De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Lapland dat letterlijk ‘Land van de Lappen’ betekent, wordt ook wel Saamiland genoemd, naar de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Samí.

Voorpret

Wist je dat de waterkwaliteit in Finland het meest zuivere ter wereld is. Het is dus prima drinkbaar!

Lapland reizen & vakantie tips

Lapland reizen & vakantie tips

Even afkoelen? Bezoek dan eens Lapland! Reizen naar lapland betekent: mooie sneeuwgebieden waar je kunt skiën, rendieren ontmoeten, het noorderlicht bewonderen, slapen in een heus ijshotel én de kerstman ontmoeten! Lees meer over Lapland & actuele reisaanbiedingen.

Lapland reizen > wonderschoon, bijzonder & avontuurlijk

Lapland is een prachtige en heel bijzondere vakantiebestemming. Doordat het zo dicht bij de poolstreken ligt zijn de winters er erg lang en dan komt zelfs de zon niet op (poolnacht). In de zomermaanden gaat de zon weer niet onder (middernachtzon), een apart fenomeen.

Zowel 's zomers als 's winters is het landschap adembenemend en zeer geschikt voor rondreizen, maar ook voor actieve / avontuurlijkere vakanties.

Tijdens een wintervakantie is de stilte overweldigend bij een uitzicht over uitgestrekte witte panorama's en maak je bijzondere excursies als huskytochten, sneeuwschoen wandelingen en meer.

Lapland vakantie? Van skien tot husky safari!

Lapland is een ongerept stuk natuurgebied met prachtige sneeuwvlaktes, bossen, heuvels en meren. Je kunt hier dan ook perfect skien op de altijd verse sneeuw. Naast skien kun je ook een husky safari maken, sneeuwscooteren of meevaren met een echte ijsbreker! Tip: bij Buro Scanbrit en TUI.nl Reizen tref je heel veel van dit soort avontuurlijke Lapland reizen v.a circa 750,- inclusief vlucht en verblijf.

Wat je in ieder geval moet doen is een tocht met husky's maken. Husky’s zijn sledehonden met een dikke vacht, felblauwe ogen en ze vinden het heerlijk om door de sneeuw te rennen. Wat is er mooier dan er op een slee te zitten, vervoerd te worden door husky’s en te genieten van het prachtige winterlandschap? Meer over huskysafari's in Lapland...

Lees ook: tips voor wintersport in Fins Lapland.

De Kerstman bezoeken in Lapland

Als je Lapland bezoekt, mag een bezoek aan de Kerstman natuurlijk niet ontbreken! Om precies te zijn woont hij in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland midden op de poolcirkel. Hier woont hij samen met zijn vrouw en vele elven. Als je geluk hebt, kun je hem in zijn hutje vinden. Wil je de kerstman opzoeken? Hier lees je alles over een bezoek aan de kerstman in Lapland.

Bijzondere winterse reizen naar Rovaniemi incl. prachtige excursies zoals huskysafari's, ijsvissen, wakzwemmen én een bezoek aan het dorp van de kerstman tref je in deze special over winterse reizen naar Rovaniemi. 

Reizen naar Lapland: IJshotel in Zweeds- en Fins Lapland

In Zweeds Lapland bevindt zich het IJshotel. Je raadt het al, dit hotel is volledig gemaakt van ijs; de bedden, de stoelen, de tafels, alles. Het is een uniek project wat iedere winter opnieuw gebouwd wordt. In de zomermaanden smelt het hotel volledig.

Een verblijf in het IJshotel is een unieke en zeer aparte ervaring. Uiteraard is het een koude omgeving, maar dikke rendierhuiden fungeren als warme dekens en van het hotel krijgt u thermische kleding. Sommige ruimtes, zoals het restaurant, de douches en toiletten zijn verwarmd.

Aangezien het IJshotel ieder jaar opnieuw gemaakt wordt, ziet het er nooit hetzelfde uit en is iedere kamer anders. Dit maakt een verblijf in het IJshotel des te meer unieker. Het IJshotel is geopend van half december tot en met april….mits het niet gaat dooien! In Nederland is het ijshotel o.a. boekbaar via Expedia (met of zonder vlucht), maar de kamerprijzen zijn wel stevig!

Sneeuwkasteel in Fins-Lapland: Minstens zo mooi en veel vriendelijker qua prijs is dit sprookjespaleis van IJs in Fins Lapland

Lapland reizen > Het Noorderlicht

Lapland is de beste plek op aarde om het Noorderlicht te aanschouwen. Vooral in de wintermaanden heb je kans dit prachtige natuurverschijnsel regelmatig te kunnen bewonderen.

Het Noorderlicht bestaat uit groene, gele en soms rode kleuren. Het licht is alleen ’s avonds of ’s nachts te aanschouwen en wordt waargenomen in bewegende bogen en stralenbundels. Het Noorderlicht komt het meest voor in de maanden februari, maart, september en oktober.

Lapland ligging en weetjes

Lapland ligt in het uiterste noorden van Scandinavië en strekt zich uit over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Het aantal inwoners van Lapland is circa 100.000.

Klimaat Lapland – sub Antarctisch klimaat

Taal Lapland – Fins, Sami, Noors, Zweeds, Russisch

Tijdsverschil Lapland – geen tot 1 uur later

Telefooncode Lapland – +46 of +47

Beste reistijd Lapland - januari tot april 

Kraanwater Lapland – beter niet

Munteenheid Lapland – Noorse kroon

Visum Lapland – nee

Inentingen Lapland - nee

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews