De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Design moet tijdloos en functioneel zijn volgens de Finnen. Dit kan je zien aan het concertgebouw Finlandia in Helsinki.

Voorpret

Aan de hand van belangrijke gebeurtenissen en markante figuren neemt A. Pieterse je in het boek Van steentijd tot Nokia mee terug in de geschiedenis van Finland.

Museum Helsinki top 5

Museum Helsinki top 5
Helsinki is een stad met een rijke geschiedenis en een groot aantal prachtige musea. Niet voor niets is Helsinki in 2000 uitgeroepen tot Culurele hoofdstad van Europa. Wil je weten welke je echt niet mag missen? Bekijk onze Helsinki museum top 5!

Museum Helsinki - 1. Universiteits Museum

In dit museum vind je objecten die gerelateerd zijn aan de geschiedenis van de universiteit. Het bestuur van de universiteit gaf opdracht om al het materiaal dat enige historische of artistieke waarde had, te bewaren. Uiteindelijk is dat een heuse collectie geworden. Het museum werd opgericht in 1978.

Museum in Helsinki - 2. Amos Anderson Art Museum

Dit museum heeft vooral Finse kunst uit de 20ste eeuw. Het gaat hier voornamelijk om moderne kunst. Amos Anderson, de oprichter van dit museum, was een groot kunstliefhebber. Het museum is gevestigd in het gebouw waar Amos Anderson ooit woonde. Het is een modern museum met mooie collecties, een leuk café en een museumwinkel.

3. Finnish Architecture Museum Helsinki

Wil je meer de weten komen over de Finse architectuur? Bezoek dan het mooie Finnish Architecture Museum op de Kasarmikatu 24 130 in Helsinki. De collectie omvat meer dan 350.000 tekeningen en 85.000 foto's!

4. Museum voor kinderen

Het Kinder Museum is gevestigd in een buitenhuis van het land huis Tuomarinkylä. In drie expositieruimtes en een speelkamer probeert het museum kinderen spelender wijs meer te leren over de geschiedenis van Finland.

Kinder Museum, Tuomarinkylä Kartano, Helsinki

5. Nationaal Museum

Neem een kijkje in het verleden van de Finse bevolking in het Nationaal museum. Een leuke manier om dit te doen is in het interactieve gedeelte van het museum. Je kunt hier meemaken hoe het is om zelf koning te zijn, muren bouwen of weven aan een weefgetouw.

Nationaal Museum, Mannerheimintie 24, Helsinki

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews