De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Oslo een van de groenste steden ter wereld is? Het staat in de top 25 van green, clean & serene cities.

Voorpret

Bekijk een documentaire in het engels over de vikingen!

Bezienswaardigheden Oslo

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, heeft veel te bieden voor de cultuurliefhebber. Ook de natuurliefhebber kan echter prima terecht in de stad. Per openbaar vervoer vanuit de stad trek je zo de wildernis in en er zijn vele parken! De toeristische attracties van Oslo brengen je terug naar de Vikingtijd, je kunt kastelen en musea bezoeken en vind ook nog bijzondere architectuur. Kijk in de top 5 voor onze tips!

Bezienswaardigheden Oslo: tips!

Bezienswaardigheden in Oslo bezoeken? Kijk eerst even verder in deze top 5! Maar bezoek daarna ook onze tips voor Oslo met een klein budget. Daar lees je o.a. over de Oslo Pass waarmee je de meeste attracties van Oslo met korting bezoekt en over de excursies in Oslo.

Naast de attracties in deze top 5 heeft Oslo nog veel meer te bieden: wandel langs het toeristeninformatie centrum in Oslo bij het stadhuis en het centraal station, hier zullen ze je graag informeren. Kijk ook op de Oslo pagina voor meer informatie over restaurants, budgettips voor je vakantie en de groene natuur van Oslo.

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Bezoek een oude vesting: Akershus festning

Akershus festning is een middeleeuws kasteel dat in 1299 gebouwd werd op een heuvel bij de haven van Oslo. Het fort diende als bescherming van de stad tegen de aanvallen van de Noorse graaf Alv Erlington van Sarpsborg. In het begin van de 17de eeuw werd het verbouwd tot een echt renaissancekasteel. In het fort is het Noors verzetsmuseum gevestigd, dat een goed beeld geeft van de Duitse bezetting. Dit kasteel is echt een leuke attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie hiervan.

Excursies naar het Kon Tiki en meer musea

Dit museum ligt vol voorwerpen die de wetenschapper Thor Heyerdahl tijdens zijn reis over de Grote Oceaan heeft ontdekt. Deze man maakte in 1947 een expeditie van Peru naar Polynesië en hij heeft heel wat ontdekkingen gedaan. Veel van deze ontdekkingen, waaronder een lavabeeld van Paaseiland, zijn nu te bewonderen in het Kon Tiki Museum in Oslo. Zeker een leuke excursie voor jong en oud!

Tip: het Museum of Decorative Arts and Design, met veel kunst uit Noorwegen is gratis toegankelijk op zondag en enkele van de beste musea in Oslo hebben gratis toegang van 1 oktober tot 31 maart. O.a. het Munch, Stegeresen en Vigeland museum; voor een culturele stedentrip is dus de herfst of winter het tijdstip om Oslo te bezoeken!

Bijzondere beelden in het Vigelandpark

Dit park is één van de bekendste attracties van Oslo. In het park vind je allerlei creaties van Adolf Gustav Vigeland. De collectie bestaat uit granieten, ijzeren en bronzen beelden en laten een bijzondere kijk op de levenscyclus van de mens zien. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Vikingskipshuset: museum gewijd aan de Vikingschepen

Letterlijk vertaald het " Vikingschiphuis", hier vind je de 3 best bewaarde Vikingschepen van de wereld uit de Noorse Vikingtijd. De drie Vikingschepen, Tune, Gokstad en Oseberg, komen uit de jaren 800 en 900 voor Christus. Het meest indrukwekkende Vikingschip is toch wel de Oseberg, met zijn lengte van maar liefst 20 meter. Het museum maakt deel uit van de universiteit van Oslo. Dit museum is een leuke bezienswaardigheid voor iedereen!

Populair in Oslo: RĂ„dhuset!

Het stadhuis van Oslo kenmerkt zich door zijn rode baksteen en de 2 opvallende torens die boven het stadhuis uitsteken. Het stadhuis is één de populairste bezienswaardigheden van Oslo geworden, aangezien hier elk jaar in december de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt. Je kunt hier ook kunstgalerijen en kunststudio's vinden. In 2005 werd dit gebouw uitgeroepen tot 'Oslo's gebouw van de eeuw'.

Actuele ticket aanbiedingen voor Oslo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews