk om te zien!

Achter de rots waarop de parlementsgebouwen staan, ligt de Ontario rivier. Deze rivier is tevens de grens tussen  Ontario en Quebec. Aan de overkant van de Ontario rivier ligt de stad Hull en als je de brug oversteekt, ben je meteen in Franstalig Canadees gebied.

Als klap op de vuurpijl:
Ottawa is bekroond tot een van de 25 mooiste steden ter wereld! Moet je gezien hebben dus!

Actuele ticket aanbiedingen voor Ottawa

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Het Tulip Festival, Bluesfest en Canada day in Ottawa

Elk jaar in mei is er het Tulip Festival in Ottawa. Het Nederlandse koningshuis stuurt hiervoor ieder jaar 10.000 tulpenbollen naar Ottawa als dank voor de Canadese hulp tijdens de bevrijding van Nederland.

Overigens zijn er jaarlijks nog veel meer leuke festivals in Ottawa. Zo is er in juli het Bluesfest, het grootste Blues Festival van Canada!

Het is  groot feest in alle steden van Canada op 1 juli op de Canada Day. Maar in Ottawa als de officiele hoofdstad van Canada maken ze er helemaal veel werk van. Er zijn optredens in de stad van bekende artiesten en meestal wordt de avond afgesloten met een fantastisch vuurwerk!

Musea in Ottawa

Ottawa heeft ook tientallen bijzondere musea. Aantrekkelijk zijn het Bytown Museum, het Canadian War Museum, het National Arts Centre, het National Museum of Science and Technology, het National Aviation Museum en de prachtige National Gallery of Canada.

De National Gallery is één van de grootste musea van Canada en het belangrijkste kunstmuseum van het land. Een must dus tijdens je bezoek aan Ottawa!

Het beroemdste hotel van Canada

Voor de meesten te duur om te overnachten, maar wel leuk om een keer chique te gaan lunchen en celebrity's te spotten, is het Chateau Laurier hotel in Ottawa. Deze replica van een Frans Chateau is het beroemdste hotel van Canada.

Zoek je een hotel in Ottawa? Kijk voor actuele hotel aanbiedingen even bij de actuele aanbiedingen op deze pagina.

De prachtige natuurparken in Ontario

Natuurlijk wil je een bezoek aan Ottawa combineren met een bezoek aan enkele van de prachtige natuurparken van Ontario.

Je leest meer over de natuurparken in Ontario, van de beroemde Niagara Falls, Algonquin National Park en Manitoulin Island op onze Ontario Canada reistips pagina!

Al zin in je vakantie in Ottawa?

Kijk even bij de actuele aanbiedingen op deze pagina als je van plan bent op vakantie naar Ottawa te gaan. Je vindt er regelmatig nieuwe aanbiedingen voor vliegtickets, een leuk hotel of voordelige car rental! Wij wensen je alvast een fantastische vakantie!

Ottawa facts

Aantal inwoners Ottawa - 808.000

Klimaat Ottawa - landklimaat

Taal in Ottawa - Frans, Engels

Tijdsverschil met Ottawa - 6 uur eerder

Kraanwater in Ottawa - nee

Munteenheid in Ottawa - Canadese dollar

Visum voor Ottawa- niet (pas na een verblijf van 6 maanden)

Inentingen voor Ottawa - nee

Actuele ticket aanbiedingen voor Ottawa

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews