De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Hurtigruten Cruise - Noorwegen per postboot!

Hurtigruten Cruise - Noorwegen per postboot!

Per Hurtigruten postboot een cruise in Noorwegen maken? Bekijk en vergelijk Hurtigruten aanbiedingen en lees de Hurtigruten cruise tips!

Hurtigruten Cruise per Hurtigruten postboot

Wil jij de hele kust van Noorwegen tot aan de Noordelijke IJszee bewonderen? Ga dan mee met een Hurtigruten Cruise op een originele Hurtigruten postboot! Deze bootreis gaat van Zuid naar Noord Noorwegen en weer terug, je passeert de poolcirkel, komt op de Noordkaap en bezoekt het oostelijkste puntje van Noorwegen!

Ontdek Noorwegen met de Hurtigruten postboot Je vertrekt niet met zomaar een schip. De Hurtigruten route is al eeuwenoud en de boten die de Hurtigruten cruises varen zijn nog steeds belangrijk als  vracht- en postboot. Door de aanleg van wegen en het vliegverkeer werden is de vraag naar vrachtvervoer op deze schepen echter veel minder geworden en zijn ze ten dele omgebouwd tot cruiseschepen. Een heel bijzondere ervaring!

Lees voor meer tips over verschillende soorten cruises, mogelijkheden en aanbieders onze cruises naar Noorwegen informatie.

Bijzondere Hurtigruten aanbiedingen

Korte en lange Hurtigruten cruises als onderdeel van mooie (rond-) reizen naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap tref je een zeer ruime keuze bij Buro Scanbrit. Een 6-daagse Hurtigruten cruise boek je v.a. circa 770,- p.p. of 12 dagen v.a. circa 1240,- p.p.! Bekijk de aanbiedingen bij de scandinavie specialist: Hurtigruten reizen v.a. circa 770,- p.p.!

Bij Kras Reizen vind je meerdere prachtige Hurtigruten cruises (Hurtigruten Cruises v.a. circa 1479,- er zijn al cruises langs de Noorse kust v.a. 899,-). De meeste cruises vertrekken uit Amsterdam. De Hurtigruten Cruise vertrekt vanuit Bergen, je vliegreis vanaf Amsterdam is daarbij inbegrepen. Voor de Hurtigruten Cruise moet je bij 'vrij zoeken' even hurtigruten invullen. 

Reizen naar Scandinavie per auto of vliegtuig De reizen beginnen in Stockholm, Oslo of Helsinki en daar moet je (in de meeste gevallen) op eigen houtje naartoe. Hiervoor heb je verschillende opties. Zo gaan er verschillende ferries vanuit Duitsland en Denemarken naar Oslo, Kristiansand en Bergen. Bekijk alle opties voor overtochten naar Noorwegen.

Vliegen naar Stockholm, Oslo of Helsinki is natuurlijk vlotter als je gaat cruisen tijdens een verzorgde rondreis, en tickets starten zo rond 200,- retour. Lees de tips van onze vliegexperts om goedkope vluchten naar Noorwegen te vinden of maak gratis gebruik van deze handige cheap flight alert service.

Route Hurtigruten Cruises

Tijdens deze cruise reizen naar het Noordelijkste puntje van Europa reis je (afhankelijk van het startpunt) van Zuid Noorwegen of Zweden rond via hotspots als Umea, de Noordkaap, Alta rotstekeningen, de Lofoten, Alesund, Geirangerfjord en Sognefjell. 

De bekendste hoogtepunten zijn het mooiste fjord van Noorwegen, het Geirangerfjord, de prachtige Lofoten (perfect voor walvissen spotten!), het bezoek aan de Noordkaap en passeren van de Poolcirkel, waar je natuurlijk een getuigschrift van krijgt.

Natuur De fjorden zijn werkelijk prachtig. Van april t/m september doen de Hurtigrutenschepen de Geirangerfjord aan. Dit fjord staat bekend als mooiste fjord van Noorwegen met onder andere de bekende watervallen 'De Bruidsluier' en 'De Zeven Zusters'. Daarnaast ga je de prachtige rotswanden van de Lofoten zien en natuurlijk de vele eilanden die Noorwegen rijk is.

Dieren Met wat gelukt zie je rond de Lofoten een aantal walvissen zwemmen. Daarnaast wordt er een vogelsafari georganiseerd waarbij u waarschijnlijk papegaaiduikers en zeearenden gaat zien!

Steden Tijdens deze cruise kun je de steden Bergen, Trondheim en Tromso. In deze steden zijn onder andere prachtige kerken en kathedralen te bezoeken.

Speciaal Op deze reis ga je veel speciaals zien! Zo passeer je de Poolcirkel, kom je op de Noordkaap, waar je nog een excursie kunt boeken, en bezoek je het oostelijkste puntje van Noorwegen. Wist je dat dit punt op dezelfde lengtegraad ligt als Istanbul?

Noorderlicht De groen, geel, oranje paarse lichtflitsen van het Pool of Noorderlicht zijn absoluut magisch! 

Tip! Gratis prachtige Hurtigruten brochure

Wil je je wat beter orienteren op een reis per Hurtigruten postboot? Vraag gratis de nieuwe Hurtigruten reisbrochure van Buro Scanbrit aan. In de brochure vind je het reisaanbod, maar ook prachtige foto's (om vast in de stemming te komen), reisverhalen en ervaringen van anderen!

>> Vraag direct de brochure aan!

Budget deals

Top Tips Per Type