De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Evenementen Finland

Evenementen Finland
In Finland zijn er jaar rond diverse leuke evenementen om te bezoeken. Hier tref je enkele tips, van muziekfestivals en sportevenementen, tot het Wereldkampioenschap vrouwen dragen en mobieltjes werpen!

Muziek in Finland > opera, jazz en rock festivals

Liefhebbers van opera kunnen in juli genieten van het Savonlinna Opera Festival. Savonlinna is een prachtige stad gelegen aan de Saimaa waar er uitvoeringen plaatsvinden van wereldberoemde opera’s als Aida en Othello in de Olavinlinna Burcht dat voor een dramatische achtergrond zorgt.

In de kuststad Pori wordt jaarlijks het Pori Jazz Festival georganiseerd. Dit festival vindt in juli plaats en vele internationale jazzlegendes kan je hier op de planken bewonderen. Ook wordt er sinds enkele jaren een speciale editie voor kinderen gehouden.

Ruisrock is het oudste rockfestival van Finland dat jaarlijks in augustus plaatsvindt. Ondanks dat het programma voor een groot deel bestaat uit Scandinavische artiesten, trekt het festival ook vele internationale namen aan.

Sport evenementen in Finland

In Lahti vinden vanaf de jaren twintig van de vorige eeuw de Lahti Ski Games plaats eind februari. Tijdens dit ski-evenement dat jaarlijks terugkeert in de stad komt de wereldtop bij elkaar om te strijden om de gouden medailles. Gedurende vijf dagen kun je kaartjes kopen voor onderdelen als cross country skiën en het Vierschansentoernooi.

De Neste Oil Rally Finland vindt aankomende zomer weer plaats in augustus in Jyväskylä in midden Finland. Dit vierdaagse evenement is een must voor liefhebbers van ronkende motoren, snelle auto’s en oorverdovend geluid!

Let op: Tijdens het toernooi zijn alle hotels gereserveerd voor de rally teams en de media. Je kunt dus kiezen voor eenvoudige accommodatie of verblijven in de omgeving van Jyväskylä.

Het Finland Ice Marathon is een schaatsevenement dat jaarlijks in Kuopio wordt georganiseerd in februari en waar sporters kannen deelnemen aan diverse schaatswedstrijden op natuurijs van het Kallavesimeer. Kleed je warm aan en ga langs de kant staan om de schaatsers uitbundig aan te moedigen!

Culturele evenementen in Finland

Bij het Midnight Sun Film Festival kun je 24 uur per dag films bekijken van wereldberoemde en opkomende regiseurs in een omgeving waar je de tijd snel uit het oog verliest, omdat de zon er niet onder gaat. Iedere juni wordt het festival georganiseerd in Sodankylä in Lapland waar je ontspannen de tijd doorbrengt tussen locale bewoners en internationale gasten.

Het World Village Festival is een gratis festival dat sinds 2005 jaarlijks in mei wordt georganiseerd in het Kaisaniemipuisto, het centrale park van Helsinki. Tijdens dit tweedaagse evenement kom je ogen te kort: dans, muziek en maaltijden uit alle werelddelen kun je hier ervaren. Ook is het opgezet als ontmoetingsplaats om te discussiëren over de multiculturele samenleving, ontwikkelingshulp en globalisatie.

Bijzondere evenementen

Finnen verzinnen de meest gekke wereldkampioenschappen om zich te vermaken. Hier vind je enkele tips van evenementen waar je zelf ook aan kunt deelnemen.

In Savonlinna vindt jaarlijks in augustus het WK Mobiel werpen plaats. Je kant hier de beste werpers van de wereld in actie zien. Om aan dit evenement deel te kunnen nemen vinden er in Nederland voorrondes plaats die worden georganiseerd door telecomprovider Hi van KPN. De winnaars van de Nationale Kampioenschappen worden afgevaardigd naar Savonlinna.

Wie is de sterkste man die zijn vrouw het snelste over de finishlijn draagt? Dit wordt jaarlijks bepaalt tijdens het Wereldkampioenschap Vrouwen Dragen in Sonkajärvi waar de deelnemers een moeilijk parcours van 253.5 meter moet afleggen. Onderweg komen zij drie obstakels tegen waarvan een bestaat uit water van ongeveer een meter diep. De wereldkampioen wint naast een prijs ook het gewicht van zijn vrouw in liters bier!

Een sauna bezoek je meestal ter ontspanning en voor de aangename temperatuur. Deelnemers aan het WK Sauna Zitten in Heinola zitten bijna letterlijk op de hete kolen. De starttemperatuur tijdens het WK is 110 graden en om de plaatsen wordt geloot. Iedere dertig seconde wordt er een halve liter water op de stenen gegooid om te zorgen voor extra hitte. Wie op de bovenste plank zit moet over een goede uithoudingsvermogen bezitten om te winnen.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews