De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Goedkoop naar Oslo tip!

vliegen
Vliegreis Oslo
vanaf 87,-

Goedkope hotels in Oslo

hotels
Hotels in Oslo
vanaf 25,-

Wist je dat...

Ook in Oslo kan je goedkoop een biertje drinken, check hier de prijzen van 188 Oslo cafe's!

Voorpret

Je bent extra goed voorbereid met onze reisgids over Oslo. Alle bezienswaardigheden, leuke excursies in Oslo en tips op een rij.

Goedkoop naar Oslo: 12 supertips

Goedkoop naar Oslo op stedentrip? Lees dan onze budget tips om deze prachtige stad voordelig te ontdekken! Hier lees je alles over korting op attracties en bezienswaardigheden. Wij hebben tevens de beste Oslo tips voor je op een rij gezet om goedkope vluchten, een leuk, goedkoop hotel of een voordelige vakantie naar Oslo te vinden!

In Oslo vind je cultuur, leuke winkels, hippe restaurants, eigenlijk alles voor een weekend weg. Het leuke is dat het allemaal goedkoop kan blijven, als je maar een beetje je weg weet. Lees onze tips voor een goedkoop weekend Oslo.

Goedkoop naar Oslo vliegen? Goedkope vluchten spotten!

Het duurste element van Oslo stedentrips is eigenlijk bijna altijd de vlucht. Als je de tarieven voor vluchten Oslo wilt vergelijken, dan is het slim te beginnen bij de vliegtickets specialisten zoals  Vliegtickets.nl. Maar lees voor je boektwel eerst: onze 6 tips om goedkope vluchten naar Oslo te vinden en voordat ik het vergeet maak zeker ook gebruik van de gratis flight alert service op vliegen naar Oslo!

Tot slot: een goedkoop alternatief voor een vlucht naar Oslo is per nachttrein van Amsterdam naar Kopenhagen (enkele reis v.a 29,-). Vanaf daar kan je door per ferry of trein naar Kopenhagen. Ook leuk: bezoek zowel Oslo als Kopenhagen goedkoop in een vakantie!

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkope hotels in Oslo

Qua hotels vind je in en om Oslo alle prijsniveaus. Het allergoedkoopst overnacht je in hostels. Maar ga je voor een leuk 4 of 5 sterren hotel voor een klein prijsje dan raden we je Trivago aan.

Met een iets ruimer budget is het Thon Hotel Slottsparken een aanrader. Vanaf ongeveer 125 euro per nacht kun je een appartement huren bij het koninklijk paleis. Met deze recent rerenoveerde appartementen krijg je vanwege de ligging met de winkelstraten om de hoek en het park vlakbij echt waar voor je geld!

Ontdek Oslo gratis en voor niets met de fiets!

Een leuke en sportieve manier om Oslo te verkennen is per fiets. Bij de VVV in Oslo betaal je eenmalig een borg. Daarna kan je met de smartcard die je in ruil voor je borg krijgt onbeperkt gebruik maken van de 1.200 blauwe fietsen die overal in de stad staan pakken. De fietsen zijn zelfs voorzien van boodschappenmandjes, dus perfect voor die shopping trip!

Gratis de mooiste musea ontdekken!

Zowel het Historisch Museum als de prachtige National Gallery van Oslo mag je gratis voor niets bezoeken! Ook de mooie Botanische tuin van Oslo en het Architectuur museum zijn gratis toegankelijk en echte aanraders voor liefhebbers. Maar er zijn meer top musea op bepaalde weekdagen en in de winter voor niets te bezoeken. Voor meer info over welke en wanneer: bezienswaardigheden in Oslo.

Goedkoop aan het bier in Oslo?

Zoals bekend is alcohol in Scandinavië over het algemeen duur. De gemiddelde prijs voor een biertje in cafés en restaurants in Oslo bedraagt €8,50! Maar er zijn ook best cafés in Oslo waar een biertje je niet de kop kost.

Gratis internet en gratis bagage stallen in Oslo

Bij Use It op de Mollergata 3 in Oslo kan je gratis gebruik maken van het internet en mag je tevens gratis je koffers stallen (wat wel eens handig kan zijn bij een vroege check out).

Op vakantie? Voicemail uit!

Wist je dat jij tijdens je vakantie niet alleen betaald voor het uitluisteren van je voicemail maar ook voor de tijd die iemand anders verbruikt om jouw voicemail in te spreken? Zo kan het uitluisteren van een berichtje dat je schoonmoeder heeft ingesproken je makkelijk 5,- kosten. Vandaar ons advies: op reis - voicemail uit! 

Veel korting met de Oslo Pass

Erg handig: met de Oslo Pass heb je gratis toegang tot een groot aantal musea. Ook kan je gratis parkeren en gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in zone 4 (hier liggen de meeste must sees van Oslo liggen). Verder krijg je korting op vele attracties, in winkels en op het huren van skispullen. De Oslo pas is verkrijgbaar bij VVV's en hotels.

Gratis naar het Vigelandpark Oslo

Een bezoekje aan het prachtige Vigelandpark, waarschijnlijk het bekendste park van heel Noorwegen, mag je zeker niet overslaan. In totaal staan er 212 beelden in het park allemaal ontworpen door Gustav Vigeland. Een terugkerend thema is de ontwikkeling van de mens, onderaan de burg bijvoorbeeld zie je de ontwikkeling van een embryo tot peuter. Vigelandpark, Kirkeveien, Oslo. Metro: Majorstuwen, bus 20 en tram 12.

Vrij kamperen rondom Oslo

In Noorwegen mag je vrij kamperen, dus al backpackend met een tentje Oslo ontdekken is ook een goedkope en leuke mogelijkheid. Let wel op alle regels die eraan verbonden zijn, op privé-terrein moet je toestemming vragen, je mag geen schade aanrichten en je mag niks achterlaten.

Naar Oslo? Meer Oslo tips!

Zoek je meer inspiratie voor de vakantie kijk dan in onze online Noorwegen of de tips voor Oslo stedentrips.

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Prijsvrij € 0,00
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews