De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De gemiddelde zomertemperatuur is in Oslo ongeveer gelijk aan die van Amsterdam en Londen.

Voorpret

De Lonely Planet Noorwegen is o.i de beste reisgids voor wie op vakantie naar Noorwegen wil of een weekend Oslo aan wil doen.

Oslo

Vakantie in Oslo? In de Noorse hoofdstad tref je prachtige architectuur, leuke winkels, trendy restaurants en omdat de pistes net buiten Oslo liggen kan je in de winter een ski vakantie met een citytrip combineren!

In deze Oslo reisgids tref je veel tips voor een weekend Oslo of vakantie Oslo. Van budgettips tot reizen per ferry of naar Oslo vliegen en nog veel meer weetjes om het meeste uit je vakantie Oslo te halen.

Vakantie Oslo? Tips voor een klein budget!

Oslo is een bruisende stad en heeft echt alles in huis voor een heerlijke vakantie of een leuk weekend weg. En vakantie in Oslo hoeft niet duur te zijn! 

Lees de Oslo budgettips voor voordelig naar en in Oslo reizen, de leukste uitstapjes die weinig kosten en bekijk het overzicht met aanbieders van een voordelig hotel of vakantie in Oslo.

Weekend Oslo tip Olso is een goede stad voor een stedentrip of weekendje weg. Kijk hieronder bij de aanbiedingen voor een voordelig weekend Oslo.

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Weekend of vakantie Oslo? Goedkope vliegreis Oslo tips

Vliegen naar Oslo vanaf Schiphol duurt 1 uur 45 minuten. De luchthaven van Oslo is Gardemoen. Als je de tarieven voor vliegtickets van alle maatschappijen wilt vergelijken start dan bij vliegtickets specialisten als Vliegtickets.nl. Deze vergelijken alle vliegreis Oslo aanbiedingen van bekende maatschappijen als KLM met lowcost alternatieven.

Maar let op: heb je ook een hotelletje in Oslo nodig? Waarschijnlijk ben je voordeliger uit om je hotel + ticket Oslo dan tegelijk te boeken. Check dus zeker ook een site als Buro Scanbrit waar je niet alleen erg leuke accommodaties, maar ook complete vakanties in Oslo en combinatie reizen treft (waarbij je bijvoorbeeld zowel Oslo als Bergen bezoekt, of  een bezoek aan Oslo kunt combineren met een bezoek aan het ongerepte Noorden op zoek naar het Noorderlicht in Noorwegen

Lees ook: tips om goedkoop vliegtickets naar Oslo te boeken

Ski Oslo tips

Naast cultuur, heeft Oslo ook op sportief gebied heel wat te bieden; je kunt er namelijk skiën! Het Tryvann Winter Park is het grootste ski gebied van de stad en Oslo wordt dan ook wel dé ski hoofdstad genoemd.

Binnen 25 minuten vanaf Oslo, ben je op Tryvann Winter Park. Tryvann Winter Park is het grootste skigebied van de stad en ligt op de top van Holmenkollen. Naast de gewone alpine piste, vind je er ook meer dan 2600 km aan geprepareerde langlaufloipes tot diep in de bossen van Oslo! Hiervan is zelfs 90 km verlicht tot 22:00, zodat je ook ’s avonds in het donker nog kunt langlaufen. De gewone skipistes zijn ook tot 22:00 verlicht.

Naast de internationale halfpipe en het Ski Museum, wat ook zeker een bezoekje waard is met zijn ski jump simulator, kun je ook de top van skispringschans betreden! Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over Oslo. Wil je op ski vakantie in de buurt van Oslo? Kijk dan in de wintersport Noorwegen special voor alle tips!

Oslo een van de groenste steden ter wereld!

Oslo is een van de groenste steden ter wereld. In de top 25 met mooiste en groenste steden ter wereld staan maarliefst 5 steden uit Scandinavie. Lees op de verschillende pagina's informatie over de mooiste steden ter wereld en groene steden Scandinavie!

Bezienswaardigheden Oslo top 5!

In Oslo zijn vele bezienswaardigheden! Bij de toeristeninfo in de stad kom je ze allemaal te weten. Maar wij hebben vast een top 5 samengesteld!

Kijk snel in de bezienswaardigheden Oslo top 5!

Restaurant tips Oslo

Noorwegen staat, culinair gezien, bekend als het land van de vis. Zo ook in Oslo. Je vindt er visrestaurants in alles soorten en maten met toppers als zalm, forel, kreeft en grote garnalen. Zelfs de haring wordt op tal van verrassende varianten klaargemaakt. Daarnaast zijn er de nodige restaurants die wild op internationaal niveau aanbieden. Denk daarbij aan specialiteiten met rendier-, eland- en lamsvlees.

Restaurants mogen alleen op zon-, en feestdagen wijn en bier schenken en dat alleen na 12 uur. Een paar leuke aanraders voor restaurant tips zijn;

* Det gamle raadhus – dit is het oudste restaurant van Oslo
* Frogneseteren - restaurant in traditionele stijl op Holmenkollen
* Fjordflower - gespecialiseerd in zeebanket

Verder vind je veel eethuisjes, cafetaria of een zogenaamde ‘konditori’, waar je koffie en thee met allerlei soorten gebak kunt krijgen.

Voor alcoholhoudende dranken moet je naar een hotel of een pub. Dat laatste is een Noors café, dat evenals zijn Britse tegenhanger slechts een beperkt aantal uren per dag is geopend, maar waar vaak een gezellige drukte is.

Ferry overtocht Oslo

Wil je per ferry naar Oslo reizen? Hier tref je alle routes en tips voor de overtocht naar Noorwegen!

Vakantie Oslo weetjes & facts

Aantal inwoners Oslo – 520.000

Klimaat Oslo – zeeklimaat

Taal Oslo – Noors

Tijdsverschil Oslo – geen

Kraanwater Oslo– afgeraden

Munteenheid Oslo– Noorse Kroon

Inentingen Oslo - nee

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Prijsvrij € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews