De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

De Akropolis: Athene excursie tips

De Akropolis: Athene excursie tips

De Akropolis in Athene is een van de 100 wereldwonderen en het wordt elk jaar door duizenden toeristen bezocht. Men is van mening dat je het imposante gebouw op de berg eens in je leven gezien moet hebben!

Lees op deze pagina alle tips voor je rondleiding, excursie of individueel bezoek aan de Akropolis in Athene!

Excursies: Akropolis Athene

Akropolis betekent versterkte heuvel of burcht. De tafelberg op de Akropolis is met 156 meter het hoogste punt van de stad. Vanaf dit punt zijn de gebouwen al vanaf kilometers afstand buiten de stad te zien. Van oorsprong is het door vruchtbare grond omringd en de berg ligt op veilige afstand en niet ver van de zee. De Akropolis is nog altijd de religieuze kern van de stad.

Zeker als je in het hoogseizoen gaat is het de moeite om vooraf je rondleiding te Akropolis te reserveren. Bij Athene excursies zie je heel veel verschillende opties voor je bezoek. Een rondleiding met Engelstalige gids is zeer de moeite als je echt iets wilt leren over de geschiedenis. Dat kan met een groep maar ook relatief voordelig met een privé gids die je de Akropolis en de middeleeuwse wijk daaromheen kan laten zien.

Tip: tijdens volle maan kan de Akropolis ook 's avond worden bezocht. Het uizicht is schitterend en je hebt groots uitzicht over de stad. De entreeprijs is dan gratis!

Partheon Akropolis en andere bezienswaardigheden

Op de Akropolis kan je het Parthenon, de Propylaeën, de Niketempel, het Erechtheion en de olijfboom bezichtigen.

Het Parthenon is de grootste tempel op de Akropolis en is gewijd aan de Griekse godin Athena. Ooit stond voor de tempel een beeld met goud en ivoor van de godin Athena. Dit beeld was 12 meter hoog en al vanaf zee te zien.  

De Propylaeën zijn de voorpoorten van de Akropolis. De voorpoorten dienden als plaats waar de aartsbisschop woonde, als Frankisch paleis en als Turks front.

De Niketempel is de tempel van de godin van de overwinning (Victoria). De tempel stond op instorten en is in 1935 afgebroken en opnieuw opgebouwd.

De tempel Erechtheion is vernoemd naar koning Erechtheus en is voor een deel gewijd aan Athena en voor een deel gewijd aan Poseidon. Het gebouw staat op ongelijke ondergrond en sommige delen liggen een stuk lager. Naast deze tempel groeit de olijfboom die ooit door godin Athena aan de stad geschonken zou zijn.

De historie van de Akropolis

De geschiedenis van de fantastische gebouwen op de Akropolis gaan tot ongeveer 600 jaar voor Christus terug. Toen werd het indrukwekkende Parthenon gebouwd, dat geheel omgeven is door zuilen. Niet lang daarna verscheen de tempel voor Athena die weer werd vervangen door het Erechtheion.

Deze twee gebouwen werden in de 6e eeuw gebruikt als kerken. In de 13e en 14e eeuw woonde er Franse hertogen in de kerken. Wat er later voor zorgde dat de Turken van het Parthenon een moskee maakten. Tevens gebruikten zij het als kruiden opslagplaats. Van het Erechtheion een maakten zij een harem. In de 19e eeuw zijn alle Turkse bouwsels verwijderd en het is een eeuw later opgeknapt.

De meeste tempels zijn overigens gebouwd ter ere van de godin Athene, naamgeefster en beschermheilige van Athene stad.  

Tips voor je bezoek

Om de grootste drukte te vermijden kun je het beste tussen 08.00 en 10.00 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur de Akropolis bezoeken. Als je tijdens volle maan in Athene bent is het bezoeken van de Akropolis een echte aanrader! Dan zijn de bouwwerken verlicht en de vele lichtjes van de stad zorgen voor een romantisch uitzicht.

Let op met de hitte! De stenen op de berg kunnen glad zijn en je zult het er door de hiite minder lang uithouden. Trek schoenen aan met rubberen zolen, zo glijd je minder snel uit.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews