De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Pamukkale en Hierapolis staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO!

Voorpret

Ontdek Pamukkale alvast op video en krijg nog meer zin om het natuurverschijnsel van dichtbij mee te maken!

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale en Hierapolis behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Turkije. Pamukkale in een prachtig natuurverschijnsel in Denizli Turkije, waar je tijdens je vakantie zeker geweest moet zijn! De beroemde stad uit de oudheid, Hierapolis, ligt op een steenworp van Pammukale.

Pamukkale betekent letterlijk katoenkasteel, omdat het op een kasteel van katoen lijkt, maar Pamukkale bestaat uit terrassen van kalksteen. De warmwaterbronnen die hier ontspringen zijn vol van mineralen en daarom zijn Hierapolis en Pammukale ook erg in trek voor een wellness vakantie in Turkije!

Het wonderlijke landschap van Pamukkale Turkije

De witte kalklaag waaraan je Pamukkale direct herkent is eeuwen geleden ontstaan. Als kalk hoge temperaturen bereikt dan smelt deze substantie . Eeuwen geleden smolt de laag kalk en sloeg over de rand van de berg naar beneden. Doordat de kalk naar beneden stroomde koelde deze af en zo ontstonden de kalklagen en de natuurlijke baden (met een temperatuur van rond de 35 graden!) Er wordt gezegd dat de bronnen een genezende werking hebben en er komen dan ook mensen van over de hele wereld om een bezoek aan Pamukkale te brengen.

Door de vele bezoekers ging de staat van de kalkbaden ernstig achteruit en zijn er maatregelen genomen. De honderden hotels die in Pamukkale werden gebouwd voor het toerisme zijn rond 1990 afgebroken en de kalkbaden werden meer beschermd. Dat heeft gelukkig geholpen, zodat je vandaag de dag nog steeds het fantastische Pamukkale kunt bewonderen!

Pamukkale bezoeken? Pamukkale ligt op korte afstand van de stad Denizli, waar je ook een luchthaven vindt. Echter bezoeken veel toeristen het bijzondere landschap via een excursie vanuit de vele populaire badplaatsen. Door de centrale ligging in het westen van Turkije is Pamukkale vanuit populaire badplaatsen als Bodrum, Antalya, Dalaman, Marmaris en Kusadasi ongeveer 3 - 4 uur rijden. Tip: kijk eens naar meerdaagse excursies of boek een rondreis door Turkije.

Hierapolis Pamukkale

Vanaf het katoenkasteel Pamukkale heb je uitzicht over de ruines van Hieropolis. Het is erg leuk om tijdens je bezoek aan Pamukkale ook de overblijfselen van de oude stad Hieropolis te bekijken.

De stadsmuren, de tempel van Apollo en het Romeinse theater zijn nog maar enkele van de overblijfselen van deze oude stad. Als je door Hieropolis loopt waan je je in de geschiedenis van de Romeinen, een geweldige ervaring!

Wellness hotels Hierapolis Pamukkale
Voor wie wil genieten van de warmwaterbronnen is er een ruime keuze uit wellness hotels in Pamukkale. Bijna allemaal beschikken ze over meerdere heerlijke zwembaden en kan je daarnaast diverse beauty en/ of wellness behandelingen boeken. Absolute aanraders zijn het 5* Spa Hotel Colossae Thermal in Pamukkale en het mooie Richmond Pamukkale Thermal Hotel. Beiden zijn in Nederland met of zonder vlucht o.a boekbaar via Expedia.

Excursie Pamukkale en Hieropolis

Pamukkale ligt in het zuidwesten van Turkije iets ten noorden van de plaats Denizli. Je kunt er prima op eigen gelegenheid heen, maar als je op vakantie bent in de buurt van Pamukkale dan is de kans groot dat jouw reisorganisatie een excursie naar Pamukkale organiseert. Een tip: probeer in het laagseizoen of vroeg op de dag een bezoek te brengen aan Pamukkale, want het kan erg druk zijn bij het katoenkasteel!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews