De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bijna 750.000 Nederlanders reizen jaarlijks naar Turkije.

Voorpret

Kom alvast een beetje in de sfeer voor je reis naar Turkije op de Oosterse Bazar in Beverwijk!

Turkije

Reizen naar Turkije is vooral in trek bij iedereen die een goedkope 'zon, zee en strand' vakantie zoekt. Er zijn in Turkije echter ook nog veel rustige plekjes en werkelijk prachtige natuurgebieden. Bovendien beschikt Turkije over fantastische steden en een geweldige keuken!

In deze reisgids tref je de nodige info en tips voor het plannen van je reizen naar Turkije: hoe je de voordeligste vliegtickets naar Turkije kunt vinden, waar je geweldig kunt skien in Turkije, de leukste zonvakantie aanbiedingen treft en tips voor budgettrips en Turkije reizen!

Vakantie reizen Turkije - aanbiedingen naar zon, zee & strand!

Velen reizen naar Turkije vanwege de mooie kust, het heerlijke klimaat en geweldige stranden. Wil je weten wat de mooiste en schoonste stranden van Turkije zijn? Het Blue Flag programma controleert jaarlijks wereldwijd alle stranden!

Hieronder tevens de actuele top 3 Turkije aanbiedingen en vakantie tips in samenwerking met Waarschijntdezonwel.nl:

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Turkije

Turkije vakantie tips voor goedkope reizen!

Ben je op zoek naar info over de vlucht of naar goedkope vliegtickets naar Turkije? Check zeker even de aanbiedingen en lees de tips om goedkoop vliegtickets naar Turkije te boeken.

Voor een goedkope reis naar Turkije tref je meer tips & tricks bij de top 10 Turkije budgettips! Twijfel je tussen vliegen of de trein? All inclusive of lastminute? Meer tips om goedkoper naar Turkije te reizen! 

Tot slot tref je hier het overzicht met reisorganisaties om snel de leukste aanbiedingen naar Turkije te vinden!

Turkije reizen voor rustzoekers en avonturiers

Aan de kust van Turkije tref je badplaatsen als Alanya en Marmaris met vele hotels en alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. Er zijn echter ook kleinere badplaatsen als Dalyan waar je rust en een prachtige natuur treft!

Wie naar het ruige berglandschap in het Oosten van Turkije wil reizen, treft vrijwel geen toeristen in de kleine, eenzame dorpjes. De mensen zijn hier bijzonder gastvrij en de soms bijna overweldigende schoonheid van de natuur en de prachtige steden als Mardin maken dat je je afvraagt waarom maar zo weinig mensen naar dit deel van Turkije reizen.

Reizen naar Istanbul, de mooiste stad in Turkije

Er zijn 1001 redenen om naar Istanbul te reizen. Om te beginnen zijn er ontelbaar veel indrukwekkende bezienswaardigheden, van de beroemde Hagia Sophia Moskee, algemeen erkend als wereldwonder, tot het schitterende Topkapi paleis met zijn interigerende harem.

Ook beschikt deze stad over enkele zeer bijzondere musea, een geweldige keuze uit restaurants en natuurlijk kan je hier fantastisch uitgaan en uitgebreid shoppen! Een must is in ieder geval een bezoek aan de Grote Bazaar met zijn typisch Orientaalse sfeer.

Meer informatie op weekend Istanbul info & 101 tips

en Istanbul reizen top 10 budget tips!

Mooiste badplaatsen

Vakantie reizen naar de kust van Turkije
Enkele plaatsen die we graag aanraden voor vakantie aan de kust van Turkije.

  • Luxe genieten? Adam & Eve hotel in Belek!
  • Bruisend Marmaris
  • Het authentieke havenstadje Fethiye
  • De streek Dalaman met de geneeskrachtige thermaalbaden in het plaatsje Sultaniye.
  • Bodrum, waar de 'well to do inwoners' van Turkije vaak een vakantiehuis bezitten en dat nog niet alles van zijn authentieke karakter verloren heeft.

Werelderfgoed in Turkije

Tot het belangrijkste werelderfgoed in Turkije behoort zeer zeker Pamukkale.  Dit imposante natuurverschijnsel met de enorme terrassen van kalksteen is voor velen een hoogtepunt tijdens hun reis naar Turkije. De geneeskrachtige bronnen die hier ontspringen zorgden ervoor dat deze plaats ook bijzonder populair is voor een wellness vakantie. 

Ook de klassieke ruinestad Efeze met de beroemde Tempel van de godin Artemis - één van de 7 wereldwonderen - is een must om te bezoeken voor iedereen die reizen door Turkije maakt!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews