De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Hakarl (haaienvlees) een specialiteit is op IJsland. Dit vlees ligt 3 tot 6 maanden onder het zand begraven en wordt daarna geserveerd als lekkernij.

Voorpret

Bekijk vast Surtsey Island een uniek vulkanisch eiland voor de kust van  IJsland.

Excursies IJsland

Excursies IJsland

Op excursie in IJsland? Voor iedereen die zijn tijd graag in de natuur doorbrengt, is IJsland een waar paradijs! Wij hebben de mooiste  IJsland excursies inclusief excursie aanbieders in IJsland voor jou op op een rij gezet. 

Excursies IJsland - no 1 favoriet de Blue Lagoon!

Een geweldige excursie die je in IJsland eenvoudig moet maken is een dagje naar de beroemde Blue Lagoon. Vanuit Reykjavik zijn er diverse mogelijkheden voor een halve of hele dagtrip (v.a 33,-). Meer informatie: Blue Lagoon excursies.

Excursies op IJsland - Ontdek Reykjavik!

Een groot aantal bijzondere excursies in IJsland kun je online bekijken en reserveren, waaronder een prima city tour waarbij je in circa 2,5 uur alle hotspots van Reykjavik bezoekt (met o.a de Presidentiele Residentie in Bessastadir, het Hofoi huis en het oude stadscentrum met het Parlementsgebouw). Ook een bezoek aan de stad Hafnarfjordur staat op het programma. 

IJsland Excursie tip: de Gouden cirkel

Tijdens de Golden Circle Classic Tour excursie maak je kennis met drie unieke natuurverschijnselen. De dag begint met een bezoek aan Thingvellir, een kloof van 6 kilometer breed en 40 kilometer lang. Deze plek wordt ook wel 'vlakte van het parlement' genoemd. Hier zetelde het IJslandse parlement sinds 930.

Het tweede deel van deze IJsland excursie brengt je per bus naar de Gullfoss waterval, die zijn naam dankt aan de mooi regenbogen die je daar kunt bewonderen. Via een pad kun je een stuk naar beneden lopen tot aan de bovenloop van de waterval.

Als laatste breng je een bezoek aan het Geysir district. De hete bubbelende bronnen Geysir en Strokkur zijn volop in beweging. Alleen de Strokkur bron is regelmatig actief. Om de 8 minuten spuit deze bron een waterstraal 20 tot 30 de lucht in. Echt uniek om mee te maken!

Op walvis safari in IJsland

In de wateren rondom IJsland leven veel bijzondere dieren: walvissen, dolfijnen, orka's, papegaaiduikers (zeevogel) en vissen zoals kabeljauw, schelvis en meerval. Voor een paar tientjes maak je al een safari en kun je deze bijzondere dieren live spotten! Meer informatie over de walvis safari, de puffin (papegaaiduiker) tour en de zeevis safari? Je kunt deze excursies ook direct online bekijken en boeken.

Lees ook: de mooiste plekken ter wereld om Walvissen te spotten.

Met korting op excursie in IJsland?

Voor meer info over reizen met een klein budget kun  kijken in ons online budgettips IJsland magazine.Hier staan o.a. diverse gratis attracties in IJsland beschreven.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews