De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Aland maar liefst 6500 eilanden telt waarvan er slecht 65 zijn bewoond.

Voorpret

Beleef spannende avonturen met de Moomin familie en lees het prachtig geïllustreerde De komeet komt eraan dat is geschreven door de Finse auteur Tove Jansson.

Aland eilanden

Aland eilanden

Ǻland, dat bestaat uit duizenden eilanden tussen Finland en Zweden, is een autonome regio in Finland waar Zweeds wordt gesproken.

Deze eilandgroep is in de zomer een populaire bestemming voor zowel Finnen als Zweden die tijdens hun vakantie willen genieten van de rust en natuur. Dagelijks meren er veerboten aan in de haven van Langnas nabij de hoofdstad van Aland, Mariehamn.

Vakantie op de Aland eilanden Finland

Een vakantie in Aland is bij uitstek geschikt voor reizigers met interesse in outdoor activiteiten. Het overweldigende natuurschoon, goede wegnetwerk en de vele bruggen en veerdiensten tussen de diverse eilanden zorgen ervoor dat je met gemak kan rondreizen om de verschillende kanten van de Aland eilanden te verkennen.

De kustlijn van Aland kleurt rood vanwege de granieten rotsen. In het asfalt van Aland wordt ook graniet verwerkt waardoor het op een zonnige dag een rode gloed krijgt. Vanaf de kust kan je uitstekend vissen en over de wegen fietstochten maken langs dorpen op het eiland. Op hoger gelegen delen kan je klimmen, maar ook kanoën en kajakken is mogelijk langs de kleinere eilanden en rotsen.

Een zonsondergang aan de kust van Aland is een onvergetelijke ervaring!

Verblijf op Aland > Accommodatie

Tijdens je vakantie op Aland kun je kiezen uit verschillende soorten accommodatie; van een verblijf in een luxe hotel tot huisje gelegen bij het strand.

Campings zijn er in overvloed waar je in de zomer ook vaak eenvoudige houten huisjes kunt huren. Deze zijn overigens heel vaak niet voorzien van toilet, douche of een kookgelegenheid! De accommodatie in Aland is meestal goed verzorgd en van uitstekende kwaliteit als elders in Finland. Hiervandaan kun je genieten van al het moois dat Aland te bieden heeft!

Voor ieder budget is er geschikte accommodatie te vinden. Boek je verblijf ruim voor het hoogseizoen in Aland om verzekerd te zijn van je gewenste accommodatie. De populairste kamers en locaties zijn altijd het eerste volgeboekt.

Mariehamn > hoofdstad van Aland

Mariehamn is in de zomer een levendige toeristische stad waar je een aangename mix vindt van oud in modern. De stad is in 1861 gesticht door de Russische tsaar Alexander.

Als je loopt door Marienhamn kun je prachtige gerenoveerde façades zien die dateren uit het einde van de 19e eeuw. Torggatan is de belangrijkste winkelstraat van de stad. Ook struin je langs vele leuke winkels in de kleine zijstraten.

Tijdens je vakantie in Mariehamn kun je kiezen uit een uitgebreide selectie van cafés, bistros en restaurants. De meeste wereldkeukens zijn hier vertegenwoordigd, maar vis mag natuurlijk niet op de menukaart ontbreken. Ook wordt er in vele eetgelegenheden doordeweeks tussen 11.00 – 15.00 uur een warme lunch geserveerd voor een aantrekkelijke prijs. Een goed alternatief als je op reis bent met een kleiner budget.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews