De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Efeze Turkije

Efeze Turkije
Efeze in Turkije behoort tot de best bewaarde klassieke steden aan de Middellandse Zee. Deze stad, gelegen in de provincie Izmir tegenover het Griekse eiland Samos, bezit enkele schitterende Romeinse ruines.

Efeze Turkije: Reistips & Travelinfo

Wil je Efeze in Turkije bezoeken? Het is een prachtige antieke stad, waar ook veel toeristen komen. Je kunt daarom het beste 's ochtends zo vroeg mogelijk vertrekken vanuit je hotel.

Vliegtickets - Voordat je in Efeze bent, zul je er natuurlijk eerst heen moeten. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Izmir, waar onder andere TUIfly naartoe vliegt. Goede vliegticket deals naar Izmir vind je ook bij o.a. Tix.nl. Het is handig om meerdere airlines met elkaar te vergelijken, zodat je uiteindelijk het goedkoopste vliegticket in de wacht sleept, kijk daarom eens bij de vliegticketvergelijker VliegenNaar voor vliegtickets Izmir vergelijken

Meer vliegticket info? Kijk dan in onze reisgids vliegtickets Izmir.

Hotels - In Efeze zelf zijn geen hotels, daarom kun je het beste in de omliggende steden Izmir of Kusadasi overnachten. Vanuit deze steden kun je naar Efeze, Izmir ligt op zo'n 40 km afstand en Kusadasi op zo'n 20 km. Voor een hotel kan je het beste kijken bij Trivago met het aanbod van tientallen hotels in de regio.

Rondreis - Ook kun je er voor kiezen om een georganiseerde rondreis door Turkije te maken, waarbij je Efeze bezoekt. Kras.nl biedt indrukwekkende rondreizen aan, waarbij je o.a Efeze bezoekt.

De oude keizerlijke hoofdstad Efeze

Al in 1.000 voor Christus stichten de Ioniers een nederzetting op deze plaats en in de tijd van de keizer  Augustus was Efeze een van de grootste steden van het Romeinse rijk.

Vandaag de dag kun je nog altijd de vele antieke bouwwerken in opvallend goede staat bewonderen. De Tempel van de godin Artemis, die bij de Romeinen Diana heette, was de beroemdste tempel en is benoemd tot één van de 7 wereldwonderen. Helaas is er nog maar één zuil van de tempel intact, maar als je hier staat op de restanten van funderingen blijft het een indrukwekkende ervaring!

Naast de tempel van Artemis en de prachtige Celsus bibliotheek zijn er ook de Romeinse baden en een Romeins toiletsysteem met stromend water te bezichtigen. Je moet  dan ook minstens een halve dag uittrekken voor een excursie naar Efeze.

Efeze bezoeken

De stad Efeze is tegenwoordig (en net zoals in het verleden) een belangrijk bedevaartsoord. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen, waaronder naast de pelgrims zeer veel toeristen, deze antieke stad.

Het theater van Efeze wordt regelmatig gebruikt voor concerten en festivals. Begin mei is er een groot kunst en cultuurfestival met muziek en dansoptredens.

Efeze ligt op 19 kilometer ten noorden van Kusadasi, op circa 170 kilometer van Bodrum en het Griekse eiland Samos is ook niet ver weg.. Vanuit de badplaatsen aan de kust van Izmir zijn overal excursies naar Efeze te boeken. 

Tip: Veel mensen willen het wonder van Efeze bezoeken en het is dan ook aan te raden vroeg op de dag te gaan!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews