De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Forbes is gebleken dat Zwitserland het schoonste land ter wereld is!

Voorpret

Bekijk dit erg grappige filmpje van hoe de Zwitserse Alpen schoon worden gehouden!

Zwitserse steden mooiste ter wereld!

Zwitserse steden mooiste ter wereld!
Zwitserland staat bekend als een van de schoonste landen ter wereld. De schoonste lucht, schone bergen en een fantastisch natuurlandschap. Dit imago vind je terug in de steden! Zwitserland heeft niet voor niets maar liefst drie steden in de top 5 van de schoonste en groenste steden ter wereld!

Op deze pagina vind je de ranking in de top 25 mooiste steden ter wereld en alle informatie over wat de steden 'groen' maakt.

Zwitserse steden groenste ter wereld!

Op vakantie naar Zwitserland? Wist je dat hier maar liefst 3 steden uit de top 25 met groenste steden ter wereld te vinden zijn? En ook nog eens allemaal genoteerd in de top 5!

Bezoek dus ook zeker één van de groenste steden ter wereld in Zwitserland! Voor alle informatie over wat deze steden groen maakt kijk je verder op deze pagina. Meer weten over wat er allemaal te doen is in de verschillende steden? Klik dan even door op de stad van jou keuze! 

Groene steden Zwitserland? No 2. Zurich!

Zurich staat op de 2e plaats in de top 25 met mooiste steden ter wereld. De stad staat zelfs op de 1e plaats als het alleen gaat om quality of living. Je mag van je verblijf in deze stad dus wel enige kwaliteit verwachten! Een van de positieve punten waar de stad bekend om staat is het intensieve gebruik van het uitgebreide openbaar vervoer netwerk. Veel mensen laten de auto staan in de stad!

4. Geneve

De stad aan het grootste meer van centraal Europa bestaat voor 20% uit parken. Natuurliefhebbers kunnen hun hart op midden in de binnenstad van Geneve of in een van de vele parken direct aan het meer. De stad scoort daarnaast erg hoog op de lijst van quality of life. Het is dus een groene, schone, veilige en moderne stad.

5. Bern

De hoofdstad van Zwitserland, Bern, heeft een fantastisch achterland. Het Berner Oberland biedt vele wandel- en fietsmogelijkheden. De stad zelf biedt ook het nodige groen. Een van de mooiste groene gebieden is landgoed Elfenau, het landhuis en de tuin zijn geheel in barokarchitectuur.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews