De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Antalya heeft World of Wonders hotels een hotel gebouwd naar het evenbeeld van het Topkapi paleis in Istanbul!

Voorpret

Peter Ustinov kreeg een Oscar voor zijn rol in de film Topkapi waarin een groep criminelen het plan heeft het Topkapi museum in Istanbul te beroven.

Topkapi paleis

Topkapi paleis

Het schitterende Topkapi paleis, gebouwd op een landtong met fantastisch uitzicht op de mooie rivier de Bosporus, was ooit de residentie van de machtige Osmaanse sultan in Istanbul.

Het Topkapi paleis Istanbul

Het sprookjesachtige Topkapi paleis is een stad op zich binnen de muren van Istanbul. Gedurende vier eeuwen was dit niet alleen het huis van de sultan maar ook het regeringscentrum en woonden hier 40.000 mensen!

Het Topkapi is gebouwd tussen 1459 en 1465 in opdracht van sultan Mehmet II. Omdat het tevens fungeerde als zwaar beveiligde poort tot Istanbul kreeg het de bijnaam 'Kanonnenpoort paleis'. Maar die naam geeft slecht weer wat je hier treft. Het Topkapi is namelijk in alle opzichten een paleis uit een sprookje, vol met prachtige details en schitterende mozaiken!

De harem in het Topkapi Paleis

Een andere belangrijke attractie binnen het Topkapi is de beroemde harem. In de 19e eeuw woonden hier maar liefst 800 Oosterse slavinnen!

Wist je dat harem letterlijk ‘verboden’ betekent? Niemand behalve de sultan en zijn zonen mocht de harem bezoeken. De harem in het Topkapi is gigantisch en omvat o.a een badhuis, hospitaal en maar liefst driehonderd kamers!

Het Topkapi museum

Vandaag de dag is het Topkapi in gebruik als museum en één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. Je kunt zowel de harem als de schatkamer van het paleis bezoeken.

Het paleis bestaat uit meerdere gebouwen die vier mooie binnenplaatsen omringen. De schatkamer is bijzonder interessant. Hier tref je o.a. de schitterende troon van Selek en de beroemde Topkapi dolk, die volledig belegd is met edelstenen.

Adres & openingstijden Topkapi paleis & harem

Als je het Topkapi wilt bezoeken dan is het verstandig al vroeg in de ochtend te gaan. Later op de dag zijn het museum en de harem erg druk.

Openingstijden Topkapi paleis en museum van 09.00 - 17.00 uur. De harem is geopend van 09.30 - 15.30 uur. Op dinsdag is het Topkapi gesloten voor bezoek.

Adres: Topkapi Paleis, Babihümayun Cad, Istanbul.

 

Bezienswaardigheden Istanbul > meer informatie

Ben je benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Istanbul? Kijk dan hier voor onze Istanbul bezienswaardigheden Top 10.

Klik hier voor meer leuke en interessante informatie over Istanbul!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews