De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

de boetes in Noorwegen megaduur zijn? Pas dus op je snelheid! Ter indicatie: bij 5 km te hard rijden kan je 75,- afrekenen en rijdt je door rood dan krijg je een rekening van circa (hou je vast) 650 euro!

Voorpret

Lees alles over de Noorse keuken, en misschien vervolgens thuis iets uitproberen?

Budget Tips Noorwegen

Budget Tips Noorwegen

Voordelig Noorwegen ontdekken? Het kan echt met onze budgettips!  Hier lees je hoe je ook met een klein budget leuk vakantie viert, hoe je goedkoop naar Noorwegen kunt rei\en, waar je gratis kunt internetten, voordelig kunt  tanken en tot 80% bespaart op de aanschaf van luxe producten!

Goedkoop Noorwegen ontdekken? Budget travel tips

Er zijn verschillende manieren om goedkoop naar Noorwegen te reizen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Goedkoop naar Noorwegen: auto + ferry
Wanneer je met eigen vervoer naar Noorwegen reist, ga je meestal met de ferry. Je kunt kiezen voor de StenaLine ferry vanuit Frederikshaven (Denemarken), of voor de DFDS Seaways ferry vanuit Kopenhagen, naar Oslo. Je boekt de ferry incl. auto al vanaf € 49,- p.p. (wel ver vooruit reserveren!). Hier lees je meer over de ferry overtocht naar Noorwegen

Wanneer je een autorondreis boekt zijn de overtochten heel vaak wel inbegrepen. Mocht dat niet zo zijn (check even onder het tabje specificaties) dan is het slim om deze wel meteen bij je autovakantie naar Noorwegen erbij te boeken. Je krijgt namelijk meestal extra korting op je overtocht!

Goedkoop Noorwegen | Vliegen soms goedkoper
Afhankelijk van de samenstelling van je vakantiegezelschap, kan het voordeliger zijn om het vliegtuig te pakken dan om met de ferry te reizen. Grote airlines als KLM hebben vaak mooie aanbiedingen, maar er vliegen ook veel lowcost airlines naar Noorwegen. Het goedkoopste vliegticket vinden? Lees dan onze vliegtips: goedkope vliegticket tips voor Noorwegen.

Voor wie niet de ferry of het vliegtuig wil nemen; je kunt het hele stuk ook per auto afleggen. Dat kan maar op één manier: via de Oresundbrug. Hiervoor moet je eerst naar Kopenhagen rijden, van daaruit steek je via de Oresundbrug de Sont over naar Malmo (Zweden) en in Zweden volg je de prachtige kustroute E6 naar Noorwegen. Reken op zo'n 8 uur van Utrecht naar Kopenhagen en vervolgens nog circa 6,5 uur Kopenhagen - Oslo. Voor de brug moet je tol betalen: check hier de actuele kosten.

Goedkoop naar Noorwegen: budget hotels & vakanties

Goedkope vakantie Noorwegen? Bij Buro Scanbrit tref je heel veel goedkope vakanties naar Noorwegen. Bijvoorbeeld: 8-daagse autovakanties boek je al v.a. circa 250,- p.p. Maar je kunt er ook losse accommodaties boeken zoals bv. de charmante, typisch Noorse, kampeer hutten en je vindt er betaalbare appartementen (v.a. circa 30,- p.p.) voor een goedkoop Noorwegen verblijf.

Goedkoop in Noorwegen overnachten:  Trivago heeft een heel groot aanbod aan hotels in Noorwegen. Van budget hotelletjes tot luxe resorts midden in de natuur. Je kan er snel en gemakkelijk de prijzen vergelijken en vind er de beste aanbiedingen!

Meer reizen en vakantie tips naar Noorwegen:

In Noorwegen goedkoop bijzondere excursies doen!

Voor zijn vakantie in het prijzige Noorwegen goedkoop wil houden raden we aan: zoek je gewenste excursies thuis uit via internet en reserveer online! Dit bespaard je tijd en gedoe op vakantie (want daar wil je zorgeloos genieten) en het meestal een stuk goedkoper dan dezelfde excursies op locatie boeken.

Tip - Gratis excursie: Een aantal scènes van de film 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' zijn opgenomen in Noorwegen, langs het Rauma-spoor, ter hoogte van de plaats Bjorli. Deze spoorweg is sowieso een aanrader door de prachtige omgeving, maar nu herken je misschien ook plekjes uit de film! Geïnteresseerd in andere filmlocaties? Lees dan meer over de Harry Potter tour in Engeland en Schotland!

Goedkoop in Noorwegen: kosten levensonderhoud

Handig om te weten: voor een krant betaal je in Noorwegen circa 2,50 en een kop koffie kost je, afhankelijk van locatie, tussen de 3 en 5 euro. Voor een avondje uit eten in een simpel budget restaurant, moet je rekenen op circa 20,- p.p. Een biertje in de kroeg kan al snel 6 euro kosten!

Tips om je verblijf in Noorwegen goedkoop te houden:

1. Eet tijdens je vakantie Noorwegen veel vis! Dit is relatief goedkoop, terwijl vlees (erg) duur kan zijn.

2. Groente, fruit en snoep zijn duurder dan in Nederland, zelf meenemen is dus slim. Je mag maximaal 1 kilo snoep en 10 kg aan overige levensmiddelen (jam, kaas, hagelslag etc.) meenemen.

3. Alcohol is duur in Noorwegen. Als je met de auto of camper op vakantie gaat naar Noorwegen dan kan je dit  dus het beste meenemen vanuit Nederland. Toegestaan was op het moment dat wij gingen: 2 liter bier, 1 liter sterke drank (met een max. van 22% alcohol) en 1 liter wijn.
Koop alcohol in Noorwegen anders bij de Vinmonopolet (staats winkel) waar je dure wijnen relatief goedkoop aanschaft. In gewone supermarkten wordt vaak geen wijn en sterke drank verkocht!

4. Goedkoop in Noorwegen boodschappen doen? Ga dan naar de Noorse supermarktketen Rema 1000, zij bieden vaak de laagste prijzen.

5. Als je in Noorwegen bent is dat het perfecte moment om te stoppen met roken. Sigaretten zijn er namelijk vreselijk duur: circa 10 euro per pakje! Tip: hop de grens over naar Zweden indien in de buurt, daar koop je een pakje a ongeveer 2,- / 3,- per stuk.

Goedkoop overnachten in Noorwegen ? Kamperen!

Het is in Noorwegen toegestaan vrij te kamperen, dit mag op een afstand van minimaal 150 meter van een huis en je mag 2 nachten blijven staan. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je op privé terrein moet vragen of je je tentje mag uitvouwen. Campings vind je in Noorwegen ook veel, ze zijn over het algemeen redelijk betaalbaar. Tip: Neem genoeg CampingGaz mee, dit is moeilijk te krijgen in Noorwegen.

Kijk voor hier voor meer info over campings & kampeerhutten in Noorwegen.

Gratis internetten bij benzine pompen

Je kunt op veel plekken in Noorwegen gratis draadloos internetten. Handig om te weten als je rondreist: bij alle Statoil Petrol benzine stations kan je gratis gebruik maken van het draadloze netwerk met je laptop.

Natuurlijk bieden ook veel hotels, hostels, bibliotheken en cafés internet, soms gratis, anders tegen een - vaak lage - vergoeding.

Benzine prijzen.. liggen overigens ongeveer op hetzelfde niveau als in Nederland. Nogal prijzig dus. Bovendien mogen tankstations in Noorwegen hun eigen prijzen bepalen, het kan dus flink wisselen onderling.

Tip: Rijdt je in de buurt van de Zweedse grens? Dan loont het de moeite om een tankstation net over de grens te zoeken, brandstofprijzen liggen in Zweden namelijk een stuk lager: scheelt zo 15,- op een volle tank! Ook Denemarken en Duitsland is het 10-20% goedkoper tanken dan in Noorwegen. Het is dan ook verstandig om voordat je op de boot naar Noorwegen eerst even te tanken!

Nog meer tips voor je autoreis door Noorwegen?
Houd er rekening mee dat de benzinestations in Noorwegen buiten de grote steden vaak ver uit elkaar liggen. Tank dus ruim op tijd zodat je niet ergens stil komt te staan! Loodvrije benzine noemt men in Noorwegen 'Blyfri bensin'. Let ook goed op je snelheid, want de boetes voor te hard rijden in Noorwegen zijn erg hoog.

Meer leuke Noorwegen tips & inspiratie

Laatste budget tip: in Noorwegen krijg je op veel plekken korting als je behoort tot de 'categorie': jongeren, studenten, senioren of familie. Geef dat dus gerust aan (is daar heel gewoon), vaak betaal je dan net wat minder.

Ook leuk: ontdek het noorderlicht & maak een Hurtigruten cruise langs de Noorse kust met een originele Hurtigruten postboot. 

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews