De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Finland meten ze etenswaren af per liter in plaats van per kilo of gram!

Voorpret

Tussen Finland en Zweden ligt de populaire eilandengroep Aland. Een optie tijdens je vakantie Finland om een uitstapje te maken naar de Aland eilanden.

Informatie Finland

Informatie Finland
Op vakantie naar Finland? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Finland o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Finland > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Finland duurt circa 2,5 uur. Voor meer informatie over vliegen naar Finland en het vinden van goedkope vliegtickets vind je op onze Finland tips pagina. 

Informatie Finland > paspoort en visum

Het is niet nodig om een visum aan te schaffen voordat je op vakantie gaat naar Finland. Het is wel nodig om een geldig paspoort of identiteitsbewijs in je bezit te hebben! Je reisdocument moet minimaal geldig zijn tot de dag van terugkomst. Kinderen van alle leeftijden hebben een eigen reisdocument nodig. Voor meer informatie kun je terecht bij de ambassade van Finland, Groot Hertoginnelaan 16, 2517 EG Den Haag.

Informatie Finland > geldzaken, valuta & fooien

In Finland betaal je in tegenstelling tot andere Scandinavische landen gewoon met de euro!

Je kunt pinnen met een pinpas met Maestro- of Cirruslogo. Dit kan op veel plaatsen! Ook met je credit card en met reischeques kun je gewoon betalen!

Fooien geven is in Finland niet gebruikelijk. Het bedrag wordt vaak naar boven afgerond, maar er wordt niet veel extra's gegeven. In dit Scandinavische land zijn drankjes sowieso al erg duur.

Informatie Finland > gezondheid & vaccinaties

Voor reizen naar Finland heb je geen vaccinaties of inentingen nodig.

Het kraanwater is in heel Finland drinkbaar. Als er ergens geen kraan in de buurt is kun je natuurlijk ook mineraalwater in de supermarkt kopen.

De Finse gezondheidszorg is erg goed. Er zijn veel gezonheidscentra en poliklinieken waar je hulp kunt krijgen. De hulp is vaak gratis. In ziekenhuizen en bij particuliere artsen moet je wel een vergoeding betalen of vooruitbetaling doen. Je zorgverzekeraar betaalt de rest. De meeste artsen en apothekers spreken Engels in Finland.

Tot slot: Reis je naar Noord-Finland? Neem anti-muggenmiddel mee! De muggen zijn in de zomermaanden erg agressief.

Informatie Finland > telefoneren

Als je vanuit Nederland naar Finland wilt bellen, moet je 00 gevolgd door het landnummer 358. Daarna typ je het telefoonnummer zonder de nul aan het begin achter het landnummer.

Om vanuit Finland naar Nederland te bellen, kies je 0031 en daarna tik je het telefoonnummer zonder de nul op het begin. Mobiel bellen is erg duur, dus je kunt het beste bellen vanuit een telefooncel. Dit is veel goedkoper! 

Informatie Finland > praktische info & tips

Beste reistijd: Mei t/m Augustus

Tijdsverschil met Nederland: Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.

Taal:  In Finland wordt zowel Fins als Zweeds gesproken, het zijn beide officiele talen. Fins is wel de hoofdtaal in het land. In het gedeelte van Finland dat vlakbij Rusland ligt, wordt soms ook Russisch gesproken.

Voltage: 230 volt, in veel hotels is er een voltage van 220 volt.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews