De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De mooie steden van Canada

De mooie steden van Canada
Canada staat bekend om de meren, nationale parken, de Rocky Mountains, wildlife, ongerepte natuur en de Niagara Falls, maar ook om de mooie en vooral moderne steden die er te vinden zijn.

In de top 25 met de groenste en schoonste steden ter wereld staat Vancouver met kop en schouders bovenaan. Ook Ottawa en Calgary zijn in de top 10 te vinden. Niet alleen om het groen in de steden, maar ook om de vele must sees en must do's zijn steden in Canada een bezoek meer dan waard!

Steden Canada: dit zijn de mooiste!

De mooiste steden van Canada behoren tot de mooiste steden ter wereld. Vancouver is zelfs de groenste stad ter wereld. Deze stad zet zich in voor de toekomst en heeft een legio aan parken, waaronder het bijzonder grote Stanley park. Naast het feit dat "groen" steeds belangrijker wordt is het ook belangrijk dat de steden meer te bieden hebben. Voor alle tips moet je even doorklikken op de afzonderlijke steden. Hier lees je alles over cultuur, bezienswaardigheden, uitgaanstips en nog veel meer over de verschillende steden in Canada.

Steden in Canada: no 1 ter wereld is Vancouver!

De ligging tussen de oceaan en de Rocky Mountains en de ruim 200 parken, waaronder het 400 hectare grote Stanley Park, in het metropolische gebied maken de stad een groene trekpleister. Daarnaast haalt de stad 90 procent van alle energie uit duurzame bronnen. Ook heeft de stad een vooruitstrevend plan ontwikkeld dat Vancouver binnen 100 jaar volledig duurzaam moet maken en het gebruik van fossiele brandstoffen moet terugdringen. Vancouver is inmiddels al een leider op het gebied van hydro-power. Ze richten zich op zonne-, wind-, water- en getijdenenergie. Naast dit vernieuwende plan heeft de stad een goed openbaar vervoer systeem. Tot slot scoort Vancouver hoog op de lijst van quality of living.

Stedentrip Canada? Bezoek no. 6 Ottawa

De hoofdstad van Canada heeft een groene ring in het stadslogo. Deze geeft aan dat Ottawa zich richt op een groen bestaan. Vooral en focus op groene technologie, groene stadsplanning en natuurlijke bronnen is daarbij van toepassing. De stad Ottawa steunt daarnaast het gebruik van hybride auto’s. Ze hebben als doel om voor 2020 minimaal 65% hybride auto’s in de stad te hebben.

10. Calgary

Calgary heeft verschillende projecten voor een groenere toekomst. Duurzaam bouwen is daar één van. Daarnaast moet 75% van alle elektriciteit in de stad in 2011 afkomstig zijn van duurzame bronnen. In 2012 moet alle elektriciteit ‘groen’ zijn. Het light rail systeem is het eerste systeem in Noord-Amerika dat volledig draait op groene stroom. Het openbaar vervoer in Calgary draagt dus bij aan een duurzame toekomst. Daarnaast heeft de stad vele parken, dat de stad letterlijk groen maakt. De meeste parken bevinden zich langs de Bow River.

Meer info over de mooiste steden van de wereld!

De mooiste en groenste stad ter wereld vind je in Canada, maar ook dichterbij huis en op andere continenten vind je mooie en groene steden!

Neem eens een kijkje bij de mooiste steden van:
Zwitserland, Scandinavie, West-Europa, Amerika en de tropen!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews