De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Een muts in het Fins ‘pipo’ wordt genoemd.

Voorpret

Het schitterende prentenboek De kleine kerstmand van Anu Stohner is geweldig voor de allerkleinsten van het gezin tijdens de feestdagen.

Dorp van de Kerstman

Dorp van de Kerstman

De Kerstman of Santa Claus woont volgens Hollywoodfilms op de Noordpool waar bij hulp krijgt van elven die alle cadeaus handmatig maken en vervolgens inpakken, zodat de Kerstman ze bij alle kinderen die geloven thuis kan bezorgen met zijn arreslee die wordt voortgetrokken door acht rendieren.

In Rovaniemi Finland vind je het dorp van de Kerstman, de Santa Claus Village, waar je de Kerstman 365 dagen per jaar kunt ontmoeten!

Dorp van de Kerstman > Santa Claus Village

Heb je altijd de Kerstman in levende lijve willen ontmoeten? Dan ben je bij het Santa Claus Village aan het juiste adres. Mensen over de hele wereld brengen een bezoek aan dit dorp in Rovaniemi om op de foto te gaan met de altijd goedlachse en vriendelijke Kerstman in zijn warme rode pak, dat hem beschermt tegen de barre Lapse weeromstandigheden.

Behalve de Kerstman ontmoeten kun je in het Santa Claus Village ook andere activiteiten ondernemen. Bezoek in het Christmas House de expositie waar je alles kunt leren over de verschillende Finse en buitenlandse kersttradities. Je krijgt hier een uitgebreid beeld over de manier hoe het kerstfeest zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

In Souvernirshop Heinäkenkä kun je van kerstboomdecoratie tot andere kerstversiering kopen om je kerst thuis in stijl te vieren. Bezorg je familie en vrienden een stukje Finse kersttraditie naar Nederland!

De Kerstman heeft hier ook zijn eigen postkantoor waar dagelijks zakken post worden bezorgd die vervolgens door een team van elfen wordt beantwoord die vele talen beheersen.

Schrijf de Kerstman

Zoals de kinderen tijdens sinterklaas een verlanglijst maken, kan je deze ook sturen naar de Kerstman. Hij beschikt over alle moderne communicatiemiddelen, maar ontvangt ook graag  een handgeschreven brief of een mooie tekening.

Post aan de Kerstman kan je sturen naar het volgende adres:
Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

Stuur je cadeau wenslijst via het mailformulier naar de Kerstman.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews