De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Bijna alle Finse keukens zijn voorzien van een afdruiprek in de keukenkast boven het aanrecht waar je je servies kunt laten drogen.

Voorpret

Het kookboek Food and Cooking of Finland staat boordevol gerechten uit de Finse keuken. De moeite waard om dit thuis eens uit te proberen.

De Finse keuken

De Finse keuken

Finnen staan bekend om hun voorliefde voor het buitenleven. Wild, vele soorten vis als zalm en verse bessen kom je tegen in traditionele en Finse streekgerechten.

De Finse keuken wordt gekenmerkt door Scandinavische en Russische invloeden. De gerechten zijn vaak eenvoudig, maar vol van smaak.

Finland eten en drinken

In de grote steden van Finland als Helsinki, Turku en Tampere heb je een uitgebreide keuze aan restaurants variërend van de traditionele Finse keuken tot overige wereldkeukens als Italiaans en Chinees. Op de uitgebreide menukaart staat in de zomermaanden rivierkreeft als specialiteit. Ook verse vissoep en wild als rendier zijn populair bij de Finnen.

Bij een ‘kahvila’ of ‘baari’ kun je terecht voor een goedkope en smakelijke maaltijd. Je kunt dan zelf je keuze maken bij het buffet. De sfeer is vergelijkbaar met een Nederlands eetcafé. Hier wordt meestal geen alcohol verkocht.

Uit eten in Finland

Vanwege de korte dagen tijdens de lange winters en vroege werktijden om optimaal te kunnen genieten van het daglicht eten de Finnen eerder dan in Nederland. Vele Finse werknemers en kinderen eten een warme maaltijd tijdens de lunch in de kantine tussen 11.00- 13.00 uur. Sommige werknemers krijgen van hun werkgevers coupons die zij kunnen besteden in verschillende restaurants.

Kijk niet verbaasd op als je bij je warme maaltijd een bord met vers roggebrood, boter en een houten botermes geserveerd krijgt. Net zoals de Fransen eten Finnen graag brood bij hun maaltijd. In de avond rond 18.00 uur nuttigt men thuis iets lichts of een broodmaaltijd.

De Finse keuken > streekgerechten

Finland staat bekend om de vele streekgerechten. Kalakukko is een streekgerecht uit de regio Savo ten oosten van Finland. Het is een brood dat wordt gevuld met vis of varkensvlees en maar liefst 5 tot 7 uur duurt om te bakken!

Karjalan piirakka is een lekkernij afkomstig uit Karelië. Deze pasteitjes van roggemeel worden gevuld met rijst, aardappelpuree of kaas. Het wordt vaak genuttigd tijdens de lunch bij een gerecht of in de avond.

Gebraden rendier vaak geserveerd met poolbessen is een specialiteit uit Lapland dat je op de menukaart vindt onder de naam Poronpaisti.

Vakantie in Finland > meer info en tips

Meer informatie over vakantie in Finland vind je op de volgende pagina:

Finland vakantie tips - highlights en bezienswaardigheden

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews