De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

13 van de 25 steden uit de top 25 ter wereld allemaal in Europa liggen!

Voorpret

De Zweedse hoofdstad Stockholm is de winnaar voor 2010 van de Europese groene hoofdstad wedstrijd onder de steden die worden gepresenteerd.

De mooiste steden van Scandinavie

De mooiste steden van Scandinavie
Scandinavie staat bekend om haar schoonheid en de ongerepte natuur, maar ook om haar steden! Het gebied, waar Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken toe behoren, herbergt maar liefst 5 steden uit de top 25 met mooiste en groenste steden ter wereld! 

Stedentrip Scandinavie? Bezoek de groenste steden!

Een vakantie naar Scandinavie is pas echt compleet met een bezoek aan de groenste steden ter wereld. 5 van deze steden zijn te vinden in Scandinavie. Ieder land heeft er één en in Zweden vind je er zelfs twee.

Op deze pagina vind je alle informatie over wat deze steden 'groen' maakt. Alle criteria van de verkiezing vind je op de top 25 pagina. Wil je meer informatie over alles wat te zien en te beleven is in de verschillende steden? Klik dan even door op de stad van jou keuze voor een vakantie naar Scandinavië!

Op 3: groen Kopenhagen!

De stad blinkt uit in het infrastructuur systeem. Met een nieuw metrosysteem en vele voet- en fietspaden is de stad op weg naar een schoner milieu. Ook worden er in de stad gratis fietsen ter beschikking gesteld! In 2006 won Kopenhagen de European Environmental Award voor duurzame planning en schoonhouden van de waterwegen in de stad.

15. Helsinki

De hoofdstad in het zuiden van Finland is één van de groenste en schoonste steden ter wereld. Een derde van het stadsgebied van Helsinki bestaat uit parken en groen. De omgeving biedt de bezoeker veel mogelijkheden voor wandel-, fiets- en zelfs kanotochten rond de stad. Helsinki staat ook bekend om het goede openbaar vervoer systeem. Tram, bus, metro en light rail worden in de spits door 71% van de inwoners gebruikt.

17. Malmo

Een van de redenen waarom een verblijf in de derde stad van Zweden aangenaam is, is dat Malmo behoort tot de groenste steden ter wereld. Het staat op de 17e plaats in de top 25 van green, clean & serene cities. De stad staat bekend om de vele en grote parken, die zorgen voor veel groen in de stad. Malmo is een voorbeeld voor duurzame stedenbouw en heeft het doel om een eco-stad te worden. Daarvoor hebben zij enkele milieu programma’s voor opgezet.

20. Stockholm

Bij Stockholm kan ook gesproken worden van een van de blauwste steden ter wereld. 95% van de inwoners woont op maximaal 300 meter van het water of groene ruimte waar recreatiemogelijkheden zijn. Daarnaast heeft Stockholm plannen om in 2050 vrij te zijn van broeikasgassen en projecten ter bescherming van de biodiversiteit en ecologische waarden. Voor het jaar 2010 is Stockholm verkozen tot Europese groene hoofdstad!

21. Oslo

In Oslo bevind je, je nooit ver van een park of groene ruimte. De heuvels en de bossen in de omgeving van de stad zijn onderdeel van de parken van Oslo. Meest bijzondere plaats is de Oslo Marka, dit natuurgebied met de oppervlakte van bijna heel Luxemburg is een grote wildernis in de heuvels bij Oslo en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanuit de stad.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews