De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je ook een Middellandse Zeecruise van 3 dagen kunt maken?

Voorpret

Koop een mediterraans kookboek en verwen jezelf met heerlijke mediterraanse gerechten om alvast in de stemming te komen!

Middellandse Zee Cruise

Middellandse Zee Cruise

Een middellandse zee cruise maken is echt iets wat je gedaan moet hebben! In één vakantie ontdek je verschillende landen als bijvoorbeeld Mallorca, Egypte, Tunesië en Griekenland!

Geniet van de luxe van een 5* cruiseschip en een schitterende reis door de Middellandse Zee. Lees hier alles over de aanbieders van reizen en de mooiste Middellandse Zee cruise bestemmingen.

Middellandse Zee Cruise maken?

Middellandse Zee cruise: Als je dacht dat een cruise maken heel duur is: dat is helemaal niet meer zo! Cruisen is tegenwoordig heel goed betaalbaar en je maakt al een Middellandse Zee cruise vanaf 3 dagen! Reken dan op ongeveer 250,- p.p. Je kan ook kiezen voor een 9-, 11-, of 13 daagse cruise, waarbij je veel meer landen en steden bezoekt. Vaak zijn de aanbiedingen van cruises die je ziet all inclusive (ook incl. vliegtickets).

De landen
De Middellandse Zee ligt tussen Zuid-Europa, West-Azie en Noord-Afrika. Enkele landen die aan de Middellandse zee grenzen zijn: Spanje, Frankrijk, Monaco, Italie, Kroatië, Griekenland, Turkije, Israel, Egypte, Tunesië en Marokko.

Eilanden
Er liggen ook prachtige eilanden in de Middellandse Zee die je tijdens een Middellandse Zee cruise aan kan doen zijn o.a. Mallorca, Menorca, Ibiza, Corsica, Sardinie, Sicilie, Malta, Kreta, Rhodos en Cyprus.

Aanbieders van Middellandse Zeecruises

  • TUI.nl reizen: vaar per zeilschip langs de kust van Turkije of de Griekse eilanden en geniet van de gastvrijheid aan boord van een Blue Cruise. 8 Dagen al v.a circa 450,- incl vlucht, cruise en volpension!
  • Kras Reizen Talloze geweldige droomcruises vind je bij Kras. Als je klikt op 'zeecruises' selecteer je al snel de Middellandse Zee varianten eruit.

Budgettip: Bij veel cruises zijn vliegtickets bij de prijs inbegrepen. TUI biedt ook Middellandse Zee cruises o.b.v. eigen vervoer aan. Dit scheelt vaak honderden euro's en de kans is groot dat je zelf ergens goedkope vliegtickets vindt. Bovendien ben je dan ook vrijer om je vakantie in te delen / te verlengen waar en hoe je zelf wilt.

Lees ook: vliegtickets tips voor Frankrijk, Spanje, Italie, Turkije en Egypte.

Hoogtepunten van de verschillende vaarroutes

Tijdens een cruise door het Middellandse Zeegebied kun je genieten van een enorme reeks aan culturele hoogtepunten. Afhankelijk van de duur van de reis wordt vaak gekozen voor een koers naar het westen of het oosten. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

Westelijke Middellandse Zee cruise: Geniet van het prachtige natuurschoon van eilanden als Ibiza, Mallorca en Menorca, bekijk de architecturale kunstwerken van Gaudi in Barcelona, de Romeinse fundamenten van Rome en bezoek Napoleons geboorteplaats op Corsica en dat alles in één vakantie! Het Westelijke Middellandse Zeegebied heeft in cultureel opzicht veel te bieden. Ook als je je liever wilt laten onderdompelen in het mondaine leven dan kan dat, met een bezoek aan bestemmingen als Nice, Saint Tropez en Monaco!

Oostelijke Middellandse Zee cruise: Geef je cruise een orientaals tintje en bezoek bestemmingen als Istanbul, Cairo en Tunis. Ook Griekenland en de tal van Griekse eilanden zijn een bezoek meer dan waard. Wat denk je bijvoorbeeld van een tripje naar Athene om daar de Akropolis te bewonderen? Een dagje bakken op de prachtige stranden van één van de Griekse eilanden is natuurlijk ook een optie. In het Turkse Efese kun je de tempel van Artemis aanschouwen of de bibliotheek van Celsus, een prachtig eeuwenoud Romeins mausoleum.

Het klimaat en de beste periode voor een cruise

Het Mediterrane klimaat (warme, droge zomers en milde winters) wordt ook wel het Middellandse Zeeklimaat genoemd. In de zomer kan het zeker in het oostelijke deel (Turkije & Griekenland) warm worden met temperaturen boven de 30 graden. Het westelijke deel is vaak iets milder. Het voor- en najaar zijn doorgaans ook hele fijne perioden voor een cruise door de Middellandse Zee. 's Winters kan het echt wat kouder zijn!

Meer Cruise tips!

Bekijk ook onze specials over verschillende bestemmingen die je bij een Middellandse Zee cruise aan zult doen of lees: een cruise maken in de Caribbean, zoals cruises naar de Bahamas of romantische Nijlcruises! Voor natuur en wildlife is cruisen met de Hurtigruten naar de Noordpool een belevenis. Heel Scandinavie is voor cruises erg mooi: bezoek bijvoorbeeld Noorwegen en St. Petersburg per cruise!

Eerst eens voorzichtig beginnen? Voor nog geen 100,- ga je al op een korte cruise naar York, Newcastle of Londen!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews