De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden in Rhodos

Bezienswaardigheden in Rhodos
Rhodos is een prachtig eiland met mooie stadjes, kloosters en kerkjes, die zeker een bezoekje waar zijn tijdens je vakantie! Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van dit Griekse eiland voor jou  op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden Rhodos | Lindos - Acropolis

Het bekende beeld van schilderachtige witte huisjes in Griekenland wordt werkelijkheid in Lindos, dat niet voor niets ‘Het witte stadje' wordt genoemd. Een excursie naar Lindos is een van de hoogtepunten van een vakantie naar Rhodos! Lindos is de oudste bewoonde plaats van het Rhodos en er wonen al meer dan 3000 jaar mensen. Het centrum is autovrij!

Boven de oude stad ligt de Acropolis (het hoogste punt van de stad) met overblijfselen uit het verleden, waar je te voet of op de rug van een ezel (ongeveer 5 euro per ritje) naartoe gaat. Je kunt er onder andere de tempel van Athene bewonderen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 08.00 tot 15.00 uur (in juli en augustus tot 19.00) en elke maandag van 12.30 tot 19.00 uur. Toegang tot een half uur voor sluitingstijd. 6 euro.

Rhodos Bezienswaardigheden | Rhodos-stad

Rhodos-stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is een bezienswaardigheid op zich. In de stad bevinden zich enorm veel bezienswaardigheden, waarvan je er eigenlijk geen een mag missen. Zo gaat er een legende over de Kolos van Rhodos en is er de gezellige Mandriki-haven, maar je kunt ook het oudste kerkje van Rhodos-stad bezoeken. En natuurlijk mag je ook de nieuwe markt niet missen! Blader even door deze prachtige foto's van het oude centrum.

Uitstapje naar dichtbijgelegen Symi of Turkije

Symi is een mooi eiland in de buurt van Rhodos, vlakbij de kust van Turkije. Als je aan komt varen met de boot zie je in eerste instantie alleen maar rotsen, maar zodra je iets verder vaart doemt een prachtig stadje op met schilderachtige huisjes in beige, wit en rood, een prachtige burcht een gezellige haven met tavernen waar je heerlijke vis eet! Er zijn weinig toeristen op dit eiland en het vervoer is per ezel. Loop zeker wat dieper het stadje in!

Vanuit de Mandrakihaven op Rhodos vaar je in ongeveer 2 uur naar Symi. Ook een uitstapje met de boot naar Turkije behoort tot de mogelijkheden. Het is hier lekker goedkoop winkelen! 

Épta Pigés

Epta Piges (de 7 bronnen) is een populaire toeristische bestemming en dateert uit de periode waarin Rhodos in handen van de Italianen was. Vroeger stroomde het water uit de bronvijver via een waterleiding naar de Kolymbia-vlakte. De resten van deze waterleiding zijn nu nog te zien.

Je kunt een hapje eten in de taverne of je wandelt omhoog door een dicht bos met loslopende pauwen! Tip: Loop door de 186 meter lange tunnel, waardoor het water naar de andere kant van de heuvel stroomt. Prachtige natuur!

De kapel en het klooster van Tsambika

Prachtige ongerepte natuur, een mooi rustig strand, een bijzondere kerk en een prachtig klooster. Je vind het allemaal in en rondom Tsambika!

Via een steile weg en een steile trap kom je bij Kyra Tsambika, het kapelletje waarin een beroemd Maria-icoon wordt bewaard. Jaarlijks komen veel pasgetrouwde en kinderloze vrouwen op het icoon af. Vroeger sliepen zij een nacht in de kapel en als ze daarna een baby kregen werd die vernoemd naar Tsambika. De kapel ligt op de steile berg aan het zuideinde van de Kolymbia baai. Prachtig uitzicht!

In de 18e eeuw is het klooster van de Tsambika-Maria gesticht. Het klooster, met een prachtig versierde kloosterkerk, ligt op ongeveer 1 km van Tsambika (richting Archangelos). Je mag hier niet naar binnen met blote knieën en schouders. Het strand Kyra Tsambika, dat is vernoemd naar de kapel Kyra Tsambika, is heerlijk rustig!

Kamíros

Het onbewoonde Kamiros was vroeger een belangrijke stad als het gaat om aardewerk. De stad is bijna tot de grond toe verwoest en is nooit herbouwd. Tegenwoordig wordt de Kamiros vooral bezocht om de opgravingen te bekijken, die een goede indruk geven van de stad in het hellenistische tijdperk. Je kunt overblijfselen van de tempel van Apollo bekijken of genieten van het uitzicht vanaf de heuvel waar ooit de tempel van Athene stond.

Vlindervallei - Petaloúdes

De vlindervallei heeft haar naam te danken aan de gestippelde harlekijn, een bijzondere vlindersoort. Duizenden harlekijnen komen in augustus naar de vallei om te paren. Toch komen er elk jaar minder vlinders, omdat de vallei zo'n drukbezochte toeristische plek is geworden.

Niet alleen in augustus, maar ook de rest van het jaar is de vlindervallei een bezoekje waard! Houten riviertjes over rustige riviertjes leiden naar koele picknickplekken. Je kunt ook wat eten bij de typisch Griekse taverne ‘Petaloúdes' of wandelen naar het klooster Moní Panagïa Kalópetra, wat mooie rots betekent. Een prachtig uitzicht over Rhodos gegarandeerd!

Openingstijden: van 08.00 t/m 18.00 uur. 5 euro.

Thermen Kalithea

In de jaren 20, toen Rhodos in Italiaanse handen was, bouwden de Italianen een kuuroord bij een geneeskrachtige bron. Het kuuroord werd gebouwd in een romantische, oosterse stijl en bestond uit een overdekt zwembad, een wandelpad met kleedcabines en koepels. Het kuuroord werd zelfs gebruikt voor filmdecors! In 1998 werd het oord gerestaureerd, maar dit is nooit volledig afgemaakt. Toch kun je hier goed zwemmen!

Émbona met berg Attavyros

Embona is een bergdorp, aan de voet van de berg Attavyros. Deze berg is erg steenachtig en tevens de hoogste berg van Rhodos. Rond de Attavyros liggen de belangrijkste wijngaarden van Rhodos. In Embona kun je heerlijke wijnen proeven in de fabriek van Emery, bij de kleinere wijnkelders of in een van de tavernen! De rustigere plekjes van het dorp zijn echt authentiek en zeker de moeite waar!

Klooster Filerimos

Dit laatgotische klooster werd gebouwd in de Italiaanse tijd. Je kunt alleen de kloosterkerk met prachtige gevel bezoeken. Bekijk het achtarmige Maltezer kruis van de johannieter orde of de restanten van de mozaïekvloer! Ook een wandeling over de kruisweg, die door monniken werd aangelegd, is een aanrader. Deze weg met bronzen beelden eindigt bij een kruis van beton, die je kunt beklimmen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 08.30 tot 15.00 uur en in juli en augustus tot 19.00 uur. Toegang tot 30 minuten voor sluitingstijd en korte broeken zijn verboden. 3 euro.

Meer informatie voor een vakantie op Rhodos

Toeristische informatie in de vorm van brochures lijsten met openingstijden en de dienstregeling van bussen kan je bij het EOT-kantoor halen. Op de hoek van Papagou/Eth. Makariou. Geopend: Ma t/m vr van 08.00 tot 14.00 uur. Kijk ook eens bij:

Uitgaan op Rhodos

De mooiste stranden van Rhodos

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews