De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de streek Fjord Noorwegen vind je twee Noorse fjorden die door UNESCO zijn benoemd tot natuurlijk werelderfgoed: het Geiranger fjord & Nærøyfjord.

Voorpret

De Noorse taal heeft best veel weg van het Nederlands en Duits. Grote kans dat je je best verstaanbaar kan maken in de Noorse steden, want hallo is gewoon hallo en ja en nee (nei) zijn ook hetzelfde! En als je er echt niet meer uitkomt dan zeg je gewoon: Snakker du engelsk?

Vakantie Fjord Noorwegen

Vakantie Fjord Noorwegen
Wil jij het unieke Noorse landschap en de beroemde Noorse fjorden met eigen ogen zien? Maak dan een reis naar de prachtige regio Fjord Noorwegen! Hier vind je de mooiste fjorden van Noorwegen. Dit deel van Scandinavie ontdek je het best tijdens een rondreis per auto of tijdens een cruise langs de Noorse kust.

Ontdek de mooiste fjorden in Fjord Noorwegen!

De Noorse Fjorden behoren tot een van de meest bijzondere, natuurlijke regio’s ter wereld. Dit bijzondere gebied vormde zich gedurende verschillende ijstijden. Gletsjers hebben de fjorden uitgesleten waardoor dit gebied wordt gekenmerkt door bergen, steile kliffen en diepe dalen. De morenen (gesteente die de gletsjers aan het einde van de fjorden hebben achter gelaten) hebben een natuurlijke barrière gevormd, die ervoor zorgt dat het water bij veel fjorden aanzienlijk kalmer is dan op open zee. Dit is een van de redenen dat een cruise in dit gebied, dat zich uitstrekt langs de gehele Noorse kust, zo populair is.

Rondreizen door de Noorse Fjorden

Rondreis Noorse Fjorden? De reisorganisatie Buro Scandinavia is de expert op het gebied van rondreizen door de Noorse Fjorden. Er zijn rondreizen voor ieders wens en met ieder budget. Je bezoekt uiteraard uitgebreid het Fjordengebied van Noorwegen, maar ook interessante steden als Oslo, Alesund en Bergen, en een bezoek aan nationale natuurparken waar je mooie wandeltochten maakt mag niet ontbreken. De meeste rondreizen zijn inclusief comfortabele ferry overtocht met Color Line, ook voor de auto.

Rondreis Fjord Noorwegen Een rondreis per auto door Fjord Noorwegen is de beste manier om deze bijzondere regio te ontdekken. Tientallen toeristische routes (onderweg aangegeven met speciale borden) voeren langs de mooiste stukken Noorse natuur. Tussentijds stop je bij uitzichtpunten om te genieten van het landschap en de rust. De meest gewaardeerde routes zijn die langs de kust, zoals de Atlantische weg tussen Molde en Kristiansund, die je 7 kilometer over zee langs dorpjes, kust en over bruggen leidt. Heel speciaal!

Actieve vakantie? Fjord!

Fjord Noorwegen is bij uitstek de bestemming voor een actieve vakantie. Je kunt de Noorse Fjorden geweldig verkennen door over land een stevige hike te maken, maar het eilandenrijk is ook een paradijs voor watersporters; varen met een zeil- of motorboot en kanoën zijn de meest populaire activiteiten. Met een kajak bereik je de voet van een gletsjer en vaar je tussen de ijsbergen! Een fantastische belevenis.

Wandelen in de Fjorden: Opzoek naar Vikingen

Wandelen door Fjord Noorwegen; de Noorse fjorden bieden je een ongekend uitzicht. In de regio zijn ontelbaar veel wandelroutes uitgezet die je leiden over rots kliffen, groene bergen en het blauwe ijs van gletsjers. Het is leuk om een wandeling met gids te maken, zo leer je veel over de natuur en de culturele historie van het fjordengebied.

Voor de Vikingen waren de fjorden het toneel van het dagelijks leven, maar ook van vele gevechten. Wil je meer leren over de Vikingen en Noorse geschiedenis? Ga dan naar de interessante plaats Haugesund (139 km ten zuiden van Bergen). Je kunt hier o.a. Vikingboerderijen, grafheuvels en gedenkstenen bezichtigen.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews