De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het noorden van Noorwegen, boven de poolcirkel, gaat de zon in de zomer nooit onder! Dit verschijnsel heet de middernachtzon en duurt van half mei tot eind juli.

Voorpret

Inspiratie voor rondreizen door Noorwegen met een klein budget? Lees hoe je goedkoop een reis naar Noorwegen kunt plannen met deze 10 handige budget tips!

Rondreizen in Noorwegen

Rondreizen in Noorwegen

Op een rondreis Noorwegen ontdek je de mooiste plekken van het Rijk van de Vikingen, de schitterende fjorden langs de westkust, gletsjermeren en sfeervolle steden zoals Oslo, Bergen en Stavanger. Alles over individuele rondreizen per auto, camper, trein of bus, langs hutten, huisjes of hotels en groepsrondreizen door prachtig Noorwegen.

Rondreis Noorwegen tips: hutten, huisjes of hotels

Of je nu kort of lang de tijd hebt, je vindt altijd een passende rondreis door Noorwegen bij Buro Scanbrit. De reizen lopen uiteen van een korte rondreis, Noorwegen in een notendop, tot luxe rondreizen van bijna een maand door de mooiste delen van Scandinavie (soms zelfs incl. cruise!). Ook kan je verschillende typen vervoer kiezen.

Voor liefhebbers van puur natuur zijn er rondreizen langs kampeerhutten. Dit is net als kamperen, alleen slaap je in een houten blokhut in plaats van een tent! Veel hutten staan op prachtige plekken in de natuur. Het is ook een goedkope manier van reizen.

Een rondreis langs vakantiehuisjes is ideaal voor een vakantie met jonge kinderen. Noorwegen heeft prachtige vakantieparken met allerlei faciliteiten, bijvoorbeeld met een binnenzwembad, spa en sauna, tennisbanen, speeltuinen en verhuur van fietsen. Boek bijvoorbeeld een rondreis bij Pharosreizen, hier kun je Zweden en Noorwegen combineren in één trip. Kijk ook bij de verschillende rondreizen in Noorwegen voor het hele gezin!

Rondreis Noorwegen? Auto mee op de ferry!

Een rondreis door Noorwegen maak je eenvoudig met je eigen auto! Er zijn diverse routes waarbij je auto mee kan op de ferry. Een overtocht van Frederikshavn in Denemarken naar Oslo (8,5 uur varen) is een fantastisch begin van je vakantie. Autorijden in Noorwegen is heel ontspannen. Je rijdt door de schitterende natuur, er is weinig verkeer en de wegen zijn goed onderhouden. 

Ontdek Scandinavie: rondreis Zweden + Noorwegen

Op een rondreis Zweden, Noorwegen, Denemarken en eventueel ook nog Finland, ontdek je de wereld van Scandinavie: eindeloze bossen en spiegelgladde meren, kleurrijke stadjes, fabelachtige fjorden, ongerepte eilandengroepen, het uitgestrekte Lapland, tot de poolcirkel waar de zon in de zomer nooit onder gaat! Combinatiereizen vind je ook bij de Scandinavie specialist Buro Scanbrit.

Speciale tips van de Surprisetickets.nl redactie:

  • De regio Fjord-Noorwegen is uitstekend om een tocht langs de Noorse fjorden te maken, bijvoorbeeld over de Atlantische weg!
  • Ga op walvissafari en maak een boottocht naar de Lofoten eilanden vanuit het walvissencentrum in Andenes.
  • Ga gletsjerhiken in het Jostedal Glacier National Park, bij de grootste gletsjer van Europa!
  • Ontdek Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen (en de op één na langste ter wereld, ) op een cruisetocht.
  • Spot bijzondere vogels op een vogelsafari bij Gjesvaer, zoals kleurrijke papegaaiduikers, Jan van Gendten en machtige zeearenden.

Meer tips voor een rondreis door Noorwegen

Meer informatie over Noorwegen vinden? Kijk dan in de online Noorwegen reisgids.

Bezoek tijdens een rondreis door Noorwegen ook zeker de hoofdstad Oslo. Deze stad is zeker de moeite waard! 

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews