De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Europa hoog scoort als het gaat om de mooiste steden ter wereld. De mooiste stad is echter in Canada, namelijk: Vancouver!

Voorpret

IJsland staat bekend om de vele geothermische bronnen die het land rijk is. Bekijk hoe rond de hoofdstad Reykjavik veel energie wordt opgewekt met behulp van deze bronnen.

Mooiste Europese steden

Mooiste Europese steden

De mooiste steden om te bezoeken zijn niet alleen gezellig en bezienswaardig, maar die zijn ook “groen”. Deze steden hebben parken en zetten zich in voor een groenere en betere toekomst.

De groenste steden van Europa vind je vooral in Scandinavie en Zwitserland, maar ook West-Europa kent typisch groene steden! Uit de top 25 van groenste steden ter wereld, zijn er in heel Europa alleen al 13. Scandinavie en Zwitserland zijn samen goed voor een totaal van 8. De overige Europese steden vind je in IJsland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk!

Mooiste steden Europa? Bezoek de groenste!

Wil jij naar de mooiste steden van Europa? Bezoek dan zeker eens een van de groenste steden! Parken, natuur, fietspaden, oplossingen voor vervuiling en uitstekend openbaar vervoer zijn te vinden in de groenste en mooiste steden van Europa. Kijk op deze pagina wat deze steden uit de top 25 specifiek groen maakt, klik op de afzonderlijke steden wat deze steden allemaal te bieden hebben!

Steden Europa: op no. 8 Munchen

Om de uitstoot van broeikasgassen in de binnenstad terug te dringen is er in 2008 een wet gekomen die ervoor zorgt dat de binnenstad van Munchen een eco-zone heeft. Vervuilende voertuigen moeten hier een toeslag betalen. Voor bezoekers hoeft dit geen probleem op te leveren. Munchen staat namelijk bekend om het zeer goede openbaar vervoer systeem. Daarnaast vind je in Munchen de Engelse tuin. Dit park is zelfs groter dan Central Park in New York! Tot slot zijn er in Munchen ook echte groene hotels en restaurants.

Europese steden bezoeken? No. 9: Reykjavik

De meest noordelijke hoofdstad ter wereld staat op de negende plaats van groene steden en is een bron van duurzame energie. Met plannen voor waterstofbussen, waarvan al enkele rijden in de hoofdstad, en een volledig land dat werkt op duurzame energie uit de geothermische bronnen die het land rijk is. In Reykjavik vind je het eerste  waterstoftankstation ter wereld.

13. Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad, Wenen, heeft verschillende milieuvriendelijke projecten. Ter verbetering van de luchtkwaliteit in de binnenstad, de afvoer van afval en afvalwater en een krachtcentrale op biomassa. Daarnaast haalt de stad schoon drinkwater uit de bergen, die de stad omringen, met behulp van pijpleidingen. De groene ruimte in de stad en in de omgeving is ook erg hoog, 50% van het gehele stadsgemeente oppervlak is groen. In de omgeving vind je tevens enkele natuurgebieden en het Donau-Auen nationaal park.

22. Londen

Londen is de eco-vriendelijke weg ingeslagen met het ‘climate change action plan’. De uitstoot van CO2 wordt teruggebracht, door belastingen op vervuilende auto’s in de binnenstad en het aanboren van duurzame energiebronnen. Het openbaar vervoer wordt gepromoot en aantrekkelijk gemaakt met de Oystercard. Een grote hoeveelheid parken en de mogelijkheid om te eten en te slapen in groene restaurants en hotels maken je groene vakantie compleet!

23. Dusseldorf

Voor enkelen wellicht een verassende op de lijst, maar zeker niet onverdiend! In Dusseldorf is in de binnenstad een ‘umweltzone’ ingesteld, waardoor erg vervuilende auto’s er niet meer inkomen. Dusseldorf is daarnaast verassend groen. Groen is goed voor het milieu, daarom zijn in Dusseldorf zogenaamde ‘green roofs’ gemaakt. Deze ‘daktuinen’ zorgen voor groen midden in de binnenstad. In 2008 won Dusseldorf de Entente Floriale, het kreeg de bijnaam ‘tuinstad aan de Rijn’.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews