De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er tot 1989 geen bier gedronken mocht worden in IJsland? De legalisering word nu elk jaar gevierd met volop feest en bier!

Voorpret

De mooiste plekken in IJsland: Unesco werelderfgoed Iceland.

Rondreis IJsland

Rondreis IJsland
Rondreis IJsland? Relax in de natuurlijke stoombronnen van de Blue Lagoon, ga op walvissafari, het magisch gekleurde noorderlicht bekijken of naar het vulkanisch wereldefgoed eiland Surtsey! Lees hier de 10 must see's voor je rondreis IJsland en aanbieders van de beste rondreizen IJsland.

Rondreis IJsland? Rondreizen IJsland top 10!

Het adembenemende landschap is prachtig om doorheen te touren! Van oost naar west is ongeveer 650 km. Je kunt dus prima een week (of langer) rondreizen waarbij je natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden meepakt!

Rondreizen IJsland met de auto -  IJsland is het beste te verkennen per auto: je eigen individuele rondreis, onafhankelijk en avontuurlijk! Bij onze budget tips IJsland lees je meer info over aanbieders van huur auto's en auto rondreizen IJsland.   

Rondreis IJsland per fiets - Van half mei tot half september is het goed fietsen in IJsland. Je huurt al een fiets v.a. 9,- per dag. Over de geasfalteerde ringweg van het eiland is het zeer goed fietsen, maar met een mountainbike kan je ook de hooglanden gaan trotseren.

Rondreizen IJsland: bussen door IJsland - Het busnetwerk van IJsland is uitstekend! De meeste bussen rijden het hele land door, er zijn goede verbindingen met grote steden, maar ze gaan ook de hooglanden in en er is een groot aantal bus excursies naar toeristische plekken. Kaartjes koop je in de bus. Ze kosten ongeveer 1700 kronen (10 euro). Meer info over tours per bus

Tips:
Meer dan 10 aanbiedingen voor volledige rondreizen in IJsland
Lees meer praktische informatie over IJsland

Info & tips voor een wandelvakantie in IJsland

Rondreizen IJsland - 1. Relaxen in de Blue Lagoon!

De 'natural spa' Blue Lagoon is een van de bekendste plekjes van IJsland! Het ligt zo'n 40 minuten van Reykjavik, vlakbij Grindavik in Zuid-West IJsland. Het is een helderblauw, geothermisch warm water meer vol zout en mineralen.

Blue Lagoon Natural Spa - De Blue Lagoon doet sprookjesachtig aan met haar laaghangende stoomwolken, het water is namelijk 39 graden! Veel mensen komen hier baden omdat het water een helende werking zou hebben. Langs de kant tref je grote bakken met gezuiverde klei waarmee je je kan insmeren om je huid te reinigen. Naast ultiem relaxen in het warme meer (met massage waterval)kan je ook gebruik maken van de sauna's en rustruimtes. Entree: € 20,-

2. Spuitende geisers: must see in IJsland!

IJsland staat bekend om haar unieke landschap dat is ontstaan uit vulkanische uitbarstingen. Door de ligging tussen Europa en de Noordpool circkel is het er vaak koud en ligt er veel sneeuw en ijs. Het is heel bijzonder dat je in zo'n klimaat zoveel warmwaterbronnen en geisers treft.

Er zijn in IJsland maar op een paar plekken geisers te vinden. Handig dus om te weten waar je deze tijdens je rondreis IJsland op kunt zoeken. Je vind de geisers in het gebied Haukadalur, een dal in Zuidwest IJsland. De beroemdste werkende geiser is Stokkur.

3. Gletsjer tochten per sneeuwscooter

11% van IJsland word bedekt door gletsjers. De meeste gletsjers vind je in het ruige binnenland en Zuid IJsland. Je vind in IJsland de grootste gletsjer van heel Europa: de Vatnajökull (groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen samen!). Je kunt er mooie, avontuurlijke tochten naartoe maken tijdens je rondreis IJsland met een sneeuwmobiel of sneeuwscooters.

4. Watervallen op IJsland

Op IJsland vind je geweldig indrukwekkende watervallen die gewelsig zijn om te bezoeken. Haifoss is bijvoorbeeld een van de hoogste watervallen van IJsland. De Gulfoss (32 meter hoog) is bekender. Hij mond uit in een kloof van 70 meter diepte. Ook zeer de moeite waard is de Hjalparfoss, daar zie je prachtige structuren in de rotsen. Tot slot is er de Dettifos in Noord-Oost IJsland. Rondreizen is niet compeet zonder dit natuurwonder gezien te hebben. Het is met haar 44 meter hoogte en 100 meter breedte (!) de krachtigste waterval van Europa!

5. Het Noorderlicht bekijken in IJsland

In IJsland kan je op heldere avonden het noorderlicht bewonderen! De maanden waarin je de meeste kans hebt om het prachtige lichtspel te zien zijn oktober t/m maart. De kans is het grootst als de zon een paar dagen geschenen heeft. In het noordelijke plaatsje Myvatn zouden de nachten het helderst zijn dus een goede plek om het Poollicht te spotten!

6. Op walvissafari in IJsland!

In de Noord Atlantische oceaan leven veel walvissen, orka's en dolfijnen. Vanuit veel havens rondom IJsland varen dan ook vaak boten uit om je mee te nemen naar open zee waar je deze zoogdieren kunt ontmoeten!

Ook leuk! In Keflavik is een walviscentrum. Hier kan je met een onderwater camera onder water walvissen kijken en luisteren naar hun lied.

7. Vulkanisch Surtsey Island

Surtsey island is een vulkanisch eiland 32 km uit de zuidkust van IJsland. Voor veel wetenschappers is Surtsey een natuurlijk laboratorium. Een paradijs voor onderzoekers door de uitzonderlijke grond, flora en fauna. Daarom is Surtsey island ook toegevoegd op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Must see dus! Met veel boten kan je rondom het eiland gaan varen, een mooie excursie tijdens je IJsland rondreis.

9. Middernacht zonneschijn in IJsland!

Ga je in IJsland rondreizen raden we je aan om er ook eens 's nachts op uit te gaan! Een heel apart fenemomeen is de middernacht zon. De nachten zijn in IJsland heel licht en in juni gaat de zon zelfs helemaal niet onder! Er gaan veel excursies naar Grimsey eiland in de Pool cirkel omdat dit een van de beste plekken is om de middernacht zon mee te maken.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews