De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

op het einde van de kliffen (net buiten de stad) de Tempel van Poseidon staat? Hier tref je een van de 10 mooiste zonsondergangen ter wereld!

Voorpret

Voor bezienswaardigheden, trendy restaurants, hippe hotels en winkels van Athene kijk je in de Wallpaper* City Guide van Phaidon. Je kunt dit boekje hier via internet bestellen.

Bezienswaardigheden Athene

Bezienswaardigheden Athene

Athene heeft een rijke historie en een zeer groot aantal bezienswaardigheden! Wij hebben de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet met o.a. het Nationaal Archeologisch Museum, Dionysus Theater en Agora. Wil je weten wat je echt niet mag missen? Bekijk dan onderstaande Athene bezienswaardigheden top 10!

Bezienswaardigheden Athene? Tips en meer!

Voordelige tours, excursies en nog veel meer in Athene kun je gemakkelijk online boeken. Excursiespecialist Viator biedt leuke tours en excursies aan, van heerlijke wijnproeverijen tot cruises en sightseeing tours. 

Nationaal Archeologisch Museum: Dit museum herbergt archeologische vondsten uit Griekenland. De meest uiteenlopende voorwerpen en kunstwerken uit de oude beschaving vind je hier terug. Het is een van de beste musea ter wereld. 

Nationaal Archeologisch Museum, Patission straat 44. Open: maandag van 13.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met zondag van 08.30 tot 15.00 uur.

Op excursie in Athene? Bezoek de Akropolis en het Parthenon!

De Akropolis staat terecht op een hoge positie op de lijst met wereldwonderen en het zal je dan ook niet verbazen dat deze topattractie in Athene jaarlijks honderdduizenden toeristen trekt. Omdat er zo veel interessante wetenswaardigheden te vertellen zijn tref je hier een speciale pagina met weetjes en tips voor het bezoeken van de Akropolis.

Een bezoek aan het Parthenon mag je niet missen! Dit is de tempel die bedoeld was voor de beschermgodin van Athene. Deze tempel is een absoluut hoogtepunt in Athene en trekt ontzettend veel toeristen! Het Parthenon kun je bijna niet missen, hij bevindt zich op de Akropolis en is vanuit bijna heel Athene te zien. Op de Akropolis vind je niet alleen het Parthenon, maar nog veel meer prachtige bouwwerken.

De Agora, het hart van oud Athene

Agora is het oude marktplein van Athene en is te vinden aan de noordelijke kant van de berg Akropolis. Vroeger stonden er een aantal overheidsgebouwen en tempels aan het plein en was het de ontmoetingsplaats van de stad. Nu zie je op dit plein een verzameling van ruïnes. De Agora is ontzettend groot en er is veel te zien, dit maakt de plek een prachtige activiteit om te ondernemen in Athene.

Het oude theater van Athene: Dionysus Theater

Dit theater is het oudste theater van Europa en ligt ook aan de voet van de Akropolis. In de 6e eeuw werden hier al voorstellingen gegeven. Door de eeuwen heen zijn er een aantal uitbreidingen geweest. Tegenwoordig kunnen er geen voorstellingen meer worden gegeven. Het theater is nu een ruïne. Dit maakt het wel een prachtige bezienswaardigheid om te bezoeken!

Wisseling van de wacht bij de Vouli en het Syntagma Plein

Het parlementsgebouw van Athene wordt in de volksmond ook wel Vouli genoemd. Dit komt van de Griekse benaming van het gebouw.
Het wisselen van de wacht is een van de toeristische trekpleisters van Athene. Het gebeurt een paar keer per dag voor het parlementsgebouw bij het Syntagma Plein. De wachters worden Evzonen genoemd. Ze dragen een traditioneel uniform dat bestaat uit een rode muts, zwarte bolletjesschoenen en een wit hemd met wijde mouwen. Voor het parlementsgebouw vind je het graf van de onbekende soldaat.

De authentieke oude Griekse wijk Plaka

Plaka is een populaire wijk in Athene en ligt aan de voet van de berg Akropolis. De straten in deze wijk zijn smal en soms erg steil. In deze wijk vind je veel cafés, restaurants en souvenirwinkels. Vroeger was het een woonwijk maar tegenwoordig is het een echte toeristenwijk. Toch is het, ondanks de vele toeristen, zeker de moeite waard! De sfeer is er nog authentiek en de wijk bruist. Vanuit Plaka zijn alle attracties en activiteiten in Athene gemakkelijk  te bereiken!

Voorstellingen en shows in het Odeion van Herodes Atticus

Het prachtige Herodes Atticus Odeion is een amfitheater en is gelegen aan de zuidkant van de Akropolis. Herodes Atticus was een schatrijke schrijver en politicus. Hij heeft het gebouw laten bouwen ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw wordt het theater opnieuw gebruikt voor theatershows, musicals en dansvoorstellingen.

Tip: kijk van tevoren of er misschien shows of voorstellingen zijn in het Odeion. Dit maakt je bezoek net een stukje leuker!

De finish van de marathon: Panathinaiko Stadion

Het Panathinaiko stadion ligt in hartje Athene. In dit stadion zijn in 1896 de eerste Olympische Spelen gehouden. Toch was het stadion 2200 jaar voor de eerste Olympische Spelen al gereed. Het stadion is helemaal van wit marmer. Ook nu nog wordt het station gebruikt als finish van de jaarlijkse marathon in november. De vorm van dit stadion is erg apart, het is namelijk langwerpig! Hierdoor is het niet geschikt voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. Het stadion wordt ook wel Kallimarmaro genoemd, wat 'uit mooi marmer' betekent.

Grote Metropolitaan

Metropolis is de kathedraal van Athene en de grootste kerk van de stad. De kathedraal heeft verschillende namen, waaronder Grote Metropolitaan en Verkondiging aan de Moeder Gods Kathedraal. Het is zeker de moeite waard om ook hier een kijkje te nemen. Naast de kathedraal zit ook een klein mooi kerkje, deze wordt ook wel Kleine Metropolitaan genoemd.

Meer informatie voor je reis naar Athene

Je reis naar Athene nog plannen? Lees dan eerst onze Athene budget tips. Nog veel meer informatie en tips voor je reis tref je in onze online Athene reisgids! Of bekijke deze tips hoe je goedkope vluchten naar Athene kunt vinden.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews