De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tijdens het ijs- of wrakvissen vooral baars wordt gevangen.

Voorpret

In Noorwegen kan je een heel bijzonder wonder aanschouwen: het Noorderlicht. Lees deze tips en doe inspiratie op voor het ontdekken van dit wonder der natuur op je volgende reis!

De Noorse keuken

De Noorse keuken
Noorwegen staat bekend om haar ruige, ongerepte landschap met als belangrijkste toeristische trekpleister de Fjorden. Grenzend aan de Atlantische Oceaan maakt de visserij een belangrijk deel uit van de Noorse economie en vis is dan ook belangrijk in de Noorse keuken!

Noorwegen eten en drinken

Net als in Nederland is vers belegd brood het belangrijkste voedingsmiddel tijdens het ontbijt en de lunch. De schappen van de supermarkt vind je ook een uitgebreid aanbod. Kenmerkend voor de Noorse keuken zijn vis- en vleesgerechten met aardappels. Ondanks dat is de kjøttkaker, de gehaktbal, net zoals in Zweden het nationale gerecht van Noorwegen.

Bijna alle restaurants in Noorwegen hebben een vergunning voor het serveren van wijn en bier. De prijs van sterke drank is echter aanzienlijk hoger dan in Nederland.

Tip: Let er op dat alcoholische dranken, met uitzondering van bier, mogen alleen in door de staat geëxploiteerde winkels worden gekocht.

Uit eten in Noorwegen

Als visliefhebber ben je op het juiste adres in een Noors restaurant. Op de menukaart vind je gerechten van haring, garnalen, forel, kabeljauw, makreel, kreeft, en natuurlijk zalm die op verschillende manieren is bereid: gekookt, gestoofd, gerookt of gemarineerd.

Traditionele vleesgerechten in Noorwegen worden bereid van eland, rendier en lammeren. Får i kål, lamsvlees met kool, is een zeer geliefd Noors gerecht.

Culinair Noorwegen

De Noorse keuken toont veel overeenkomsten met de keukens van andere Scandinavische landen als Zweden en Finland. Toch kent Noorwegen een aantal bijzondere culinaire specialiteiten.

Brunost is een op speciale wijze bereide bruine geitenkaas waar men in Noorwegen verzot op is. Dit wordt vaak gegeten op flatbrød, flinterdun brood, dat is gemaakt van ongezuurd deeg.

Rømmegrøt is een pap gekookt van dikke, zure room dat wordt opgediend met suiker en kaneel. Het volstaat als een hoofdgerecht en wordt in hotels soms bij koldtbord geserveerd. Dit is een buffet met een verzameling van warme en koude gerechten waar je uit kunt kiezen.

In de zomermaanden eten de Noren spekemat. Dit is gemarineerd of gedroogd vlees in de vorm van ham of gedroogde worstjes dat wordt geserveerd met zure room en roerei.

Vakantie in Noorwegen > meer info & tips

Meer informatie over vakantie in Noorwegen vind je op de volgende pagina:

Vakantie Noorwegen tips

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews