De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je in het verlengde van de restauratiewagon van Pendolino trein er een aparte cabine is waar je ongestoord mobiel kunt telefoneren.

Voorpret

Een reisgids die we graag aanbevelen is de Finland info en tips gids!

Vervoer Finland

Vervoer Finland
Finland heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk. Met de auto rondreizen tijdens je vakantie geeft veel vrijheid, maar je kunt ook kiezen om de lange afstanden af te leggen per trein, bus of vliegtuig. Hier vind je onze tips over reizen in en naar Finland.

Vervoer in Finland > Rondreizen gemakkelijk per auto

Tijdens je vakantie in Finland kun je uitstekend rondreizen met een auto. Hier vind je een aantal tips voor het rijden in Finland:

• Het is in Finland verplicht om te rijden met de autolichten aan ongeacht het tijdstip of de weersomstandigheden. Dit geldt ook voor het rijden in de steden.
• De meeste verkeersborden zijn gelijk aan de verkeersborden in andere Europese landen.
• Pas op voor rendieren en elanden. Er zijn zelfs verkeersborden die hiervoor waarschuwen. In Finland steken ze met regelmaat onverwacht een weg over en de gevolgen bij een ongeluk zij niet te voorzien.
• Finland kent een strenge wetgeving bij het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Er mag niet meer dan 0,5% alcohol in je bloed zitten. Bij overtreding geldt een geldboete of gevangenisstraf.
• Verkeersboetes in Finland afhankelijk zijn van het inkomen.
• Finland kent lange en koude winters. In de maanden december, januari en februari is het gebruik van winterbanden verplicht. Ook is het verstandig om sneeuwkettingen, startkabels en een touw bij je te hebben.

Reis door Finland per trein over het goede spoorwegnetwerk

Als je liever comfortabel en snel wilt reizen door Finland, maar moeite hebt om lange tijd op een plek te zitten, dan is de trein het ideale vervoersmiddel. Finland heeft een spoorwegnetwerk van maar liefst 5741 kilometer dat je brengt langs de mooiste delen van het land als het merendistrict in het oosten.

De treinen zijn ruim, comfortabel en voorzien van alle gemakken, vooral de Pendolino trein die op vijf verschillende trajecten rijdt vanaf Helsinki. Kinderen tussen 6 en 16 jaar krijgen 50% korting op een treinreis.

Let op: Een rit per Pendolino trein is duurder dan een reguliere intercity.

Autohuur in Finland

In de aankomsthal op de luchthavens tref je de grote aanbieders voor een huurauto. Let op: vooraf in Nederland reserveren is in 95% van de gevallen stukken goedkoper! Tip: via Alamo.nl kan je de prijzen van alle autoverhuur aanbieders vooraf vergelijken.

Goedkoop per bus door Finland

Finland heeft een uitstekend en zeer betaalbaar bus transport netwerk. Goedkoop reizen per bus door Finland is dus zeker een aanrader! Per dag rijden er ongeveer 40.000 lange afstand bussen in Finland. Het gaat hierbij om ritten tussen verschillende steden. De bussen zijn comfortabel, rijden op tijd en je kan genieten van het mooie glooiende landschap tijdens je reis. De prijs is afhankelijk van de afstand die je aflegt.

Buskaarten worden verkocht bij busstations en de meeste reisbureaus. Ook kan er altijd een kaartje worden gekocht in de bus. 

Budget tip: koop een bus pas Finland en reis door het hele land voor ca. 150,- ! De buspassen gelden voor alle ov-bussen in Finland met uitzondering van het openbaar vervoer in Helsinki en Turku. Voor meer informatie en de meest actuele prijzen over busvervoer in Finland kijk je op Matkahuolto.fi (Engelstalig).

Per vliegtuig Finland ontdekken

Binnen Finland is het luchthavenverkeer druk voor relatief goedkope tarieven. Je kunt vliegen op een van de 24 luchthavens zoals Rovaniemi, Tampere of Kuopio. Ook zijn er vanaf de Helsinki- Vantaa luchthaven dagelijks vluchten naar Aland.

Zoek je meer informatie over de mooie steden, streken en bezienswaardigheden van Finland? Kijk dan even in onze online Finland reisgids.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews