De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie IJsland

Informatie IJsland

Op vakantie naar IJsland? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar IJsland o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum, weer, klimaat, vaccinaties en nog veel meer handige IJsland info & tips!

Praktische info IJsland weer, klimaat IJsland & meer

Beste reistijd IJsland  Mei en september.

IJsland weer en klimaat het klimaat van IJsland is subarctisch. De meest betrouwbare voorspellingen m.b.t. het IJsland weer tref je hier.

Tijdverschil Ijsland met Nederland Het is tijdens de zomertijd 2 uur vroeger in IJsland, daarbuiten is het 1 uur vroeger.

Taal
In IJsland spreekt men IJslands.

Voltage
220 volt.

Reisadvies Ijsland check het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Reisinformatie IJsland valuta, geldzaken & fooien

Valuta In IJsland betaalt men met de króna. Er zijn munten van 1, 5, 10, 50 en 100 króna. Bankbiljetten zijn er 500, 1000, 2000 en 5000 króna.

Openingstijden banken IJsland Je kunt bij elke bank geld wisselen in IJsland. De banken zijn op werkdagen geopend van 09.15 tot 16.00 uur.

BTW IJsland terugvorderen Als je op vakantie bent in IJsland kun je de plaatselijke BTW terugbetaald krijgen. Dit betekent dat je maximaal 15% korting krijgt op je aankopen, mits je binnen 3 maanden na de aankoopdatum IJsland verlaat. Een andere vereiste is dat het aankoopbedrag per winkel 4000 króna moet zijn. Hoe precies dat staat bij
deze handige tips om geld te besparen tijdens je vakantie in IJsland!

Fooi in IJsland Het is niet gebruikelijk om fooi te geven in IJsland. Bij restaurants zit de fooi bijvoorbeeld al bij de prijs inbegrepen.

Informatie IJsland vaccinaties & gezondheid

Voor reizen naar IJsland heb je geen vaccinaties nodig.

Het drinkwater in IJsland is heel erg schoon. Je kunt soms zelfs uit riviertjes drinken, zo schoon is het water! Ook de gezondheidszorg is in heel IJsland op uitstekend nivo.

Telefoneren naar of vanuit IJsland

Om vanuit Nederland naar IJsland te bellen kies je 00 plus het landnummer 354 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit IJsland naar Nederland wilt bellen kiest je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Het telefoonnummer voor de brandweer, ambulance en politie in IJsland is 112.

Info over IJsland reisdocumenten & visum Ijsland

Voor reizen naar IJsland is een paspoort of Europees identiteitsbewijs vereist. Kinderen moeten over een eigen paspoort of Id-kaart beschikken. Let op: het reisdocument dient na thuiskomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Je hebt geen visum nodig als je naar IJsland reist.

Meer informatie over IJsland

Bekijk voor meer informatie voor een vakantie naar IJsland onze pagina Vakantie IJsland!

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares