De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

IJsland

IJsland

Vakantie in IJsland? IJsland is een geweldig vakantieland voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en iedereen op zoek naar een actieve vakantie!

In deze online IJsland reisgids tref je onze vakantie IJsland tips en een overzicht met het IJsland vakantie aanbod. Ontdek met ons het groene grasland aan de kust, de prachtige lavavlakten, borrelende poelen, hete bronnen en natuurlijk het ijs tijdens vakantie in IJsland!

Vakantie IJsland | Vakantie aanbod rondreizen

De manier om IJsland tijdens je vakantie echt te ontdekken is natuurlijk rondreizen per auto. IJsland is zeer geschikt voor een autovakantie en de grote wegen en de ring zijn modern en goed onderhouden. Ga je op vakantie meer naar het binnenland van IJsland, waar nog veel zand en grindwegen zijn, dan is een Jeep of 4x4 absoluut aan te bevelen.

Vakantie IJsland aanbod - Er zijn verschillende aanbieders van vakanties naar IJsland. Wil je alle mooie plekjes zien van IJsland in de zomer of juist in de winter? Boek dan één van de IJsland (rond)reizen van Buro Scanbrit. Je vind hier ook speciale themareizen en rondreizen voor gezinnen met kinderen. Verder vind je ook mooie IJsland vakanties bij TUI Reizen, dus neem ook zeker eens een kijkje bij hun aanbod.

Je kunt natuurlijk ook je ideale vakantie in IJsland helemaal zelf samen stellen. Ideaal hiervoor is de website van Expedia. Zoek op vlucht + hotel Reykjavik. Hier kun je goedkoop zelf je citytrip samenstellen, maar je kunt bijvoorbeeld er ook voor kiezen om slechts 1 nacht hotel bij je vlucht te boeken (waarvoor je extra korting krijgt op je tickets) en daarna door te reizen. Lees ook: rondreizen in IJsland 

Vakantie in IJsland - ontdek de hoofdstad Reykjavik

Een bezoek aan Reykjavik, de hoofdstad van IJsland en een van de 25 mooiste steden ter wereld, mag niet ontbreken tijdens je vakantie in IJsland. In Reykjavik bezoek je een van de vele musea, ga je geweldig eten, bezoek je leuke kroegjes en boetieks en natuurlijk ga je zwemmen in een de warme baden in de omgeving. Dit alles kan ook met een klein budget, lees daarvoor de Reykjavik budgettips!

Lees meer: vakantie Reykjavik

IJsland vakantie: Prachtige natuurverschijnselen

1. Strokkur - Strokkur is een zeer actieve geiser die elke 5 tot 10 minuten spuit.

2. Surtsey island - Surtsey island is een vulkanisch eiland dat pas bestaat sinds 1963!

3. Blue Lagoon - In IJsland tref je, vlakbij Reykjavik, een 'natural spa' het paradijselijk wellness walhalla: Blue Lagoon. Het water (39 graden!) schijnt geneeskrachtig te zijn!

4. Watervallen in IJsland - Op IJsland vind je de meest indrukwekkende watervallen, zo is de Haifoss een van de hoogste watervallen van IJsland en fantastisch om te zien!

5. Walvissen spotten - In IJsland kan je prachtige walvissafari's maken met heel grote kans veel van deze zeereuzen te zien!

Vakantie IJsland: mooi wandelen

Vergeet je wandelschoenen niet! Want het is geweldig om tijdens je vakantie, IJsland te voet te verkenen. Het is daarom belangrijk dat je goede kleding mee neemt als je wilt gaan wandelen door IJsland. Het weer in IJsland slaat snel om en ook is de kans groot dat je door het water moet lopen, omdat niet alle rivieren een brug hebben. 

Wie zelf de mooiste plekjes van IJsland wil ontdekken en de mooiste routes wil wandelen kunnen we gletsjers, geisers & vulkanen aanraden: deze reis maak je individueel, maar je hotels zijn wel allemaal geregeld en je krijgt de mooiste wandelroutes mee voor onderweg.    

Je kunt ook per fiets of paard IJsland verkennen!

In IJsland kan je met een klein budget een geweldige vakentie hebben! Lees onze Vakantie IJsland budget tips

Golfen tijdens vakantie op IJsland

Golf is een bekende en geliefde sport in IJsland en er zijn dan ook veel mooie golfbanen te vinden!

Golf vakantie IJsland - de mooiste banen

  • Keilir - Op 10 minuten van Reykjavik, aan de oceaan!
  • Hella - Deze golfbaan in Hella is een van de mooiste golfbanen van IJsland
  • Eyjar - Op de Vestmann Eilanden en dus prachtig!
  • Oddur - op 20 minuten van Reykjavik met 18 holes.
  • Grafarholt- De moeilijkste en oudste golfbaan met 18 holes op IJsland.
  • Korpa - Met uizicht op de prachtige berg Esja.
  • Akureyri - In juni golf je hier om middernacht, als de zon niet ondergaat!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews