De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie Noorwegen

Informatie Noorwegen
Naar Noorwegen? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Noorwegen o.a. m.b.t. de reis, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Noorwegen > reisinformatie Noorwegen

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Noorwegen duurt ruim 1,5 uur afhankelijk van je bestemming in Noorwegen. Lees: vluchtinfo en tips om goedkope tickets Noorwegen te vinden

Als je een rondreis door Noorwegen per auto wilt maken, dan kan je kiezen voor een overtocht per ferry. Op de ferry kun je lekker ontspannen en voor kinderen is zo’n ferry overtocht erg leuk! Meer informatie over de overtocht per boot naar Noorwegen tref je in onze reisgids met tips voor alle overtocht routes naar Noorwegen.

Info Noorwegen - bijzondere natuur en reizen

Noorwegen is een land dat natuurliefhebbers heel veel te bieden heeft. Een bijzondere manier om de schoonheid van de Noorse Fjorden te ontdekken is een reis per ouderwetse vrachtboot: de Hurtigruten. Daarnaast is Noorwegen de bestemming bij uitstek voor wie een keer de mystieke kracht van het Poolicht wil ervaren.

Noorwegen > geldzaken, valuta & fooien

In Noorwegen wordt betaald met de Noorse Kroon. Een kroon is ongeveer 12 eurocent waard.

Bij ruim 1.300 pinautomaten kan je geld opnemen en bij 12.000 verkooppunten worden pinpassen met Maestro-logo geaccepteerd. De openingstijden van de banken verschillen per plaats.

Voor fooien is het gebruikelijk om tussen de 5 tot 10 procent extra te geven in restaurants. In bars kan je wat kleingeld achterlaten.

Informatie Noorwegen > gezondheid & vaccinaties

Je hebt geen vaccinaties nodig voor een vakantie naar Noorwegen. De gezondheidszorg in Noorwegen is goed, maar alle medische kosten moet je contant betalen. Als je onverwacht in het ziekenhuis belandt, moet je meteen je verzekering op de hoogte stellen.

Informatie Noorwegen > telefoneren

De brandweer in Noorwegen bereik je op 110. De politie op 112. De ambulance op 113.

Als je vanuit Nederland naar Noorwegen belt, draai je eerst 0047 en vervolgens het telefoonnummer. Als je vanuit Noorwegen naar Nederland belt, draai je 0031 en daarna het nummer. De eerste nul laat je dan weg.

Informatie Noorwegen > praktisch info & tips

Beste reistijd - Juni, juli en augustus. Het kan zijn dat er in juni nog wegen zijn afgesloten in verband met de sneeuwval, maar over het algemeen zijn de wegen in deze maanden open.

Tijdverschil met Nederland - Er is geen tijdverschil

Taal - Noors

Voltage - 230 volt.

Paspoort Noorwegen, visum Noorwegen

Als je een Nederlands paspoort of een identiteitskaart hebt, heb je geen visum nodig. Let wel: je paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn tot na je verblijf in Noorwegen. Ook kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Noorwegen is een van de landen die aangesloten zijn bij de Schengen-overeenkomst. Je hebt wel een visum nodig als je een paspoort hebt dat niet uit een van de landen komt van de Schengen-overeenkomst. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de Noorse ambassade.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews