De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De mooiste stranden van Rhodos

De mooiste stranden van Rhodos
Op Rhodos zijn veel prachtige stranden aan een helderblauwe zee! Zo zijn er stranden met kiezels, maar ook de mooiste zandstranden. Wij hebben de mooiste en leukste stranden voor jou op een rijtje gezet!

Faliraki Beach

Dit is het hoofdstrand van Faliraki. Faliraki Beach is erg lang en zanderig en de perfecte plek voor ouders met kinderen, omdat de zee niet snel diep wordt. Ook zijn er op dit strand veel watersportmogelijkheden! De houten vlonders op het strand zijn een prima oplossing voor het hete zand! Zonnebedden en parasols zijn te huur.

Tsambika Beach

Tsambika strand is het mooiste strand van Rhodos! Het is een prachtig zandstrand met tal van watersportmogelijkheden. Maar je kunt er ook lekker eten in de restaurantjes en er is zelfs een kleine supermarkt. Dit is het enige strand waar je geen nieuwbouw vindt en het landschap nog ongerept is! Er worden stoelen en parasols verhuurd en je kunt na het zwemmen een douche nemen.

Lindos Beach

Het water aan dit strand is erg rustig en dus geschikt voor kinderen. Lindos Beach is erg lang en bestaat uit fijn zand. Je kunt het strand het beste bereiken met de bus, want parkeren is een werkelijke ramp! Prachtig, maar erg druk.

Agia Agathi Beach

Agia Agathi Beach ligt ten noorden van het kasteel Feraklos en trekt toeristen, maar ook de lokale bevolking van Rhodos. In vergelijking tot andere stranden is dit vlakke zandstrand erg rustig. Kleine, onbebouwde baai met snackbar en parasolverhuur.

Tassos Beach

Dit idyllisch strand net ten zuiden van de Thermes Kallithea bestaat uit rotsen. Je komt via houten trappetjes bij Tassos Beach en via ladders in het water! Het strand is een echt paradijs voor snorkelaars en ook kinderen zullen zich geen moment vervelen, want in de poelen water kunnen ze tal van mossels en kreeftjes vinden! Het gebied bij Tassos is het mooiste, dit is namelijk een doolhof in de rotsen, waar je een heerlijk rustig plekje vindt.

Elli Beach

Elli Beach is een echt jongerenstrand. Het strandpaviljoen Elli Club is de ontmoetingsplaats voor jongeren! Het strand heeft wel iets weg van een groot openluchtzwembad, vanwege de steiger met trap en de springtoren in het water. Je kunt op dit strand ook beachvolleyballen, verschillende watersporten beoefenen, wat eten in een van de restaurantjes of een verkoelend drankje bij een bar. Zonnebedden en parasols worden verhuurd.

Lardos Beach

Op ongeveer 2 kilometer afstand van het dorp Lardos ligt Lardos Beach. Er komen hier veel vakantiegangers vanuit de omliggende hotels. Een prima strand van ongeveer 2 km lang!

Glystra Beach

Een heerlijk rustige baai vlakbij Lardos omringd door bomen! Het is hier rustiger dan op veel andere stranden, maar je kunt er wel strandstoelen huren en er is zelfs een kiosk!

Gennadi Beach

Vlakbij verlaten oude huisjes en nieuw gebouwde appartementen ligt Gennadi Beach. Het strand van de badplaats Gennadi is al even rustig als van het plaatsje zelf. Aan het strand kun je traditionele Griekse gerechten eten bij Klimis Taverna, de eerste taverne van Gennadi. Heerlijk nonchalant en hoofdgerechten voor maar 4 tot 12 euro.

Kalithea Bay

Kalithea betekent mooi uitzicht. Het strand met de exotische bebossing in combinatie met de prachtige zee is een plaatje! Vlakbij het strand, bij een geneeskrachtige bron, bevindt zich het kuurcomplex Thermes Kallithea, dat is gebouwd in oosterse stijl.

Vakantie Rhodos > Meer informatie

Toeristische informatie in de vorm van brochures lijsten met openingstijden en de dienstregeling van bussen kan je bij het EOT-kantoor halen. Op de hoek van Papagou/Eth. Makariou. Geopend: Ma t/m vr van 08.00 tot 14.00 uur.

Bezienswaardigheden Rhodos

Uitgaan op Rhodos

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews