De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Noorderlicht of Poollicht ontstaat wanneer uitbarstingen op de zon elektrisch geladen deeltjes de ruimte in slingeren.

Voorpret

Als je het Noorderlicht in Noorwegen wilt zien kan je het beste volle maan vermijden!

Uniek: Noorderlicht in Noorwegen

Uniek: Noorderlicht in Noorwegen
Het Noorderlicht in Noorwegen zien is zo'n unieke ervaring die je eens in je leven moet meemaken! Hier lees je wanneer je het beste op vakantie naar Noorwegen kunt gaan om het Noorderlicht c.q. Poollicht te aanschouwen, wat de beste plekken in Noorwegen zijn  en tot slot tref je ook een overzicht met reisorganisaties met Noorderlicht reizen en tips voor wie zelf zijn reis naar Noorwegen wil plannen!

Noorderlicht Noorwegen - Noorderlicht reizen plannen

Het Noorderlicht aanschouwen? Een enorme keuze uit vakanties naar Noorwegen, van individuele reizen per eigen auto of trein, tot actieve rondreizen naar Noorwegen in kleine groepen tref je bij Buro Scanbrit. Bij veel vakanties kan je zelf beslissen hoe je naar Noorwegen reist en in het laatste geval regel je er zelf goedkoop je overtocht naar Noorwegen (wil je liever vliegen check dan de tips om goedkope vluchten naar Noorwegen te vinden).

Bij Pharos reizen van ANWB tref je o.a. een unieke rondreis naar Noord Noorwegen: de Noordkaap en de Lofoten, de plek om het Noorderlicht te zien, maar ook de middernachtzon en om walvissen te spotten!

TIP: combineer je reis met een Hurtigruten cruise (dat zijn oude postboten waar je nu comfortabel op kunt cruisen!)

Noorwegen Noorderlicht tips: de beste plekjes!

Het Noorderlicht fenomeen met zijn prachtige groene, rode, paarse en oranje flarden licht is in heel Noorwegen te bewonderen. Maar de meeste kans op het beste schouwspel heb je in het echte Noorden van Noorwegen, rond en boven de poolcirkel, bij o.a. de Noordkaap en de Lofoten. Kies in ieder geval een plek wat verder weg van grote steden, want hoe minder licht in de omgeving hoe beter de Aurora te zien is!

Beste reistijd: wanneer is er Noorderlicht in Noorwegen

Volgens het Noors bureau voor toerisme zijn zowel het voorjaar als de herfst en de beste maanden voor wie het Noorderlicht wil zien: oktober, februari en maart.

Unieke attractie naast Noorderlicht:

De zuidwestelijk gelegen regio Fjord-Noorwegen is een fantastische plek om de Noorse fjorden te bezichtigen! Enkele van deze fjorden staan zelfs op de werelderfgoed lijst. Je bezoekt de fjorden per auto, boot of heel bijzonder per kajak! Lees meer over een vakantie in Fjord-Noorwegen.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews