De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie Canada

Informatie Canada
Op vakantie naar Canada? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Canada o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, visum Canada, vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Info Canada: paspoort, ETA en visum Canada

Paspoort
Voor reizen naar Canada is een geldig Nederlands paspoort vereist. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Met een geldig reisdocument kun je maximaal 6 maanden als toerist in Canada verblijven.

ETA Canada
Let op, als je naar Canada reist moet je een ETA-reistoestemming aanvragen. Vraag dit document ruim van te voren aan. Denk er hierbij over na dat als je via Canada naar de Verenigde Staten reist, je zowel in het bezit moet zijn van een ETA als een ESTA-aanvraag.

Visum Canada
Voor Canada hoef je meestal geen visum te hebben. Wel moet je beschikken over een retourbiljet en voldoende financiële middelen om je verblijf te bekostigen. Ga je stage lopen, plan je een werkvakantie, blijf je langer of in andere twijfelgevallen voor visum informatie Canada of online regelen van je visum kan je terecht bij de Canadese ambassade.

Rondreizen door Canada maken

Rondreizen door Canada per camper is dé manier om veel te zien in een korte tijd. Stippel je eigen route uit en reis in je eigen tempo langs de mooie plekjes die Canada kent. Kijk voor mooie Canada camperreizen zeker eens bij Travelhome. En lees de praktische tips voor campervakanties en de tips voor rondreizen met een klein budget.

Voor een rondreis per auto is het verstandig de tarieven van losse een autohuur + tickets te vergelijken met de complete aanbiedingen van fly drives bij Tui.nl. Hier tref je voor Canada geweldige aanbiedingen. Ook leuk: rondreizen per trein door Canada en Noord Amerika.

Gezondheid & vaccinaties Canada

Voor gewone reizen naar Canada zijn geen vaccinaties nodig. Het drinken van kraanwater word afgeraden voor Canada. Het beste kun je flessen mineraalwater uit de supermarkt kopen en die gebruiken. 

Informatie: bellen in Canada

Om vanuit Nederland naar Canada te bellen kies je 001 gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0.

Om vanuit Canada naar Nederland te bellen, kies je eerst 011 dan 31 voor Nederland en dan gevolgd door het netnummer zonder de nul. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Het alarmnummer in Canada is 911. Noodoproepen vanuit een telefooncel zijn gratis. Als je niet weet welk nummer je moet draaien kun je ook een 0 intoetsen, een telefonist helpt je dan verder. 

Praktische reisinformatie Canada

Tijdsverschil met Nederland: 4,5 tot 9 uur vroeger

Taal in Canada: Engels en Frans

Voltage: 120 volt

Hoofdstad Canada: Ottawa

Aantal inwoners: 32 miljoen

Oppervlakte: Canada is qua oppervlakte 240x Nederland

Klimaat Canada: Landklimaat, Bergklimaat, Subarctisch

Beste reistijd Canada

Veel vragen om info over Canada die wij ontvangen gaan over wat nu de beste tijd is om naar Canada te reizen. Wanneer je het beste naar Canada kunt reizen is echter erg afhankelijk van wat je wilt doen op vakantie.

In de winter zijn de Canadese Rocky Mountains en plaatsen als Whistler fantastisch voor een wintersport vakantie. De vriendelijkste tijd qua klimaat om naar Canada te reizen is van April t/m September. Stormen kijken voor de westkust doe je in Oktober en November! Zo heeft Canada in elk seizoen z'n charme.

Geldzaken, valuta & fooien Canada

In Canada wordt betaald met de Canadese Dollar (CAD). Een Euro is circa 1,50 CAD. Op veel plaatsen kun je geld opnemen via een pinautomaat. Ook wordt er in Canada veel gebruik gemaakt van credit cards.

In Canada is het gebruikelijk om fooien te geven. Bij sommige restaurants vermelden ze een "Service Charge" op de rekening, dit betekend dat de fooi al in de prijs is inbegrepen. Toch word er vaak nog verwacht dat je nog een aparte fooi geeft. Hierbij is 10 tot 15% van de rekening gebruikelijk.

Ook taxichauffeurs kan je een fooi geven. Dit is meestal 10% van de ritprijs. Voor het dragen van de koffers geef je meestal 1 dollar per koffer er extra bij.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews