De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tove Jansson, de Finse kinderboekenauteur die de Moomins creëerde, haar boeken in het Zweeds schreef.

Voorpret

Beleef spannende avonturen met de Moomin familie en lees het prachtig geïllustreerde De komeet komt eraan dat is geschreven door de Finse auteur Tove Jansson.

Finland met kids

Finland met kids

Finland is een fantastische bestemming voor vakantie met kids! Het gezin speelt een belangrijke rol in de Finse samenleving en zowel in hotels als restaurants zijn kinderen bijzonder welkom!

Voor wie met kinderen naar Finland wil reizen hieronder  informatie en tips over leuke dagtrips tijdens een vakantie in Finland.

Finland reizen met kids > natuurparken bezoeken

Ahtari Zoo is een unieke dierentuin in het midden van Finland bij het dorp Ahtari. Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt is dat deze zich specialiseert in wilde dieren, zoals de lynx, uilen, het sneeuwluipaard en beren, die leven in de omgeving van de poolcirkel.

In Ahtari kan je ongeveer 65 verschillende diersoorten van dichtbij zien. Misschien is de winter zelfs de beste tijd om dit park te bezoeken, ondanks dat de beren hun winterslaap houden, omdat vele dieren in deze periode hun mooie wintervacht ontwikkelen!

Natuurpark Koli
Vanaf de hoogste heuvelrug van Koli in het oosten van Finland, heb je een waanzinnig uitzicht! Voor gezinnen die houden van het buitenleven is het fantastisch om een wandeltocht te maken door dit mooie natuurpark.

Koli bestaat voornamelijk uit wit kwartsiet waardoor het lijkt van ver af lijkt alsof de toppen altijd zijn bedekt met een dun laagje sneeuw. De hoogste heuvelruggen worden Ukko- en Akka-Koli genoemd in het Fins naar oude natuurgoden.

Finland reizen met kids > ontmoet de kerstman!

De Kerstman woont volgens de meeste Hollywoodfilms op de Noordpool waar bij hulp krijgt van elven die alle cadeaus voor de kinderen maken en inpakken. 

Feitelijk woont de kerstman echter in Rovaniemi in Finland. In dit het dorp kan je hem en zijn rendieren 365 dagen per jaar ontmoeten!

Lees meer over Rovaniemi het dorp van de Kerstman  

Waterpret met kinderen in Finland

Waterpret en vele andere leuke activiteiten vind je in de zomermaanden bij Puuhamaa. Dit attractiepark richt zich op kinderen van alle leeftijden. Je kunt er glijden van de waterglijbaan, springen op springkussens, racen met auto’s en boottochten maken over het Alasjärvi meer.

Ook in het Serena Water Park in Espoo, het grootste waterparadijs van alle Scandinavische landen, hebben kinderen van alle leeftijden maar ook hun ouders een erg leuke dag!

Je kunt ontspannen in een bubbelbad of in de uit rotsen gehouwen sauna. Maar ook genieten van waterglijbanen van maar liefst 140 meter (voor de echte waaghalzen dus..).

Sprookjes komen tot leven voor kinderen in Finland

Ontmoet de Moomin familie en al hun vrienden in  Moominworld! De Moomin's zijn wereldwijd bekend geworden door de Japanse tekenfilmserie maar zijn feitelijk een creatie van de bekende Finse auteur Tove Jansson.

De Moomin's zijn erg populair onder kinderen in Finland. Het Finse aardewerkmerk Arabia heeft zelfs Moomin bekers en servies op de markt gebracht die echt collecters items zijn geworden.

In The House of Mr Clutterbuck, ook wel Herra Hakkaraisen talo, in Vammala vind je een indrukwekkende tentoonstelling met geluid en beeldmateriaal gebaseerd op de werken van de Finse kinderboekenauteur Mauri Kunnas. Hij is vooral beroemd geworden met het boek ‘Santa Claus’, over de Kerstman, dat helaas niet in het Nederlands is vertaald. Ook is er een winkel waar je producten van Mauri Kunnas kunt kopen.

Vakantie Finland met kids > pretparken bezoeken

Linnanmäki
Linnanmäki is het attractiepark van Helsinki dat je met het hele gezin vanaf eind mei tot september kan bezoeken. Populaire attracties als de houten achtbaan en de meer dan 100 jaar oude draaimolen, maar ook ‘’Raketti’’, de raket, waarbij je binnen 2.5 seconde 60 meter de lucht in wordt gelanceerd mogen niet ontbreken tijdens je bezoek.

Vanuit het reuzenrad dat is gebouwd op een heuvel heb je bij zonsondergang een fanatisch uitzicht over de stad Helsinki!

Särkänniemi
Särkänniemi is een veelzijdige pretpark in Tampere dat naast spannende en snelle attracties ook een dolfinarium, planetarium, aquarium en een dierentuin voor kinderen heeft. Deze en de 153 meter hoge uitkijktoren Näsinneula zijn het gehele jaar door geopend. De attracties draaien op volle toeren van mei tot september.

Tykkimäki
Tykkimäki in Kouvola is het ideale pretpark voor kinderen tot twaalf jaar. De attracties zijn leuk voor het hele gezin en aan de hand van gekleurde borden die staan voor de lengte van het kind, kan je zien of begeleiding van een volwassene nodig is.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews