De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Hurtigruten Cruise - Noorwegen per postboot!

Hurtigruten Cruise - Noorwegen per postboot!
Per Hurtigruten postboot een cruise in Noorwegen maken? Bekijk en vergelijk Hurtigruten aanbiedingen en lees de Hurtigruten cruise tips!

Hurtigruten Cruise per Hurtigruten postboot

Wil jij de hele kust van Noorwegen tot aan de Noordelijke IJszee bewonderen? Ga dan mee met een Hurtigruten Cruise op een originele Hurtigruten postboot! Deze bootreis gaat van Zuid naar Noord Noorwegen en weer terug, je passeert de poolcirkel, komt op de Noordkaap en bezoekt het oostelijkste puntje van Noorwegen!

Ontdek Noorwegen met de Hurtigruten postboot
Je vertrekt niet met zomaar een schip. De Hurtigruten route is al eeuwenoud en de boten die de Hurtigruten cruises varen zijn nog steeds belangrijk als  vracht- en postboot. Door de aanleg van wegen en het vliegverkeer werden is de vraag naar vrachtvervoer op deze schepen echter veel minder geworden en zijn ze ten dele omgebouwd tot cruiseschepen. Een heel bijzondere ervaring! 

Bijzondere Hurtigruten aanbiedingen

Korte en lange Hurtigruten cruises als onderdeel van mooie (rond-) reizen naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap tref je een zeer ruime keuze bij Buro Scanbrit. Een 7-daagse Hurtigruten cruise boek je v.a. circa 770,- p.p. of 12 dagen v.a. circa 1240,- p.p.! Sommige van deze cruises zijn inclusief vlucht vanaf Amsterdam. Aanbieding Hurtigruten reizen v.a. circa 770,- p.p.

Er zijn overigens ook Hurtigruten cruises naar Spitsbergen, Groenland en rondom Groot Brittannie. Bekijk alle Hurtigruten cruises.

Reizen naar Scandinavie per auto of vliegtuig
De reizen beginnen in Stockholm, Oslo, Bergen of Helsinki en daar moet je (in de meeste gevallen) op eigen houtje naartoe. Hiervoor heb je verschillende opties. Zo gaan er verschillende ferry's vanuit Duitsland en Denemarken naar Oslo, Kristiansand en Bergen. Bekijk alle opties voor overtochten naar Noorwegen.

Vliegen naar Stockholm, Oslo of Helsinki is natuurlijk vlotter als je gaat cruisen tijdens een verzorgde rondreis, en tickets starten zo rond 200,- retour. Lees de tips van onze vliegexperts om goedkope vluchten naar Noorwegen te vinden of maak gratis gebruik van deze handige cheap flight alert service.

Tip! Gratis prachtige Hurtigruten brochure

Wil je je wat beter orienteren op een reis per Hurtigruten postboot naar Noorwegen? Vraag gratis de nieuwe Hurtigruten reisbrochure van Buro Scanbrit aan. In de brochure vind je de beschrijvingen van meerdere prachtige Hurtigruten cruises langs de Noorse kust al dan niet in combinatie met rondreizen per trein of auto.

Naast het reisaanbod, staat de Hurtigruten reisbrochure vol schitterende foto's (om vast in de stemming te komen), reisverhalen en ervaringen van anderen!

>> Vraag direct de brochure aan!

Route Hurtigruten Cruises

Tijdens deze cruise reizen naar het Noordelijkste puntje van Europa reis je (afhankelijk van het startpunt) van Zuid Noorwegen of Zweden rond via hotspots als Umea, de Noordkaap, Alta rotstekeningen, de Lofoten, Alesund, Geirangerfjord en Sognefjell. 

De bekendste hoogtepunten zijn het mooiste fjord van Noorwegen, het Geirangerfjord, de prachtige Lofoten (perfect voor walvissen spotten!), het bezoek aan de Noordkaap en passeren van de Poolcirkel, waar je natuurlijk een getuigschrift van krijgt.

Natuur - De fjorden zijn werkelijk prachtig. Van april t/m september doen de Hurtigrutenschepen de Geirangerfjord aan. Dit fjord staat bekend als mooiste fjord van Noorwegen met onder andere de bekende watervallen 'De Bruidsluier' en 'De Zeven Zusters'. Daarnaast ga je de prachtige rotswanden van de Lofoten zien en natuurlijk de vele eilanden die Noorwegen rijk is.

Dieren - Met wat gelukt zie je rond de Lofoten een aantal walvissen zwemmen. Daarnaast wordt er een vogelsafari georganiseerd waarbij u waarschijnlijk papegaaiduikers en zeearenden gaat zien!

Steden - Tijdens deze cruise kun je de steden Bergen, Trondheim en Tromso. In deze steden zijn onder andere prachtige kerken en kathedralen te bezoeken.

Speciaal - Op deze reis ga je veel speciaals zien! Zo passeer je de Poolcirkel, kom je op de Noordkaap, waar je nog een excursie kunt boeken, en bezoek je het oostelijkste puntje van Noorwegen. Wist je dat dit punt op dezelfde lengtegraad ligt als Istanbul?

Noorderlicht - De groen, geel, oranje paarse lichtflitsen van het Pool of Noorderlicht zijn absoluut magisch! 

Hurtigruten, Noorwegen en meer tips!

Nog veel tips voor een vakantie in Noorwegen, zoals Noorwegen ontdekken op de lange latten tref je in onze Scandinavie reisgids

Meer zien van Scandinavie? Maar dan een geweldige cruise door Scandinavie waarbij je o.a. Zweden, Noorwegen en St. Peterburg aandoet!

Ook bijzonder: cruise langs de Noorse fjorden
Noorwegen staat bekend om de vele fjorden. Deze natuurlijke kunstwerken zijn door gletsjers in een u-vorm geslepen waardoor de zee de valleien in kon stromen. Het Songefjord is met 1308 meter onder zeeniveau het diepste fjord van Noorwegen. Doordat de fjorden zo diep zijn kunnen er cruiseschepen varen.

Een cruise Noorse fjorden duurt meestal 8 dagen. Als de reis in combinatie met bijvoorbeeld de Noordkaap of Spitsbergen wordt aangeboden, is de reisduur langer.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews