De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Helsinki is een heerlijk groene omgeving met op iedere hoek van de straat een parkje!

Voorpret

Bekijk het filmpje Beauty of Finland om alvast een indruk te krijgen van de stad.

Bezienswaardig Helsinki

Bezienswaardig Helsinki
Helsinki is een heerlijke groene stad die bekend staat om de architectonische bezienswaardigheden. Hotspots die je echt niet mag missen tijdens een citytrip Helsinki hebben wij opgenomen in onze bezienswaardigheden Helsinki Top 7.

Bezienswaardigheden Helsinki? Tips en tours!

De beste manier om Helsinki te verkennen is per citytour! Wat dacht je van een Hop-on-hop-off Bus Tour? Je komt dan langs alle belangrijke activiteiten, attracties en bezienswaardigheden van Helsinki!

Voor nog meer voordeel kun je kiezen voor de Helsinki Card. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer reizen en gratis toegang en korting tot meer dan 50 musea en attracties! Deze pas is er voor 24 uur, 48 uur en 72 uur. Je kunt deze pas en nog veel meer leuke excursie en tours nu voordelig online boeken bij Viator!

Achter het marktplein ligt het Senaatsplein, dat in 1816, na de grote brand in Helsinki, in classicistische stijl is herbouwd door de architect Engel. Het Senaatsplein wordt nu als de belangrijkste bezienswaardigheid van Helsinki stad gezien. Het is dus absoluut de moeite waard om hier even heen te gaan!

Op excursie in Helsinki? Ga een dagje naar Suomenlinna

Naar het fort eiland Suomenlinna, voor de kust van Helsinki, kun je een leuke dagtocht maken. In 20 minuten brengt de pont je erheen en het tochtje per boot is op zich ook al zeer aangenaam. Zo kun je onderweg genieten van de schepen die voorbij komen en heb je een mooi uitzicht op de haven en de overige eilandjes. Ongeveer ieder kwartier vertrekt er een boot vanaf het centrum naar het eiland.

Een kerk in een gat: Temppeliaukio

Temppeliaukio is een prachtig Fins bouwwerk en één van belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki. Het ligt net iets buiten het centrum. Het gebouw zou gemaakt zijn door met explosieven een gat in een rotsheuvel te blazen. De koepel is van glas en koper en de muren bestaan uit de onbedekte en onafgewerkte rotswanden. Dit bouwwerk geeft je een heerlijk relaxt gevoel - mede door de muziek van Sibilius die op de achtergrond gedraaid wordt. Het gebouw is prachtig om te zien en dus echt een attractie die je moet bezoeken!

Boodschappen doen op het Marktplein Kauppatori

Kauppatori is het marktplein van Helsinki en ligt direct aan de haven. Op deze markt worden verse producten, als vis en groente verkocht. Je kunt ook een kopje koffie drinken in één van de koffietentjes op het marktplein. Er is ook een overdekte markt, genaamd Kauppahalli. Deze stamt nog uit de Tsarentijd. Je kunt hier ook heerlijke lokale specialiteiten eten!

Indrukwekkend en cultureel: Begraafplaats Hietaniemi

Hietaniemi is cultureel gezien de belangrijkste begraafplaats van Helsinki, aangezien hier veel voormalige Finse presidenten begraven liggen. Op het zuidelijke deel van de begraafplaats liggen 3000 soldaten begraven die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen. De prachtige natuur en de bijzondere graven, maken deze begraafplaats tot een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid.

Bijzondere dieren in Koreasaari Helsinki Zoo

Helsinki Zoo is een aantrekkelijke dierentuin op het Korkeasaari eiland, net buiten van Helsinki. In de dierentuin leven voornamelijk dieren uit de noordelijke klimaatzones, zoals de wolf, het rendier, de lynx en de grijze zeehond. De dierentuin staat ook bekend om zijn sneeuwpanters! Ook zul je er minder bekende dieren vinden, zoals wisenten.

Ook populair is het Zuid Amerika Huis. Hier hebben ze een stuk regenwoud nagebouwd met niet alleen tropische dieren, maar ook 150 verschillende planten en wandschilderingen van artiesten uit Peru.

Bewonder de onderwaterwereld in Sea Life Centre!

In het Sea Life Centre kun je honderden dieren bewonderen uit de onderwaterwereld, zoals haaien, roggen, maar ook kleine garnalen. Waan je even in een andere wereld en vergaap je aan al het moois uit dit Sea Life Centre te Helsinki. Dit is absoluut een leuke attractie voor iedereen!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews