De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het IJslandse water zo schoon en zuiver is dat het zonder behandeling uit de kraan komt?

Voorpret

Bekijk de National Geographic rapportage over de Blue Lagoon in IJsland om vast bij weg te dromen..

Blue Lagoon IJsland

Blue Lagoon IJsland
Meet paradise on earth: Blue Lagoon IJsland! In IJsland mag een bezoek aan dit natuurlijke wellness walhalla niet ontbreken! Sprookjesachtig genieten van helende bronnen, ontspannende massages, rustgevende watervallen en de schitterende omgeving van Blue lagoon IJsland!

Blue Lagoon IJsland: natuurlijk wellness paradijs!

De Blue Lagoon in IJsland is een 'natural spa' en het is een van de bekendste plekjes van IJsland. Je treft het natuurparadijs op ongeveer 40 minuten rijden van Reykjavik, vlakbij Grindavik in Zuid-West IJsland. De Blue Lagoon IJsland is een helderblauw, geothermisch warm water meer vol zout en mineralen.

Natural Spa tussen de mosgroene heuvels - De Blue Lagoon in IJsland doet sprookjesachtig aan met haar mystieke, laaghangende stoomwolken. In IJsland word het meestal niet veel warmer dan 15 graden maar het Blue Lagoon water is 39 graden! Het grote meer ligt midden in een oud lava veld, omringt door met mos bedekte heuvels en ijs toppen in de verte. Langs de kant tref je grote bakken met gezuiverde klei om je mee in te smeren om je huid te reinigen. Naast baden in deze thermische hemel zijn er nog meer ontspanningsfaciliteiten in de Blue Lagoon IJsland, lees snel meer hieronder!

Ontspannings sessies Blue Lagoon in IJsland

Rond de Blue Lagoon tref je een uitgebreid scala aan relax ruimtes en ontspannings behandelingen. Voor de meeste moet je betalen, maar de massages en creme's van moeder natuur zijn gratis! Entree voor 1 hele dag is € 30,- daarbij inbegrepen:

Blue Lagoon IJsland sauna - Eenmaal binnen mag je gebruik maken van de warme sauna met prachtig uitzicht over de Blue Lagoon. Neem een verfrissende koude douche achteraf voor je huid, heerlijk!

Blue Lagoon IJsland stoombad - Onder genot van hetzelfde schitterende uitzicht geniet je van een rustgevend bad..

Massage van moeder natuur - De natuurlijke waterval bij het thermische meer geeft je een energieke nek- en schouder massage. Laat het water lekker even 10 minuutjes op je neer kletteren en zak daarna lekker in het warme meer. 

Uitrusten bij een romantisch uitzicht - Word je een beetje loom van al die warmte en ontspanning? Trek je dan even terug in de relaxruimte waar je op comfortabele loungestoelen van het uitzicht geniet met een drankje.

Blue Lagoon excursies vanaf Reykjavik.. kan je voordelig online reserveren als je in het bezit bent van een creditcard. Bij deze excursies naar de Blue Lagoon is de transfer vanaf je hotel of de luchthaven inbegrepen en boek je rond de 30,- a 35,- all-in. Ze hebben overigens ook een hele bijzondere dagtrip waarbij je een bezoek aan de bijzondere Blue Lagoon kunt combineren met een walvissafari vanuit Reykjavik.

Blue Lagoon Iceland - drijvend gemasseerd worden

Bijzonder in de Blue Lagoon IJsland zijn de speciale in-water treatments. Drijvend in het mineraalrijke water geniet je bijvoorbeeld van een relax massage. Je ligt midden in de lagoon, omringt door natuurlijke elementen voor optimale reiniging/ontspanning!

Kosten: €15,- voor tien minuten, €40,- voor dertig minuten

Helende werking van de natural spabaden

Helende bron? Wat de Blue Lagoon in IJsland zo populair maakt is dat het geothermische water een helende werking zou hebben. Vooral mensen met de huidziekte psoriasis zouden veel verschil merken na hun bezoek aan de Blue Lagoon. In 2005 is er bij de Blue Lagoon een Medisch Centrum voor psoriasispatiënten geopend. De behandeling helemaal natuurlijk, je komt er alleen voor in aanmerking op doorverwijzing van een arts.

Onderzoek - Dagelijks word er onderzoek gedaan naar de werking van de natuurlijke bron en veel specialisten geloven in de helende werking van het water. Het water van de Blue Lagoon bevat minerale zouten, algen en kiezelaarde en het is wetenschappelijk aangetoond dat dit geothermische zeewater een effectieve, geneeskrachtige werking heeft op de huid.

Blue Lagoon - hoe kom je er?

De Blue Lagoon ligt in Grindavík, een plaatsje in Zuid-West IJsland op 20 minuten rijden van Keflavík International Airport en 40 minuten van het centrum van Reykjavik.

In IJsland - Per Bus: dagelijks vertrekken er vanaf het hoofd busstation in Reykjavik bus excursies naar de Blue Lagoon. Een andere optie is het bedrijf Bustravel, die verzorgt excursies naar de Lagoon waarbij je word opgehaald in je hotel.

In IJsland - Per auto: IJslandse wegen zijn goed te doen, vooral als je langs de rand van het eiland blijft en de randweg neemt zoals naar de Blue Lagoon. Als je meer van IJsland wilt zien is het sowieso aan te raden een auto te huren en rond te gaan touren.

Taxi: Een rit met de taxi is erg duur. Dat zal je waarschijnlijk ongeveer 7500 kronen = 46,- kosten.

TIP: bekijk ook even deze praktische informatie over IJsland

Blue Lagoon by night..

Ook populair is een uitstapje naar de Blue Lagoon als het donker is. De Lagoon is dan prachtig romantisch verlicht en de stoom van het water geeft dit natuurwonder een mistiek tintje.

Tip! Van november t/m maart heb je kans om vanuit de Blue Lagoon het noorderlicht spel in de lucht te zien!

Zwanger? Trakteer jezelf op dit paradijs reisje!

Nog een tip! Ben je zwanger? Trakteer jezelf dan op een ultiem weekendje weg naar de spa der spa's! De Blue Lagoon biedt een speciale ontspanningsmassage voor zwangere vrouwen. Een perfecte plek om even bij te komen in deze prachtige maar zware tijd! De massage kost € 75,- voor 1 uur.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews